Telefoni

Samsung pokrenuo projekat samopopravke telefona

Samsung i iFixit su konačno pokrenuli svoj program samopopravke (self-repair), koji vlasnicima određenih linija telefona omogućava da kupe zamenske delove.

Samsung će proizvoditi 30 miliona telefona manje

Najnovije informacije ukazuju na to da je Samsung smanjio proizvodnju pametnih telefona za 30 miliona, dok je Apple odustao od planiranog povećanja proizvodnje za ovu godinu.

Pametni telefoni - 5G u većini na tržištu

Prema ranijim predviđanjima, 5G mobilni telefoni, trebali su tokom 2023. godine da budu u većini odnosno da imaju preko 50% udjela na tržištu. Međutim, početak tekuće godine, Counter pointresearch nam donosi novi izvještaj gdje je prvi put prodaja 5G premašila prodaju 4G mobilnih uređaja i dosegla 51% udjela na tržištu.

Samsung ipak odustaje od velike promjene na svojim telefonima

Prošle godine smo čuli glasine da bi Samsung mogao da implementira MediaTek čipset u bar jedan od svojih predstojećih telefona, ali izgleda da to ipak neće biti tako.

Tri nova Redmi telefona: Note 11 Pro+ 5G stiže globalno

Xiaomi je predstavio tri nova Redmi telefona, a sve ih krasi 5G konekcija. Najjači među njima, Redmi Note 11 Pro+ 5G, je sada konačno najavljen i globalno, nakon što je ranije tokom godine objavljen za tržište Kine.

Evropski roming - nova decenija

Skraćenica "RLAH" Roaming like at home, koji je omogućio građanima evropske unije besplatan roaming, trebao se primjenivati prema prethodnom dogovoru do 30. juna tekuće godine ali je produžen na novi period od 10 godina uz konstataciju povećanja kvaliteta usluge.

Samsungovi novi aduti iz srednjeg segmenta

Samsung je u okviru svoje Galaxy A serije predstavio tri nova 5G telefona, kao i novi 5nm čipset za slabije modele koji bi trebalo da bude Exynos 1280.

Ovo su bili najprodavaniji pametni telefoni u 2021. godini

Konsultantska firma Counterpoint Research je objavila svoju listu 10 najprodavanijih pametnih telefona u 2021. godini, a sedam od njih su iPhone uređaji. Ipak, na listi se nalaze i Samsung i Xiaomi telefoni.

Skandal u Australiji: Obezbjeđenje aerodroma oduzimalo telefone putnicima

SIDNEJ - Novi skandal izbio je u Australiji nakon što su se brojni putnici požalili da im je obezbjeđenje aerodroma bez objašnjenja oduzimalo mobilne telefone i tražilo šifre za njih.

Samsung zamišlja telefon koji se dvostruko savija

Samsung radi na novom fleksibilnom uređaju, sa displejom koji može da se savija dva puta i nudi tri odvijena displeja.

Kupovina novogodišnjih poklona nikad nije bila lakša

Kako se bliže Nova godina i praznici, sve češće se postavlja pitanje šta kupiti dragim osobama. Kada je ženski poklon u pitanju, u izobilju novogodišnjih dekoracija, garderobe i kozmetike, lako je pronaći onaj pravi, međutim ukoliko kupujemo dar za brata, druga, dečka ili supruga, odluka nije toliko jednostavna.

Samsung predvodi svjetsko tržište pametnih telefona

Novi izvještaj upravo je otkrio tržišni udio brendova za globalne isporuke pametnih telefona za treće tromjesečje ove godine. Ova informacija je podijelila da je Samsung Electronics još uvijek u vodstvu.

Samsung završava proizvodnju Galaxy Note20

2021. je označena kao velika godina za Galaxy Note seriju, ali ne na dobar način. Umjesto toga, to je bio početak kraja jer je Samsung dao prednost svojim sklopivim modelima u odnosu na Galaxy Note liniju.

Samsung uskoro predstavlja nove modele telefona

Kompanija Samsung će početkom naredne godine održati dva Unpacked događaja na kojima će predstaviti nove uređaje.

Koliko vas aplikacije na telefonima prate

Privatnost u 2021-oj godini je gotovo fiktivan pojam jer za besplatne igre, aplikacije i servise prodaju se informacije oglašivačima (i drugim firmama).

Najčitanije