Temperatura

Kakvo nas vrijeme očekuje danas

BANJALUKA - U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti sunčano i toplo vrijeme.

Srbiju očekuje brži rast temperature u odnosu na svjetski prosjek

Naš region je jedan od najpogođenijih klimatskim promjenama, a to se vidi po vremenskim ekstremima poput istorijskih poplava i sve češće - suša. Zbog toga će, kažu stručnjaci, vremenske prilike u Srbiji nastaviti da se mijenjaju, a temperatura će rasti čak i brže od svjetskog prosjeka.

Klimatolog: Toplotni talasi u budućnosti će biti češći i pogubniji

Od Doline smrti do Bliskog istoka, od indijskog potkontinenta do Supsaharske Afrike, globalno zagrijavanje već je milionima ljudi život učinilo nepodnošljivim.

Ovogodišnji septembar jedan od najtoplijih od početka mjerenja

Ovogodišnji septembar globalno je bio jedan od četiri najtoplija od početka mjerenja 1979. godine, saopštila je danas evropska služba za klimatske promjene Kopernikus.

Stručnjaci: Ako se nastavi ovako, nećemo opstati kao vrsta

Požari koji ovoga ljeta bukte širom svijeta najgori su od kada su počela satelitska osmatranja, a i po količini ugljen-dioksida koji je ispušten u atmosferu. Posljedica su globalnog zagrijavanja, a prouzrokovaće još veće globalno zagrijavanje i nesagledivu štetu po živi svijet na planeti. Stručnjaci upozoravaju da je povratak prirodnim rješenjima jedini način da se uspore klimatske promjene.

Kako klimatske promjene utiču na Olimpijske igre

Stalno ste dehidrirani, osjećate težinu na svojim ramenima od velike toplote i velike vlažnosti vazduha. Ne osjećate se svojim, osećate se sporo na svojim nogama. Ovo nije prvi put da doživljavamo teške uslove. Ipak, razgovarao sam sa nekoliko momaka u svlačionici i svi su rekli da je ovo nešto najteže što su iskusili, dan za danom, riječi su Novaka Đokovića povodom uslova na Olimpijskim igrama.

Cijela Hrvatska na udaru toplotnog talasa, na snazi upozorenje

ZAGREB - U cijeloj Hrvatskoj na snazi je upozorenje na toplotni talas, a prema Hidrometeorološkom zavodu, danas je na snazi "žuto" upozorenje, koje znači umjerenu opasnost, dok je za sutra "narandžasto" ili "crveno", zavisno od područja, što znači veliku, odnosno vrlo veliku opasnost.

Najtopliji jun u istoriji Novog Zelanda

VELINGTON - Na Novom Zelandu je registrovan najtopliji jun otkako se počelo s mjerenjem temperature u toj zemlji prije 110 godina, pokazuju zvanični klimatski podaci.

Šta očekuje Arktik do kraja vijeka?

Stručnjaci sa Marčuk instituta za numeričku matematiku na ruskoj akademiji nauka predviđaju da će emisija štetnih gasova povećati temperaturu u Arktičkom bazenu za 20 stepeni do kraja vijeka, rekao je danas vodeći ekspert Jevgenij Volodin za TASS.

Koja temperatura je idealna za spavanje?

Osim što umiruje, može spriječiti razvoj određenih bolesti.

Najčitanije