Tanja Fajon

Fajon: EU ne smije da zaboravi proširenje na zapadni Balkan, posebno BiH

LUKSEMBURG - Prilikom dodjele statusa kandidata Ukrajini, Evropska unija ne smije zaboraviti proširenje na zapadni Balkan, a posebno BiH, izjavila je danas slovenačka ministarka spoljnih poslova Tanja Fajon i najavila da će Slovenija predstaviti plan za davanje statusa kandidata BiH.

Tanja Fajon napušta EP nakon izbora za poslanika u Sloveniji

LJUBLJANA - Predsjednica slovenačkih socijaldemokrata Tanja Fajon okončaće mandat u Evropskom parlamentu nakon što je izabrana za poslanika Skupštine Slovenije jer su te dvije dužnosti nespojive.

Fajon: Svaka ideja o pomjeranju granica je izuzetno opasan potez

SARAJEVO - Poslanica u Evropskom parlamentu iz Slovenije Tanja Fajon izjavila je da jedino jasna evropska perspektiva može mirnim putem riješiti probleme parcijalnih interesa u regionu i ojačati saradnju i suživot.

Fajon: Neodgovorno ponašanje Janše može dovesti do novog rata

SARAJEVO - Iako je Janez Janša demantovao da je u Brisel poslao neslužbeni dokument o navodnom mirnom razlazu BiH, oglasila se evroparlamentarka Tanja Fajon pozivom slovenačkom premijeru da objasni šta se nalazi u tom dokumentu.

Janša šokirao EU: Opomenut da čestita Bajdenu, odgovorio fotografijom

Interesantna polemika odigrala se danas na Twitteru između njemačkog diplomate Volfganga Išingera, predstavnice delegacije Evropskog parlamenta Tanje Fajon i slovenačkog premijera Janeza Janše. Povod je bio najaktuelniji događaj, čestitke kandidatu demokrata koga su mediji proglasili pobjednikom na američkim izborima.

Gojković: Fajonova na strani onih koji bi bakljama u parlament

Poslanica SNS Maja Gojković izjavila je danas da je, uz poštovanje za sve evroposlanike, teško razumjeti zašto se jedna od njih, Tanja Fajon, tako očigledno stavila na stranu onog dijela opozicije koji bi u skupštinu da upada tokom noći, šok bombama i bakljama, a ne putem izbora.

Fajon: Pitanje je da li je srpski parlament legitiman

Evroposlanica Tanja Fajon izjavila je da su raznoliki parlament i slobodni mediji stubovi demokratije i da to u Srbiji nedostaje, kao i da je legitimitet parlamenta bez stvarne opozicije pod znakom pitanja.

Tanja Fajon na čelu Delegacije EP za Srbiju

​Poslanica Evropskog parlamenta Tanja Fajon imenovana je za predsjednicu Odbora za stabilizaciju i pridruživanje Srbije i EU i na toj će poziciji u narednih pet godina zameniti slovačkog poslanika Eduarda Kukana.

Članovi Predsjedništva na večeri s Fajonovom: "Jedinstveno veče"

BRISEL - Članovi Predsjedništva BiH Milorad Dodik, Željko Komšić i Šefik Džaferović nalaze se u dvodenvnoj posjeti Briselu gdje su se juče sastali s visokom predstavnicom Evropske unije za spoljnu politiku i sigurnost Federikom Mogerini, nakon čega su se na neformalnoj večeri družili evropskom parlamentarkom Tanjom Fajon.

Fajon: Povjerenje među svima ključ rješenja mnogih pitanja

SARAJEVO - Član Evropskog parlamenta Tanja Fajon poručila je danas tokom susreta sa članovima Zajedničke komisije Parlamentarne skupštine BiH za evropske integracije da je povjerenje među svima ključ rješenja mnogih pitanja koja stoje na evropskom putu BiH.

Vigemark i Fajonova pričali polupraznoj sali u Parlamentu FBiH

SARAJEVO - Lars Guner Vigemark, šef Delegacije EU u BiH, i Tanja Fajon, evropska parlamentarka iz Slovenije, danas su govorili u polupraznoj sali Predstavničkog doma Parlamenta FBiH.

Fajon: Za BiH jedino rješenje Evropska unija

SARAJEVO - Za Bosnu i Hercegovinu jedino rješenje je Evropska unija. BiH nam je potrebna i nadam se da će se dijalog s Evropskom komisijom nastaviti brže i sa više motivacije – rekla je na konferenciji za medije Tanja Fajon, članica Evropskog parlamenta iz Slovenije koja danas boravi u službenoj posjeti Sarajevu.

Tanja Fajon: Neprihvatljivo da s iz EU prijeti Zapadnom Balkanu

Poslanica Evropskog parlamenta Tanja Fajon je zabrinuta zbog pokušaja Evropske komisije da problem imigracione politike prebace na treće zemlje.

Fajon: Lopta u rukama kosovskih političara

PRIŠTINA - Poslanica Evropskog parlamenta Tanja Fajon rekla je danas da je teško postići napredak u Briselu o viznoj liberalizaciji ako nema napretka u Prištini.

Najčitanije