Tešanj

Bježao pa udario policajca kod Tešnja, MUP tvrdi da nije obaviješten

Prava drama odvijala se u ponedjeljak u mjestu Bukva kod Tešnja.

Usred noći ukradena koza u Tešnju

Nesvakidašanji slučaj krađe dogodio se u noći sa petka na subotu u mjestu Lepenica kod Tešnja, kada je, još nepoznata osoba, u gluva doba noći odlučila ukrasti kozu u vlasništvu A.H. iz Tešnja.

Sabira se šteta u Tešnju: Poplavljeno 240 objekata, oštećeni putevi

TEŠANJ - Brojne službe i građani opštine Tešanj rade na saniranju posljedica poplava koje su oštetile objekte i puteve. U pomoć su pristigli i vatrogasci iz Doboja, a prema do sada prikupljenim informacijama, poplavljeno je više od 220 stambenih i 20 poslovnih objekata.

Tešnju na raspolaganju pomoć Doboja nakon nevremena

DOBOJ - Grad Doboj stavio je na raspolaganje ljudsku i materijalno-tehnički pomoć susjednoj, federalnoj opštini Tešanj koja je zbog sinoćnjeg nevremena proglasila stanje prirodne nesreće, rečeno je Srni u Gradskoj upravi.

Jako nevrijeme poharalo Tešanj

TEŠANJ - Područje opštine Tešanj sinoć oko 22 sata zahvatilo je nevrijeme praćeno jakim vjetrom, gradom i obilnim kišnim padavinama.

Stanare i Tešanj povezivaće asfalt, a ne makadam

STANARI - Skoro četvrtinu vijeka nakon završetka prošlog rata u BiH, najmlađa lokalna zajednica u RS i federalna opština Tešanj umjesto makadamskim povezaće se asfaltnim putem dugim 8,2 kilometra.

Ukrali golf pa uhapšeni tokom saobraćajne kontrole

DOBOJ - Policija iz Doboja uhapsila je dva lica iz federalne opštine Tešanj zbog krađe putničkog vozila golf dva na području Dervente, saopšteno je iz dobojske Policijske uprave.

Kaloševići kod Tešnja: Poplavljeno 15 objekata

​TEŠANJ - Obilne padavine koje su pogodile Bosnu i Hercegovinu na području Zeničko-dobojskog kantona najviše problema napravile su na području opština Tešanj i Doboj-jug, koje su proglasile stanje prirodne nesreće.

U pet opština FBiH proglašeno stanje prirodne nesreće

SARAJEVO - U opštinama Sanski Most, Bosanska Krupa, Tešanj, Doboj-Jug i Usora proglašeno je stanje prirodne nesreće, navedeno je u izvještaju Federalne uprave Civilne zaštite o stanju na poplavljenom području.

Usora došla do kuća u tešanjskom selu: "Ne pamtimo ovakvu poplavu"

TEŠANJ - Nabujalu Usoru i poplavu koja je pogodila Kaloševiće u opštini Tešanj, gdje je voda probila do 20 kuća, ne pamte ni najstariji mještani ovog naselja.

Najčitanije