Temperatura

Evropu čeka vrelo ljeto bez padavina

PENSILVANIJA - Meteorološki servis AccuWeather objavio je prognozu za predstojeće ljeto, prema kojoj će u Evropi biti veoma toplo, pa nekim dijelovima starog kontinenta prijete velike suše, jake oluje i šumski požari.

Rekordne temperature vazduha u Grčkoj

ATINA - U Grčkoj je i danas nastavljen trend izuzetno visokih temperatura koje nisu svojstvene za maj.

Kakvo vrijeme nas očekuje tokom vikenda

BANJALUKA - U Republici Srpskoj u naredna dva dana biće promjenljivo oblačno sa kišom i kraćim sunčanim periodima, te najvišom dnevnom temperaturom vazduha do 20 stepeni Celzijusovih, dok se u ponedjeljak očekuje razvedravanje.

Kako naučnici znaju kolika je bila temperatura prije 800.000 godina?

Prethodna godina bila je među najtoplijm godinama otkad se vrše mjerenja.

Misteriozna bolest u Africi: Oči požute, dobiju temperaturu pa se sruše

ADIS ABEBA - Po Etiopiji se širi misteriozna bolest koju je vjerovatno uzrokovao toksični otpad kojeg proizvodi kinesko bušenje nafte. Etiopljani zbog te misteriozne bolesti krvare iz nosova i usta, a zatim se ruše i umiru, javlja Daily mail.

Antarktik nikad topliji, izmjereno 20,75 stepeni

Prvi put u istoriji temperatura na Antarktiku dostigla je rekordnih 20 stepeni.

Od utorka preokret, dolazi "pakleni" februar

Mnogi su spremno dočekali vremenski preokret i zahlađenje, posljednji "udarac" veoma blage zime u Evropi, piše SevereWeather.eu.

Krajem januara povremene padavine, temperatura natprosječno visoka

SARAJEVO - Stabilno vrijeme, bez padavina preovladavaće u Bosni i Hercegovini do kraja radne sedmice, a u dane vikenda moguća je slaba kiša, na planinama susnježica i snijeg.

Rekordna visina temperature okeana

Temperatura svjetskih okeana dostigla je prošle godine rekordnu visinu i ubrzava se stopa kojom se zagrijevaju, rezultati su najnovijih istraživanja.

Banjaluka najtopliji grad u BiH

BANJALUKA - U Banjaluci je danas u 14 časova izmjerena dnevna temperatura od 22 stepena Celzijusova i ovaj grad je bio najtopliji u BiH.

Najčitanije