Temperatura

U Mostaru preko 40 stepeni: Građani traže spas u Neretvi

MOSTAR – Ekstremne vrućine s temperaturama vazduha koje prelaze 41 stepen danas su znatno otežavale život u gradu na Neretvi.

Rekordne ljetnje temperature biće normalne 2040.

BRISEL - Temperature su se spustile ove nedjelje u većem dijelu Evrope, ali opasnost od toplotnih talasa nije prošla.

Visoka temperatura prijeti dijelovima kontinenta

PARIZ - Dijelovi Evrope i danas očekuju veoma visoku temperaturu tokom drugog toplotnog talasa ovog ljeta.

Francuska zatvara dva nuklearna reaktora

PARIZ - Zbog novog talasa ekstremnih vrućina ove nedelje u Francuskoj će morati da budu isključena dva nuklearna reaktora u nuklearki Golftek.

Temperaturni rekord u Francuskoj korigovan na 46 stepeni

PARIZ - Meteorološka služba Francuske korigovala je danas junski temperaturni rekord na 46 stepeni Celzijusovih, koliko je izmjereno na jugu zemlje.

Temperaturni rekord u Izraelu, izmjereno 50 stepeni

​TEL AVIV -Temperature su u Izraelu u srijedu dosegle rekordni nivo te je zabilježena najviša ikad izmjerena temperatura u toj zemlji, potvrdio je u četvrtak izraelski meteorološki zavod.

Protekli jun najtopliji mjesec ikada zabilježen na Zemlji

​Agencija za satelitsko praćenje Evropske unije saopštila je da je protekli jun bio najtopliji mjesec ikada zabilježen na planeti.

Zbog ekstremne temperature što manje boraviti na otvorenom

​BANJALUKA - Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske pozvalo je građane Srpske da u narednom periodu, zbog ekstremno visoke temperature vazduha, što manje vremena provode na otvorenom, posebno u najtoplijem periodu dana od 10.00 do 17.00 časova.

U Njemačkoj izmjereno rekordnih 38,9 stepeni u junu

BERLIN - U Njemačkoj je izmeren novi rekord za mjesec jun, pošto je u Bad Krojcnahu, u centralnim delovima zemlje, živa u termometru u nedelju dostigla 38,9 stepeni Celzijusa.

U Francuskoj rekordna temperatura od 45,1 stepena

PARIZ - U Francuskoj je zabilježena rekordna temperatura od 45,1 stepeni Celzijusovih, dok su do sada vrućine u Evropi odnijela nekoliko života.

Najčitanije