Tečnost

Znakovi da ne pijete dovoljno vode

Unošenje dovoljnih količina tečnosti od velike je važnosti za cijeli organizam. Predstavljamo vam devet znakova koji pokazuju da ne unosite dovoljno vode.

Dva litra tečnosti dnevno je zabluda? Bitno je koliko gubite

Topli ljetni dani i sunčani periodi često prouzrokuju dehidrataciju kod ljudi. Shodno ovome, ljekari često preporučuju osam čaša vode dnevno ili, pak, dva litra.

Grad istražuje ko je izlio crnu tečnost u Vrbas

Gradska inspekcija, odnosno Vodna i Ekološka inspekcija, sprovodi istragu zbog ispuštanja još neutvrđene crne tečnosti kroz ispust oborinske kanalizacije u blizini novoizgrađenog mosta na Vrbasu, izjavio je Janko Kecman, načelnik Odjeljenja za inspekcijske poslove.

Može biti opasna: Koliko vode treba piti dnevno

Prevelika upotreba vode može da izazove ozbiljne posljedice u organizmu čoveka, izjavila je doktorka medicinskih nauka Ala Pogoževa, sa ruskog Instituta za hranu i biotehnologiju.

Devet znakova koji ukazuju da trebate piti više vode

Dolaskom toplijih mjeseci u organizam je potrebno unositi više tečnosti kako bismo spriječili dehidraciju. Ali vodu često zaboravljamo sve dok ne osjetimo žeđ. Ovo su signali koje tijelo šalje kad ne dobija dovoljno vode.

Ne činite ovu grešku tokom velikih vrućina

Velika greška tokom velikih vrućina je da pijete hladnu vodu ili sokove pune leda jer tada tečnosti treba više vremena da se raširi tijelom i hidratizira ga.

Najčitanije