Temperatura

Svjetski okeani 2021. godine najtopliji u istoriji

Svetski okeani su 2021. godine postali najtopliji i dostigli najviši nivo kiselosti u istoriji, a otapanje lednika je još više podiglo nivo mora, saopštila je danas Svjetska meteorološka organizacija (SMO).

Toplotni val u Indiji: U Nju Delhiju 49 stepeni Celzijusa

Toplotni val zahvatio je sjeverni dio Indije, a u glavnom gradu Nju Delhiju izmjereno je 49 stepeni Celzijusa, javlja Anadolija.

Kakvo vrijeme nas očekuje u ponedjeljak

BANJALUKA, SARAJEVO - U Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) sutra se očekuje pretežno sunčano vrijeme sa dnevnom temperaturom do 31 stepen Celzijusov.

Temperatura u Indiji i do 50 stepeni Celzijusovih

NJU DELHI - Temperatura u Indiji dostiže 50 stepeni Celzijusovih, a suša je pogodila 15 saveznih indijskih država, prenose agencije.

Dramatične temperaturne promjene na Neptunu, naučnici zbunjeni

Naučnici su iznenađeni i zbunjeni neočekivanim promjenama temperature na Neptunu. Skoro pune dvije decenije Neptun je postajao hladniji, da bi od 2018. do 2020. godine temperatura skočila za 11 stepeni Celzijusa.

Ovo je idealna temperatura za kvalitetan san

Postoji čitava nauka iza moći temperature na kvalitet, kvantitet i navike našeg sna. San je važan jer je to vrijeme kada se tijelo obnavlja i oporavlja.

Na najhladnijem mjestu na Zemlji samo minus 11,5 stepeni

Naučnici na Antarktiku izmjerili su ovog mjeseca jako visoku temperaturu - na istraživačkoj stanici Konkordia, obično poznatoj kao najhladnije mjesto na Zemlji, 18. marta bila je minu 11,5 stepeni Celzijusovih, a uobičajno iznosi oko minus 49 stepeni.

Na Antarktiku izmjerena temperatura koja je za oko 38 stepeni viša od uobičajene

Naučnici su na Antarktiku ovoga mjeseca izmjerili jako visoke temperature. Temperatura na istraživačkoj stanici Concordia, obično poznatoj kao najhladnije mjesto na Zemlji, 18. marta bila je -11,5 stepeni Celzijsovih, piše CNN.

Naučnici iznenađeni - istovremeno toplo na oba Zemljina pola

Zemljini polovi istovremeno su zahvaćeni ekstremno toplim vremenom, pri čemu je temperatura u dijelovima Antarktika veća za 40 stepeni od prosjeka, a u oblastima Arktika za 30 stepeni Celzijusovih.

Kecman: Visoke temperature štete voću

​Situacija u voćnacima nije dobra zbog visokih temperatura, istakao je Bojan Kecman, iz resora za pružanje stručnih usluga u Ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Koja je optimalna temperatura u kabini automobila zimi

Iako se podešavanje temperature u automobilu može činiti trivijalnim, ne znaju svi vozači koja vrijednost je optimalna.

Izmjerena najviša temperatura u posljednje 62 godine

U Australiji je danas izmjerena temperatura od 50,7 stepeni Celzijusovih, što je najviše u posljednje 62 godine.

Najviše temperature okeana u istoriji zabilježene 2021.

Najviše temperature okeana u istoriji mjerenja zabilježene su 2021, šestu godine zaredom kako je oborena ovaj rekord, piše "Gardijan", navodeći da su svjetski okeani sve topliji, a njihove temperature nastavljaju da rastu.

Visoke temperature u Dalmaciji, Dubrovnik oborio rekord za januar

SPLIT - U Dalmaciji je danas bilo neuobičajeno toplo za početak januara, a u Dubrovniku je oboren temperaturni rekord za januar, pošto je izmjerena temperatura od 19,3 stepena Celzijusa, najviša od kada se vrše mjerenja.

Najtopliji decembar na Aljasci ikada

Neobične vremenske prilike na Aljasci donijele su dnevne temperature od 15,5 stepeni Celzijusa, što je najviša decembarska temperatura ikada registrovana u toj američkoj saveznoj državi na krajnjem sjeveru zemlje.

Najčitanije