Talibani

Američko ratno vazduhoplovstvo bombardovalo talibane

KABUL - Kao podrška regularnim avganistanskim snagama bezbjednosti koje su napali talibani u provinciji Helmand na jugu zemlje, američko ratno vazduhoplovstvo bombardovalo je talibanske položaje.

Iz avganistanskog zatvora pušteno gotovo 200 pobunjenika

KABUL - Avganistanska Vlada oslobodila je gotovo 200 talibanskih zatvorenika kako bi podstakla početak dugo odgađanih mirovnih pregovora, saopštili su neimenovani zvaničnici.

Obnovljeni sukobi između talibanskih boraca i avganistanskih snaga

KABUL - Nakon završenog trodnevnog prekida vatre sukobi između talibanskih boraca i avganistanskih snaga bezbjednosti obnovljeni su, ali vladini zvaničnici tvrde da su incidenti bili manjeg obima i da je i dalje moguće održati primirje.

Avganistanska vlada pozvala talibane da produže prekid vatre

KABUL - Avganistanska vlada pozvala je talibane da produže trodnevni prekid vatre tokom ramazanskog Bajrama koji treba da bude okončan u ponoć, istovremeno najavljujući da će osloboditi 900 članova te pobunjeničke grupe.

Primirje sa talibanima traje, planirano puštanje 2.000 zatvorenika

KABUL - Neočekivano primirje sa talibanima u Avganistanu traje već dva dana, a vlasti planiraju da oslobode do 2.000 pobunjenika koji su zatvorenici bezbjednosnih snaga.

Talibani danas počinju da oslobađaju zarobljenike

KABUL - Talibani će danas osloboditi 20 zatvorenika čije puštanje traži avganistanska vlada, najavio je danas protparol te militantne grupe.

Talibani upozoravaju da je sporazum sa SAD blizu "tačke pucanja"

ISLAMABAD - Talibani su danas saopštili da je njihov mirovni sporazum sa Amerikancima blizu tačke pucanja i optužuju Vašington za kršenja, uključujući napade bespilotnom letjelicom na civile, ali i administraciju u Kabulu jer je odgodila oslobađanje 5.000 zatvorenika.

Talibani spremni da proglase prekid vatre zbog korone

ISLAMABAD - Talibani su danas saopštili da su spremni da proglase prekid vatre u svim dijelovima Avganistana koje kontrolišu ukoliko dođe do širenja virusa korona, prenosi AP.

"Ako talibani ne zaustave napade, gađaćemo ih svuda"

KABUL - Avganistanski ministar odbrane Asadulah Halid izjavio je danas da će, ukoliko ekstremistički talibani ne zaustave napade do kraja sedmice, preći sa režima odbrane u napad na tu ekstremističku grupu.

Reakcije na sporazum sa talibanima: Amerikanci potpisali pakt sa đavolom

KABUL - Viktorija Bateman (35), koja je izgubila muža Džejmsa kada su ga godine u Avganistanu upucali talibani, kaže da su Amerikanci potpisali "pakt sa đavolom" nakon što je svijet obišla vijest da će SAD i NATO da povuku sve vojnike iz Avganistana u roku od 14 mjeseci ako talibani ispune svoje obaveze iz sporazuma koji danas potpisuju.

Najčitanije