Tarife

SAD i EU blizu nagodbe u sporu oko uvoznih tarifa na čelik

VAŠINGTON - Sjedinjene Države se nadaju rješenju trgovinskog spora sa Evropskom unijom oko uvoznih carina na čelik i aluminijum do kraja oktobra, izvještava Rojters, pozivajući se na dobro obaviještene izvore upućene u pregovore.

SAD dobile odobrenje za uvođenje tarifa Evropi

Svetska trgovinska organizacija (STO) podržala je zahtjev SAD za uvođenje tarifa na 7,5 milijardi dolara vrijednu evropsku robu, zbog, kako je saopšteno, nazakonitih subvencija koje su evropske vlade dodijelile proizvođaču aviona Erbasu.

SMART tarife stižu u vaš grad!

U ERONET su stigle SMART tarife, koje donose mnoštvo pogodnosti i novina, a u potpunosti su prilagođene novom tehnološkom i digitalnom dobu.

Huavei upozorava: Zabrana šteti samo Americi

VAŠINGTON, PEKING - Kompanija Huavei reagovala je na odluku američkog predsjednika Trampa da zabrani korišćenje opreme kompanija koje predstavljaju rizik za nacionalnu bezbjednost.

Tramp zabranio upotrebu strane telekomunikacione opreme

VAŠINGTON - Američki predsjednik Donald Tramp proglasio je vanredno stanje kako bi zaštitio američke kompjuterske mreže od "stranih neprijatelja", javlja BBC.

Panika na svjetskim berzama zbog eskalacije tarifnog rata

NJUJORK/LONDON - Investitore na svjetskim berzama trese panika, cijene akcija na Volstrutu i evropskim tržištima nezadrživo tonu nakon vijesti da je Kina odlučila da uvede uzvratne tarife na 60 milijardi dolara vrijedan uvoz is SAD-a, čime je tarifni rat između dvije zemlje dostigao tačku usijanja.

Elektroprivreda BiH: Promjene u primjeni "skupe" i "jeftine" struje

SARAJEVO - Prelaskom na ljetno računanje vremena, u nedelju 31. marta nastupiće i promjena u primjeni većih i manjih dnevnih tarifnih stavova u obračunu potrošenje električne energije.

Skot: EU i SAD ujedinjene - ukinuti tarife

BEOGRAD - Američki ambasador Kajl Skot istakao je danas da su SAD i EU ujedinjene u uvjerenju da tarife treba ukinuti.

Vučić: Reagovaćemo racionalno i odgovorno, ne kontramerama

BEOGRAD - Srbija će reagovati mirno, racionalno i odgovorno na mjere Prištine, najavio je večeras predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je sazvao sjednicu Savjeta za nacionalnu bezbjednost.

Vašington možda neće uvoditi nove tarife Kini

VAŠINGTON - Američki predsjednik Donald Tramp rekao je da je Kina poslala listu pitanja koje je spremna da riješi radi regulisanja trgovinskih tarifa sa SAD i njegova administracija možda neće morati da uvodi dodatne carine.

Najčitanije