Tele

U Bijeljini održano predavanje za unapređenje stočarstva

BIJELJINA - Ministarstvo poljoprivrede Republike Srpske, u saradnji s Odjeljenjem za poljoprivredu grada Bijeljina, održalo je jednodnevnu obuku za uzgajivače stoke pod nazivom "Reprodukcija i uzgojne bolesti u govedarstvu" na kojoj su stručnjaci veterinarske medicine predstavili poljoprivrednicima metod implantacije visokokvalitetnih embriona u krave, čime bi se pojačao genetski kvalitet domaćih grla.

U golfu vozio tele

TUZLA - Na putevima u BiH mogu se vidjeti svakakva čuda, u prilog tome ide i današnji video zabilježen u Tuzli koji prikazuje vozača koji u automobilu prevozi tele.

Ukrali tele sa pašnjaka

S pašnjaka u predjelu zvanom Orlovačke nove livade ukradeno simentalsko tele staro tri mjeseca.

Narodni poslanik pomogao kravi da se oteli, sve snimali

Narodni poslanik u Skupštini Srbije Milija Miletić i predsjednik Ujedinjene seljačke stranke juče je pritekao svojim zemljacima u svrljiškom selu Plužina i uspješno otelio kravu.

Snimio borbu teleta i šakala: Divlja životinja ostala praznih usta

Ako ste mislili da je tele samo slatka i bespomoćna životinjica, prevarili ste se. On i te kako zna da se odbrani ukoliko se osjeti ugroženim.

Tražio tele, pronašao ljudski leš

Mještanin sela Siget pronašao je tijelo muškarca u četvrtak uveče u ataru susjednog sela Banatsko Aranđelovo, kod Novog Kneževca.

Krava otelila mladunče sa dvije glave, farmeri šokirani

BRAZILIJA - Vlasnika jedne farme u Brazilu šokiralo je rođenje teleta s dvije glave.

Žena vjeruje da je tele reinkarnacija njenog muža

Kim Hang (74) iz provincije Krati na sjeveroistoku Kambodže vjeruje da je petomjesečno tele ustvari reinkarnacija njenog muža Tol Huta koji je preminuo prije više od godinu dana.

Lopov ukrao tele u Kneževu

KNEŽEVO/SKENDER VAKUF - Zasad nepoznati lopov ukrao je tele iz štale u mjestu Živinice, opština Kneževo/Skender Vakuf, potvrđeno je "Nezavisnim".

Rođeno tele sa ljudskom glavom (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Tele sa ludskom glavom nedavno je rođeno u Indiji. Životinja je preminula nedugo nakon rođenja, ali mještani vjeruju da je u pitanju božji znak, te su lešinu stavili u sanduk, ukrasili cvećem i sada hodočasnici iz svih krajeva zemlje dolaze da se klanjaju uginulom teletu.

Najčitanije