Telefon

"Plavi telefon" zazvonio više od 2.300 puta

BANJALUKA, SARAJEVO - "Plavi telefon" dosad je u ovoj godini zazvonio više od 2.300 puta, a tokom prošle godine zaprimljeno je više od 3.300 poziva, najviše iz razloga koji se tiču vršnjačkih odnosa i problema u vezi s porodicom, odnosa s roditeljima i ostalim članovima porodice.

Evo kako da pametno iskoristite stari Android telefon

Možda više ne planirate da koristite svoj stari Android telefon, ali ipak dobro razmislite prije nego što ga bacite u zaborav jer postoji nekoliko veoma interesantnih stvari koje sa njim možete da uradite.

Mobilna verzija Excela ima novu funkciju

Microsoft je nadogradio Excel za iPhone kako bi mu dodao novu mogućnost ubacivanja tablica i grafova pomoću kamere.

Oduzeti "lažni" mobilni telefoni vrijedni 100.000 maraka

SARAJEVO - Službenici Uprave za indirektno oporezivanje u Carinskoj ispostavi Sarajevo oduzeli su veću količinu mobilnih telefona zbog povrede intelektualnog vlasništva i povrede žiga.

Šok i nevjerica: Borcu tokom meča ispao mobilni telefon

U Bakuu koji je bio domaćin gren slem turnira u džudou koji slovi za jedan od najboljih na svijetu desila je se jedna od najnevjerovatnijih situacija u svijetu sporta.

Pred ekranom samo sat vremena dnevno

BANJALUKA - Svjetska zdravstvena organizacija objavila je preporuku da djeca mlađa od pet godina ne bi trebalo da provode više od sat vremena dnevno pred ekranom, a i stručnjaci u RS apeluju na roditelje da što više vremena provode s djecom, kako bi ona što manje bila izložena negativnim uticajima elektronskih uređaja.

IQ Mobile savjetuje pet jednostavnih načina za uštedu mobilnih podataka

BiH ima problem s mobilnim podacima - dok su telefoni dostupni na tržištu svaki mjesec sve bolji, mobilni internet ostaje spor i skup.

Koliko nepotrebnih aplikacija držite na svom telefonu?

​Kompanija Connecthings koja se bavi lokacijskim analizama na mobilnim telefonima, napravila je interesantno istraživanje o upotrebi mobilnih aplikacija na dnevnom nivou. Istraživanje je sprovedeno na 1034 korisnika koji su demografski pokrili populaciju SAD-a, a obuhvaćen je period od oktobra do decembra 2018. godine (Q4 2018).

Broj fiksnih telefonskih linija smanjen za 5,3 odsto

SARAJEVO - Ukupan broj aktivnih fiksnih telefonskih linija dominantnih operatora u četvrtom kvartalu prošle godine u BiH iznosio je 599.642, što je manje za 5,3 odsto u odnosu na isti kvartal 2017. godine.

Još jedan savitljivi telefon stiže na tržište

Xiaomi je nedavno najavio novi sklopivi telefon, a ta najava je sada dobila i video format koji ilustruje funkcionalnost tog "savitljivog" Android uređaja.

Najčitanije