Tenkovi

U Nišu priređen tehnički prikaz ruskih tenkova T-72MS

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je dodatno jačanje Vojske Srbije, ali i poziciju vojne neutralnosti, jer je najbolje da sama čuva svoje rijeke, kopno i nebo. Poslije tehničkog prikaza ruskih tenkova T-72MS u niškoj kasarni "Mija Stanimirović", Vučić je istakao da Srbija duguje zahvalnost Rusiji za donaciju tenkova koji su, prema svim pokazateljima, među najsavremenijima na svijetu.

Tri najbolja tenka sa automatskim punjačem topa

Iako u svijetu postoji mnogo savremenih primjeraka tenkova vrijednih pažnje, nemaju svi sistem za automatsko punjenje topa. Predstavljamo tri najbolja tenka današnjice koji imaju ugrađen automatski sistem, a predvodnik je ruski T-90.

Ko ima najviše tenkova u regionu, a ko najmodernije oklopnjake

BEOGRAD, BUKUREŠT - U našem regionu u aktivnoj upotrebi je 924 tenkova uglavnom naslijeđenih iz hladnog rata.

Poljski general priznao da poljski tenkovi zaostaju za ruskim

Poljska već 30 godina tapka u mjestu i nije u stanju da modernizuje svoje stare tenkove T-72, dok se Rusija istovremeno odlično snašla s ovim zadatkom, izjavio je general Baldemar Skšipčak u intervjuu za portal „Kresi”.

Poljski general: Tapkamo u mjestu dok Rusija modernizuje tenkove

VARŠAVA - Poljska već 30 godina tapka u mjestu i nije u stanju da modernizuje svoje stare tenkove T-72, dok se Rusija istovremeno odlično snašla s ovim zadatkom, izjavio je general Baldemar Skšipčak u intervjuu za portal Kresi.

Ruska vojska dobija nove tenkove

MOSKVA - Isporuka tenkova "T-90M" Oružanim snagama Rusije počeće kasnije ove godine, izjavio je izvršni direktor ruske Državne koroporacije "Rostek" Oleg Jevtušenko.

Prošnja na vojnički način: Srce od tenkova kao izraz ljubavi

Poručnik Tamanske divizije odlučio je da zaprosi svoju djevojku na originalan način - uz pomoć 16 tenkova T-72 B3, objavila je TV "Zvezda".

Moskva demantuje Bukurešt: Vojna oprema isporučena Srbiji

MOSKVA - Ruska vojna oprema isporučena je Srbiji kao što je predviđeno ugovorom i po planu, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Rumuni obrazložili zašto su blokirali isporuku ruskih tenkova Srbiji

BUKUREŠT - "Rumunija nije propustila transport s ruskim naoružanjem koji se preko Dunava kretao u Srbiju, zbog sankcija koje je EU uvela Rusiji zbog situacije u Ukrajini".

Tenkovi na ulicama Vašingtona za proslavu Dana nezavisnosti

Američki predsjednik Donald Tramp raspoređuje tenkove, bombardere i drugu ratnu mašineriju za proslavu Dana nezavisnosti 4. jula, koja tradicionalno iskazuje njenu vojnu moć.

Najčitanije