Telefon

Šok i nevjerica: Borcu tokom meča ispao mobilni telefon

U Bakuu koji je bio domaćin gren slem turnira u džudou koji slovi za jedan od najboljih na svijetu desila je se jedna od najnevjerovatnijih situacija u svijetu sporta.

Pred ekranom samo sat vremena dnevno

BANJALUKA - Svjetska zdravstvena organizacija objavila je preporuku da djeca mlađa od pet godina ne bi trebalo da provode više od sat vremena dnevno pred ekranom, a i stručnjaci u RS apeluju na roditelje da što više vremena provode s djecom, kako bi ona što manje bila izložena negativnim uticajima elektronskih uređaja.

IQ Mobile savjetuje pet jednostavnih načina za uštedu mobilnih podataka

BiH ima problem s mobilnim podacima - dok su telefoni dostupni na tržištu svaki mjesec sve bolji, mobilni internet ostaje spor i skup.

Koliko nepotrebnih aplikacija držite na svom telefonu?

​Kompanija Connecthings koja se bavi lokacijskim analizama na mobilnim telefonima, napravila je interesantno istraživanje o upotrebi mobilnih aplikacija na dnevnom nivou. Istraživanje je sprovedeno na 1034 korisnika koji su demografski pokrili populaciju SAD-a, a obuhvaćen je period od oktobra do decembra 2018. godine (Q4 2018).

Broj fiksnih telefonskih linija smanjen za 5,3 odsto

SARAJEVO - Ukupan broj aktivnih fiksnih telefonskih linija dominantnih operatora u četvrtom kvartalu prošle godine u BiH iznosio je 599.642, što je manje za 5,3 odsto u odnosu na isti kvartal 2017. godine.

Još jedan savitljivi telefon stiže na tržište

Xiaomi je nedavno najavio novi sklopivi telefon, a ta najava je sada dobila i video format koji ilustruje funkcionalnost tog "savitljivog" Android uređaja.

Iz kuće ukrali novac, zlato i telefone

​BANJALUKA - Policijskoj stanici Istočna Ilidža prijavljeno je da je u Ulici Srpskih junaka u Istočnoj Ilidži, iz kuće privatnog vlasništva, nepoznati izvršilac ili više njih otuđio novac, zlatni nakit i dva telefona.

Djevojčici mobitel upao u kadu dok se kupala, preminula na licu mjesta

Ruskinja Julija Visockaja poginula je nakon što joj je u kadu punu vode upao mobilni telefon, pišu strani mediji.

Kako je izgledao prvi telefonski poziv?

Prije interneta glavna tačka ljudske komunikacije na daljinu bio je telefon, koji postoji i danas, ali sve manje liči na svog fiksnog rođaka, a sve više na mali nosivi računar čija funkcionalnost konstantno evoluira. Do uspona interneta upravo je telefon predstavljao tehnologiju koja se najbrže transformisala, a prvi uspješan telefonski poziv dogodio se 10. marta 1876, a obavio ga je Aleksandar Grejam Bel.

Stalno provjeravanje telefona postalo zavisnost

Često vam se dešava da kada vam telefon zazvoni zbog nekog obavještenja obećate sebi da nećete odmah da pojurite da vidite o čemu se radi, ali na kraju to ipak učinite? Sudeći po mišljenju grupe priznatih psihologa i stručnjaka, iza toga stoji jedan malo složeniji razlog.

Najčitanije