Teksas

Teksas janka, bezvremenski modni klasik

Teksas jakna je model kojem se uvijek vraćamo jer je jednostavno možemo stilizovati sa gotovo svakim komadom iz ormara.

Naložena evakuacija više od pola miliona ljudi zbog uragana

NJU ORLEANS - Više od pola miliona stanovnika američke obale Meksičkog zaliva dobilo je naredbu da se evakiše zbog nadolazećeg uragana Lora koji bi mogao da pogodi Teksas i Luizijanu.

Olujno nebo nad Teksasom i fenomen "crveni vilenjak"

Ponekad tokom grmljavine i oluje na nebu mogu da se vide svjetlosni fenomeni koji oblikom podsjećaju na divovsku crvenu meduzu. Tokom jula mjeseca, naučnik iz opservatorije "Mek Donald" u Teksasu snimio je rijetko viđeno crveno električno pražnjenje koje je nazvano "crveni vilenjak".

Teksašanin benzinom prao auto

Bizarna situacija nam dolazi iz Dalasa. Stariji gospodin na jednoj pumpi u Dalasu uspješno je napunio svoj rezervoar benzinom, ali je tim istim gorivom počeo da pere vrata.

Tramp oružarima: Idite u Teksas

Američki predsjednik Donald Tramp stavio se na stranu Nacionalne asocijacije proizvođača ličnog naoružanja (NRA) i predložio im da sjedište svoje organizacije premjeste iz Virdžinije u Teksas, nakon što su državna tužilaštva Njujorka i Vašingtona najavila pokretanje postupka protiv njih.

Uragan "Hana" pustoši Teksas

Uragan "Hana" pogodio je obalu južnog Teksasa uz snažan vjetar i velike talase na području koje se bori sa teškom situacijom zbog pandemije virusa korona.

Priobalni dijelovi Teksasa spremaju se za udar uragana "Hana"

MAJAMI - Priobalni dijelovi američke savezne države Teksas pripremaju se za udar uragana "Hana", koji se, kako je saopštio američki Nacionalni centar za praćenje uragana, očekuje danas popodne ili uveče po lokalnom vremenu.

Ostin i Hjuston traže dozvolu da narede ostanak kod kuće

DALAS - Zvaničnici u dva najveća grada države Teksas, Ostina i Hjustona, pozvali su guvernera da dozvoli lokalnim samoupravama da stanovnicima nalože da ostanu kod kuće, jer u toj saveznoj državi neprestano raste broj potvrđenih slučajeva, što ugrožava i bolničke kapacitete.

Rekordan rast zaraze u Kaliforniji i Teksasu

LOS ANĐELES - Kalifornija i Teksas su zabilježili rekordan rast novih infekcija virusom korona tokom prethodnog dana, pokazuju zvanični podaci, a Los Anđeles je izvijestio o "alarmantnom" rastu zaraze u drugom po veličini gradu u SAD.

Teksas privremeno obustavio otvaranje privrede

Guverner američke savezne države Teksas Greg Abot rekao je danas da je privremeno obustavljeno postepeno otvaranje privrede zbog nedavnog rasta broja oboljelih od Kovida-19.

Najčitanije