Telefoni

Skandal u Australiji: Obezbjeđenje aerodroma oduzimalo telefone putnicima

SIDNEJ - Novi skandal izbio je u Australiji nakon što su se brojni putnici požalili da im je obezbjeđenje aerodroma bez objašnjenja oduzimalo mobilne telefone i tražilo šifre za njih.

Samsung zamišlja telefon koji se dvostruko savija

Samsung radi na novom fleksibilnom uređaju, sa displejom koji može da se savija dva puta i nudi tri odvijena displeja.

Kupovina novogodišnjih poklona nikad nije bila lakša

Kako se bliže Nova godina i praznici, sve češće se postavlja pitanje šta kupiti dragim osobama. Kada je ženski poklon u pitanju, u izobilju novogodišnjih dekoracija, garderobe i kozmetike, lako je pronaći onaj pravi, međutim ukoliko kupujemo dar za brata, druga, dečka ili supruga, odluka nije toliko jednostavna.

Samsung predvodi svjetsko tržište pametnih telefona

Novi izvještaj upravo je otkrio tržišni udio brendova za globalne isporuke pametnih telefona za treće tromjesečje ove godine. Ova informacija je podijelila da je Samsung Electronics još uvijek u vodstvu.

Samsung završava proizvodnju Galaxy Note20

2021. je označena kao velika godina za Galaxy Note seriju, ali ne na dobar način. Umjesto toga, to je bio početak kraja jer je Samsung dao prednost svojim sklopivim modelima u odnosu na Galaxy Note liniju.

Samsung uskoro predstavlja nove modele telefona

Kompanija Samsung će početkom naredne godine održati dva Unpacked događaja na kojima će predstaviti nove uređaje.

Koliko vas aplikacije na telefonima prate

Privatnost u 2021-oj godini je gotovo fiktivan pojam jer za besplatne igre, aplikacije i servise prodaju se informacije oglašivačima (i drugim firmama).

Stručnjak otkriva: Kako da se zaštitimo od zračenja telefona

Iako nauka još uvijek nije donijela konačan sud o uticaju mobilnih telefona na zdravlje, vjeruje se da je glavna opasnost ovog uređaja emisija elektromagnetnog zračenja. Neurolog Marat Jakupov daje savjete kako da se zaštitimo od štetnog dejstva uređaja koji nam je veći dio dana pri ruci.

Samsung i Huawei najprodavaniji telefoni

Kao što se i očekivalo, drugo tromjesečje 2020. godine bilo je značajno manje profitabilno za proizvođače telefona u poređenju sa istim periodom 2019. godine. Ukupno gledano, tokom drugog tromjesečja ove godine isporučeno je 20,4% manje telefona (294,7 miliona) naspram prošlogodišnjeg drugog tromjesečja (370,3 miliona), prema statistici sajta ComprarAcciones.

iPhone sa funkcijom izbacivanja vode možda postane realnost

Kompanija Apple razmišlja o uvođenju funkcije izbacivanja vode iz svojih telefona.

Najčitanije