Tenk

Gruevski u odsustvu dobio još godinu i po zatvora

SKOPLJE - Bivši makedonski premijer Nikola Gruevski dobio je još godinu i po dana zatvora za krivično djelo nasilje u opštini Centrar, prenose makedonski mediji.

Projektom "Igman" SFRJ namjeravala tenk T-55 naoružati "Maljutkama"

Osnovni borbeni tenk JNA je trebao biti naoružan protivtenkovskim vođenim raketama "Maljutka", koji su u SFRJ proizvedene na osnovu licence kupljene u SSSR.

Rusi pobjednici Tenkovskog biatlona, Srbija sedma

Ekipa Oružanih snaga Ruske Federacije pobijedila je danas u finalnoj trci "Tenkovskog biatlona" na poligonu "Alabino" kod Moskve, čime je završeno takmičenje "Međunarodnih vojnih igara 2020".

Modernizacija tenka M-84 jedan od prioriteta

BEOGRAD - U okviru modernizacije Kopnene vojske posebna pažnja posvećena je modernizaciji tenka M-84, sredstvu koje je najmasovnije u upotrebi u jedinicama Vojske Srbije, saopšteno je danas iz Ministarstva odbrane.

Završena ispitivanja potpuno robotizovanog tenka "Armata"

Završena su ispitivanja najnovijeg ruskog bespilotnog tenka T-14 "Armata", saopštila je pres-služba fabrike "Uralvagonzavod".

Ruski tenk kao podmornica - impozantna podvodna vožnja T-72BZ

Novinari argentinskog lista "Klarin" skrenuli su pažnju na snimak sa vojnih vježbi ruske vojske na kojem se posebno odlikovao T-72BZ. Na snimku se vidi kako vojnici vježbaju vožnju tenka ispod vode, na dubini od pet metara.

Incident u američkoj vojsci: Tenk granatom pogodio drugi

Američka vojska istražuje incident koji se dogodio u Fort Blisu u Teksasu, kada je jedan tenk "Abrams" pucao na drugi iz topa i pogodio ga tokom vježbi. U prijateljskoj vatri jedan vojnik je povrijeđen.

Srpski tenkisti na ruskom tenkovskom biatlonu

BEOGRAD - U Rusiji, na tenkovskom biatlonu, poznatom kao "ples tenkova" u sklopu predstojećih Međunarodnim vojnih igara učestvovaće i tenkisti Vojske Srbije.

Stolar od kosilice napravio tenk

I kada odrastu, muškarci vole da se igraju svojim igračkama. One su tada nešto drugačije nego što su bile kada su bili klinci, ali su i dalje - igračke.

Testirana robotizovana verzija tenka "Armata"

Tenk na teškoj gusjeničnoj platformi "Armata" testiran je u režimu bez posade, rekli su u vojno-industrijskom kompleksu.

Najčitanije