Telefoni

Pod nadzorom svi telefoni u Izraelu

Odobrena je jedna od najdrastičnijih mjera do sada.

Skresati troškove za službene telefone

SARAJEVO - Iako većina parlamentaraca s kojima smo razgovarali podržava inicijativu o ograničavanju troška mobilnih telefona članovima kolegija, te ostalim poslanicima i delegatima u Parlamentarnoj skupštini BiH, neki su stava da ta inicijativa neće dobiti podršku s obzirom na to da su poslanici i delegati "teški" kada je u pitanju ograničavanje njihovih prava, a neki smatraju da je ova inicijativa populistička i da u ovom trenutku ima bitnijih stvari o kojima zakonodavna vlast treba da brine.

Zakon vraća zamjenjive baterije za sve telefone?

Ranije su mnoge kompanije pravile telefone koji su imali zamjenjive baterije. Ako bi baterija prestala da vam radi, sve što je bilo potrebno jeste da kupite novu.

Rast internet priključaka, pad broja fiksnih telefonskih linija

SARAJEVO - Ukupan broj internet priključaka putem fiksne mreže u trećem kvartalu lani iznosio je 707.782 i bilježi rast od 2,7 odsto u odnosu na isti kvartal 2018. godine.

Evropa odlučila: Od jula isti punjač za sve telefone

Ogromnom većinom glasova Evropski parlament je izglasao prijedlog da svi mobilni telefoni ubuduće koriste isti uređaj za punjenje.

Indija drugo najveće tržište pametnih telefona iza Kine

Prema istraživanju tvrtke Counterpoint Research čini se da je Indija trenutno drugo najveće tržište pametnih telefona na svijetu, iza Kine, dok su SAD na trećem mjestu.

Da li će 2020. biti godina jeftinijih smartfona?

Nakon nekoliko godina rasta cijena i pada prodaje tokom ove godine mogli bi vidjeti više odličnih modela smartfona koji neće koštati hiljadu američkih dolara,

Objavljena novembarska lista najboljih pametnih telefona

AnTuTu je objavio dvije Top 10 liste sa telefonima koji su ostvarili najbolje performanse u premijum i srednjem segmentu.

Najlakši način da pobijedite zavisnost od telefona

Zavisnost ne mora da podrazumjeva zloupotrebu supstanci, poput narkotika, nikotina ili alkohola. Može da ima i veze sa ponašanjem – poput digitalne zavisnosti koja je sve češća.

HTC oživljava liniju Wildfire telefona

Tajvanska kompanija HTC namjerava oživjeti svoj brand Wildfire koji je bio aktualan od 2010. do 2011. godine, navodno je planirano deset novih pametnih telefona pod tim imenom.

Najčitanije