Tanker

Gori tanker, nadlijeću ga helikopteri

Brodovi mornarice Šri Lanke, helikopteri i indijski brodovi bore se sa novim požarom na tankeru "Nju dajmond".

Tempirana bomba u Indijskom okeanu: Gori tanker sa 270.000 tona nafte

Naftni tanker "Nju dajmond", registrovan u Panami, dva dana gori kod Šri Lanke, zbog čega se strahuje da bi mogla da se izlije velika količina nafte u Indijski okean. Požar na tankeru, koji je plovio iz Kuvajta u Indiju, izbio je usljed eksplozije.

Amerikanci tvrde da su zaplijenili iranski tanker, ambasador demantovao

SAD su zaplijenile teret na četiri tankera natovarena iranskim benzinom, koji su plovili prema Venecueli, javio je "The Wall Street Journal", dok je iranski ambasador u Venecueli rekao da to nije tačno i da brodovi nisu iranski.

Iranci zaposjeli grčki tanker koji je plovio pod zastavom Liberije

U trenutku povišene tenzije na relaciji Vašington-Teheran, iranska mornarica je zaposjela u Ormuskom tjesnacu grčki naftni tanker "Vila" koji je plovio pod liberijskom zastavom.

Morima i okeanima plutaju tankeri nafte koju niko ne želi

Amerika crpi velike količine nafte hidrauličkim frakturiranjem, Rusija i zemlje OPEC-a u svojevrsnom su naftnom ratu na iscrpljivanje i zasipaju tržište sirovinom, a povrh svega naftu gotovo niko neće jer je svjetski saobraćaj usporio zbog pandemije virusa korona.

Pirati oteli 20 ljudi sa tankera

NJU DELHI - Ministarstvo spoljnih poslova Indije saopštilo je da je 20 njenih državljana kidnapovano sa tankera koji je prevozio naftu u vodama blizu obale Zapadne Afrike.

Pirati oteli tanker sa 19 članova posade kod Nigerije

ATINA - Pirati su oteli 19 članova posade tankera koji je prevozio sirovu naftu kod Nigerije, izjavio je danas zvaničnik brodskog operatera.

Rohani: Odgovorićemo na napad na iranski tanker

TEHERAN - Iranski predsjednik Hasan Rohani izjavio je da bi bila "velika greška" reći da Teheran neće odgovoriti na misteriozni napad na iranski tanker koji se dogodio u Crvenom moru kod obale Saudijske Arabije prije nekoliko dana.

Rastu cijene nafte nakon napada na iranski tanker

NJUJORK - Cijene nafte na svjetskom tržištu porasle su za više od dva odsto nakon pošto su iranski mediji javili da je iranski naftni tanker pogođen sa dva projektila u Crvenom moru nedaleko od Saudijske Arabije.

Iranski tanker pogođen sa dvije rakete, nafta se izlila u more

Iranski tanker zapalio se nakon eksplozije koja se dogodila oko 100 kilometara od obale Saudijske Arabije, javlja "Russia Today".

Najčitanije