Tekstil

Koža od kaktusa - inovacija u industriji biorazgradivog tekstila

Koža napravljena od kaktusa mogla bi da zamijeni životinjsku kožu, i to vrlo brzo. Inženjeri i dizajneri iz Meksika kreirali su inovativan materijal, koji je jeftin za proizvodnju, a čije su karakteristike gotovo identične prirodnoj koži.

Korona "sašila" pad i uvoza i izvoza

SARAJEVO - Industrija tekstila, odjeće, kože i obuće u BiH bilježi značajan pad u ukupnom obimu vanjskotrgovinske razmjene od oko 61 milion KM, pokazuje analiza ovog sektora koju je uradila Vanjskotrgovinska komora BiH.

"Nezavisne" u njemačkom carstvu za tekstilni otpad: Recikliraju i prašinu

​Modna industrija je nakon naftne najzagađenija industrija na svijetu, a brzo mijenjanje trendova mode čini je toliko štetnom za okolinu da je postala jedna od najzaostalijih industrija na svijetu.

Porastao uvoz korištenih tekstilnih proizvoda: Milioni u polovnoj robi

BANJALUKA, SARAJEVO - Tokom prvih osam mjeseci ove godine u BiH je uvezeno skoro 450.000 kilograma više korištene odjeće i drugih korištenih tekstilnih proizvoda nego u istom periodu prethodne godine. Stručnjaci smatraju da je razlog slaba platežna moć građana.

Pronađen krijumčaren tekstil vrijedan oko 11.250 KM

ZVORNIK - U Branjevu kod Zvornika uhapšeno je lice čiji su inicijali J.A. iz Srbije zbog sumnje da je krijumčarilo tekstilnu robu, saopšteno je danas iz zvorničke Policijske uprave.

Najčitanije