Tenk

Rusi spremaju legendarne tenkove za Paradu

MOSKVA - Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je snimak dolaska 30 potpuno remontovanih tenkova T-34-85 na poligon u Alabinu, u Moskvskoj oblasti, koji bi trebalo da učestvuju na paradi povodom Dana pobjede na Crvenom trgu u Moskvi.

Prošnja na vojnički način: Srce od tenkova kao izraz ljubavi

Poručnik Tamanske divizije odlučio je da zaprosi svoju djevojku na originalan način - uz pomoć 16 tenkova T-72 B3, objavila je TV "Zvezda".

Mađari se naoružavaju, stižu tenkovi iz Njemačke

BUDIMPEŠTA - Mađarska će ove godine nastaviti s obimnim programom modernizacije svojih oružanih snaga.

Neobičan manevar tenka T-72M1 u Indiji oduševio gledaoce parade

Neobična demonstracija sposobnosti indijskog T-72M1 ostavila je snažan utisak na korisnike Twittera.

Ruska "vojna intervencija": Tenk kao šlep služba

Autobus na dalekom istoku Rusije, u oblasti Amur, zaglavio se u snježnom nanosu na putu i niko nije mogao da ga izvuče dok nije naišao - tenk.

U Rusiji pronađen tenk za "nuklearnu apokalipsu"

U Rostovskoj oblasti Rusije pronađen je tenk "Ladoga", pod nadimkom "vozilo nuklearne apokalipse", piše "Rosijska gazeta".

Nijemci priznali: Ruski tenk "Armata" superiorniji od "Leoparda"

Najsavremeniji ruski borbeni tenk T-14 "Armata" sa svojim topom kalibra 125 mm ispred je njemačkog "Leoparda 2" po mnogim svojim karakteristikama, objavio je njemački list Welt.

Ukrajinci žele modernizovati srpske tenkove T-55

KIJEV - U Kijevu je u toku međunarodni sajam naoružanja i vojne opreme "Arms and Security 2019" a među izlagačima posebno se ističu konstruktorski biroi i remontni zavodi koji tradicionalno potencijalnim partnerima predstavljaju nova tehnička rješenja za nešto stariju tehniku koja je već dugo u upotrebi, poput tenka T-55.

"Tenk" osvanuo ispred splitskog "Poljuda"

Na splitskom stadionu "Poljud" danas je osvanuo automobil s nekakvom imitacijom topa na krovu, a na njemu su istaknute zastave Hrvatske i Hajduka, javljaju hrvatski mediji.

Vučić: Tenk ispred Marakane nema veze sa Vukovarom, ni sa Hrvatskom

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je bio iznenađen histeričnom kampanjom povodom pojavljivaja "tenka" ispred Marakane, ističući da je gotovo sve što je o tome objavljeno čista laž.

Najčitanije