Tešanj

Stanare i Tešanj povezivaće asfalt, a ne makadam

STANARI - Skoro četvrtinu vijeka nakon završetka prošlog rata u BiH, najmlađa lokalna zajednica u RS i federalna opština Tešanj umjesto makadamskim povezaće se asfaltnim putem dugim 8,2 kilometra.

Ukrali golf pa uhapšeni tokom saobraćajne kontrole

DOBOJ - Policija iz Doboja uhapsila je dva lica iz federalne opštine Tešanj zbog krađe putničkog vozila golf dva na području Dervente, saopšteno je iz dobojske Policijske uprave.

Kaloševići kod Tešnja: Poplavljeno 15 objekata

​TEŠANJ - Obilne padavine koje su pogodile Bosnu i Hercegovinu na području Zeničko-dobojskog kantona najviše problema napravile su na području opština Tešanj i Doboj-jug, koje su proglasile stanje prirodne nesreće.

U pet opština FBiH proglašeno stanje prirodne nesreće

SARAJEVO - U opštinama Sanski Most, Bosanska Krupa, Tešanj, Doboj-Jug i Usora proglašeno je stanje prirodne nesreće, navedeno je u izvještaju Federalne uprave Civilne zaštite o stanju na poplavljenom području.

Usora došla do kuća u tešanjskom selu: "Ne pamtimo ovakvu poplavu"

TEŠANJ - Nabujalu Usoru i poplavu koja je pogodila Kaloševiće u opštini Tešanj, gdje je voda probila do 20 kuća, ne pamte ni najstariji mještani ovog naselja.

Lažni policajac presreo vozača i uzeo mu novac

DOBOJ - Dobojska policija identifikovala je lice sa područja federalne opštine Tešanj čiji su inicijali S.F. (33), koje se lažno predstavilo kao policijski službenik - presretač i od oštećenog uzelo 50 KM da mu ne bi napisalo kaznu, saopšteno je iz Policijske uprave Doboj.

Poginuo vozač kod Tešnja

TEŠANJ - Četrdesetdevetogodišnji muškarac poginuo je večeras u saobraćajnoj nesreći na regionalnom putu Prnjavor-Novi Šeher, u mjestu Bukovo kod Tešnja.

Pobjegao sa mjesta udesa da bi sakrio drogu?

TEŠANJ - Policija Zeničko-dobojskog kantona uhapsila je četiri osobe zbog neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga, nakon što ih je dovela u vezu sa pronalaskom oko kilogram i po spida i marihuane, koji su pronađeni u žbunju na obali Usoru u tešanjskom mjestu Rosulje.

Policija u dvorištu pronašla 5 kg narkotika, uhapšena 45-godišnja žena

Tešanjska policija uhapsila je u petak 45-godišnju Vahidu Š. iz ovog grada, u čijoj kući je prilikom pretresa pronađeno oko pet kilograma droga.

Baka iz Tešnja proslavila 198 Bajrama

TEŠANJ - Halima Skopljak iz Tešnja sa svojih 98 godina jedna je od najstarijih stanovnika BiH i doživjela je čak 198 Bajrama.

Najčitanije