Tenk

"Ukrajinski tenkovi se grupišu u Donbasu"

LUGANSK - Ukrajinske snage bezbjednosti rasporedile su više od dvadesetak tenkova u blizini sela Podlesne, koje kontroliše Kijev u blizini linije vojnog kontakta u Donbasu, saopštila je pres-služba Narodne milicije samoproglašene Narodne Republike Luganska (NRL).

Epilog priče o njemačkom milioneru i njegovom tenku iz podruma

Klaus-Diter F. je decenijama u podzemnoj garaži držao arsenal oružja iz Drugog svjetskog rata - uključujući i tenk i protivavionski top. A šta će biti s tom artiljerijom?

Prevrnuli tenk težak 40 tona

Pripadnici ruske vojske prevrnuli su u Sahalinu tokom trasporta tenk tipa T-80 težak 40 tona.

Tenk Merkava - moćna borbena kočija izraelskih snaga

Izraelska vojska isto veče kad je uslijedio raketni napad Hamasa na Tel Aviv prema Gazi poslala je tenkove Merkava Mk4 i oklopne transportere M 113.

Vojska Srbije dobija "Lazara 3

Ministarstvo odbrane potpisalo je danas ugovor s fabrikom Jugoimport SDPR za nabavku oklopnih borbenih vozila 8x8 "Lazar 3", a potisivanju je prisustvovao i minstar odbrane Nebojša Stefanović.

Tenk greškom pucao na farmu kokošaka, letjelo perje

RIM - U Italiji je prilikom vojne vježbe jedan tenk greškom pucao na farmu kokošaka.

U Abu Dabiju predstavljen tenk Sprut-SDM1

Najnoviji samohodni amfibijski tenk Sprut-SDM1, proizveden u Kurganmašzavodu, koji je u sastavu Rosteha, prikazan je na međunarodnoj vojno-tehničkoj izložbi "IDEKS-2021" u Abu Dabiju.

"Armata" prvi put izašla van ruskih granica

Rusija je prvi put javno predstavila tenk T-14 "Armata" u inostranstvu - tokom najveće izložbe naoružanja na Bliskom istoku "IDEKS-2021" koja se održava u Abu Dabiju.

Kada druge antistres terapije zakažu - tenkom gaze automobile

Zbog pandemije virusa korona, ova godina je definitivno za zaborav pa je potrebno učiniti sve kako bi se sačuvao zdrav razum.

Jovanović: Tenk T-72MS najbolji na Balkanu

NIŠ - Potpukovnik Goran Jovanović iz Uprave za razvoj i opremanje Generalštaba Vojske Srbije istakao je danas da je ruski tenk T-72MS koji je danas predstavljen u Nišu, trenutno najbolji na Balkanu i u širem okruženju.

U Nišu priređen tehnički prikaz ruskih tenkova T-72MS

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je dodatno jačanje Vojske Srbije, ali i poziciju vojne neutralnosti, jer je najbolje da sama čuva svoje rijeke, kopno i nebo. Poslije tehničkog prikaza ruskih tenkova T-72MS u niškoj kasarni "Mija Stanimirović", Vučić je istakao da Srbija duguje zahvalnost Rusiji za donaciju tenkova koji su, prema svim pokazateljima, među najsavremenijima na svijetu.

Gruevski u odsustvu dobio još godinu i po zatvora

SKOPLJE - Bivši makedonski premijer Nikola Gruevski dobio je još godinu i po dana zatvora za krivično djelo nasilje u opštini Centrar, prenose makedonski mediji.

Projektom "Igman" SFRJ namjeravala tenk T-55 naoružati "Maljutkama"

Osnovni borbeni tenk JNA je trebao biti naoružan protivtenkovskim vođenim raketama "Maljutka", koji su u SFRJ proizvedene na osnovu licence kupljene u SSSR.

Rusi pobjednici Tenkovskog biatlona, Srbija sedma

Ekipa Oružanih snaga Ruske Federacije pobijedila je danas u finalnoj trci "Tenkovskog biatlona" na poligonu "Alabino" kod Moskve, čime je završeno takmičenje "Međunarodnih vojnih igara 2020".

Modernizacija tenka M-84 jedan od prioriteta

BEOGRAD - U okviru modernizacije Kopnene vojske posebna pažnja posvećena je modernizaciji tenka M-84, sredstvu koje je najmasovnije u upotrebi u jedinicama Vojske Srbije, saopšteno je danas iz Ministarstva odbrane.

Najčitanije