Talibani

NATO i avganistanske snage ubili više civila nego talibani i ID

KABUL - Avganistanske i NATO snage ubili su više civila nego talibani i ostali militanti u prvoj polovini 2019. godine, saopštila je u novom izvještaju misija UN u Avganistanu.

Međunarodne snage u Avganistanu ubile više civila nego talibani

KABUL - U napadima američkih i provladinih snaga u Avganistanu poginulo je više civila nego u udarima talibana i nekih drugih pobunjeničkih grupacija, navodi se u izvještaju misije UN u Avganistanu (UNAMA).

Više od 120 mrtvih u napadu talibana na vojni kompleks

KABUL - Najmanje 120 pripadnika avganistanskih bezbjednosnih snaga ubijeno je u današnjem napadu talibana na vojni komples u centralnoj provinciji Majdan Vardak, saopštili su zvaničnici.

Talibani šalju svoje predstavnike u Moskvu

KABUL - Talibani su danas saopštili da će poslati visoke zvaničnike u Rusiju na mirovne pregovore o Avganistanu, nekoliko sati nakon što je zvanični Kabul odbio otkazao učešće.

Talibani oslobodili 160 civila u Avganistanu

KABUL - Talibani su oslobodili više od 160 civila dan nakon što su ih oteli iz tri autobusa na sjeveru Avganistana, ali su zadržali kao zarobljenike najmanje 20 vojnika i policajaca, izjavili su danas zvaničnici.

Talibani oteli 100 osoba u Avganistanu

KABUL - Talibani su kao taoce uzeli više od 100 osoba u zasedi na sjeveru Avganistana, uključujući žene i djecu, saopštili su danas avganistanski zvaničnici.

Talibani najavili početak proljećne ofanzive

KABUL - Talibani su objavili da počinju sa proljećnom ofanzivom i odbacili su ponudu za mirovne razgovore predsjednika Avganistana Ašrafa Ganija.

Avganistan: U napadu talibana ubijeno 11 policajaca

KABUL - Talibanski pobunjenici napali su rano jutros kontrolne punktove u južnoj avganistankoj pokrajini Helmand i ubili 11 policajaca, saopštio je portparol pokrajinskog guvernera Omar Zvak, prenosi AP.

Talibani ubili devetoro ljudi u studentskom kampusu u Pakistanu

PEŠEVAR - Pakistanski talibani obučeni u burke upali su danas u kampus poljoprivrednog koledža u Pakistanu i ubili najmanje devetoro ljudi, a ranili 35, saopštili su policijski i bolnički zvaničnici.

Kako je traženi terorista postao blizak prijatelj NATO-a, Amerike i EU

LONDON - Nekadašnji avganistanski “gospodar rata“ i bliski saveznik Al Kaide i talibana Gulbudin Hekmatjar postao je prijatelj SAD, EU i NATO-a, piše “Gardijan“.

Najčitanije