Tehnologija

Robot Ameka sa zapanjujuće realističnim izrazima lica

Kompanija Engineered Arts, koja sebe naziva “vodećim dizajnerom i proizvođačem humanoidnih robota za zabavu”, nedavno je predstavila svoju najnoviju kreaciju - Ameku, koju opisuju kao najnaprednijeg humanoidnog robota na svijetu.

Pratite serijal u Nezavisnim koji će pokazati digitalnu zrelost i rješenja kompanija

Trendovi u informacionim tehnologijama, bezbjednost na internetu za vrijeme pandemije virusa korona, digitalna ekonomija kao novi oblik poslovanja, naučno-tehnološki parkovi, softveri, aplikacije, programi za školstvo, mobilne aplikacije, telekomunikacije, samo su neke od tema koje ćemo obraditi u Nezavisnim novinama u narednom periodu.

Pametne naočare donose zvuk i zamjenljive okvire

Najnoviji proizvod kompanije Anker su pametne naočare koje nude “vintidž” izgled, dok istovremeno služe kao bežične slušalice, otvorenog tipa sa dvostrukim zvučnicima postavljenim sa svake strane okvira.

Studija pokazala da vozači uopšte ne koriste mnoge nove tehnologije

Nedavno objavljeno istraživanje kuće J. D. Power otkrilo je da mnogi vlasnici novih automobila nemaju interesa da koriste neke od novih tehnologija u automobilu.

Milioni ključni za uvođenje nove tehnologije u izbore

SARAJEVO, BANJALUKA - Uvođenje novih tehnologija u izborni proces u BiH moguće je i bez izmjena Izbornog zakona i to u dijelu identifikacije birača i slanja izbornih rezultata, tvrde u Centralnoj izbornoj komisiji, međutim Snježana Novaković Bursać, šefica Kluba poslanika SNSD-a i članica Interresorne grupe za izmjenu izbornog zakonodavstva, kaže da to nije moguće i da je Izborni zakon u tom dijelu jasan.

Novi model robota nosi vaše stvari i prati vas

Gitamini je manji brat robota za prenos stvari Gita koji je predstavila kompanija "Piaggio Fast Forward", kćerka italijanske kompanije "Piaggia".

Na hard disk iz 1956. godine danas bi jedva stala fotografija

Kompanija IBM jedan je od pionira u proizvodnji magnetnih diskova za skladištenje podataka. Njen prvi disk iz, IBM 350 iz 1956. godine, imao je dimenzije većeg kućnog plakara i mogao da uskladišti - 3,75 megabajta podataka.

Solarne ploče iznad autoputeva postaju realnost

Za složeniji sistem predviđen u “Zürich Säuliamtu” troškovi se procjenjuju na oko 75 miliona švicarskih franaka.

Vještačka inteligencija i moralne odluke u saobraćaju

U posljednjih desetak godina, razvoj tehnologije se izuzetno ubrzao, što naravno ima i ogroman uticaj na svijet u kojem živimo. Sasvim logično, jedna od glavnih stavki na tom planu je vještačka inteligencija.

Iznajmljivanje Cloud resursa u BIH

U sferi današnjeg poslovanja, razvoj novih tehnologija odnosno inovacija u dijelu IT oblasti predstavlja neizbježan segment i proces za kvalitetno radno funkcionisanje.

Najčitanije