Tartufi

Tartufi iz Krupe na Vrbasu na svjetskom tržištu

Tartufi - neobične i skupe gljive rastu i u našim šumama. Ovo blago pod zemljom uspješno nalazi Mijodrag Vuković iz Krupe na Vrbasu. Najveći tartuf koji je pronašao imao je 200 grama. Uz pomoć svojih pasa, ove gljive najviše traži i pronalazi u svom kraju, ali odlazi i u druge dijelove Srpske.

Od tartufa prave rakiju

SREMSKA MITROVICA - Srbija ima veoma dobre uslove za uzgajanje tartufa kao i za njihovo "branje" u prirodi, ali od organizovane proizvodnje i izvoza nema skoro ništa.

Pronašao tartufe kod Sanskog Mosta

SANSKI MOST - Strastveni gljivar i vrstan poznavalac ovih šumskih plodova Amir Talić pronašao je ovih dana u šumama iznad Sanskog Mosta, na obodima planine Behremaginice, pet primjeraka tartufa.

Banjalučanin u BiH pronalazi rekordne primjerke tartufa

BANJALUKA - Zoran Davidović (49) iz Bronzanog Majdana kod Banjaluke već devet godina bavi se potragom za tartufima, najcjenjenijim i najskupocjenijim jestivim gljivama, a prije mjesec dana pronašao je rekordni primjerak - crni ljetnji tartuf od 514 grama.

Najskuplje robe na svijetu, za neke niko nema novca

Ljudi na sve strane gledaju kako bi mogli da se obogate, a u toj namjeri mogu da koriste razne materijale i robe. Neke od tih roba imaju prihvatljivu cijenu za sve ljude, dok neki nisu dostupni "običnim smrtnicima", a zbog njih čak dolazi i do sukoba.

Najčitanije