Tepih

Čišćenje tepiha sredstvom iz kućne radinosti

Skoro svaka domaćica želi da njen dom bude savršeno uredan i čist. Međutim, čišćenje pojedinih stvari kao što je tepih oduzima mnogo vremena i energije.

Pogledajte četiri pravila za odabir savršenog tepiha

Pravi je izazov pronaći tepih koji će odgovarati vašem dnevnom boravku po veličini, obliku, teksturi, uzorcima i nijansama boja. U prodavnicama se možemo zaljubiti na prvi pogled u bezbroj tepiha, ali ako se ne slažu sa samo jednom od navedenih karakteristika, može izazvati pravu katastrofu u uređenju enterijera.

Nikol Kidman prošetala crvenim tepihom s suprugom

Nikol Kidman je istakla svoju vitku figuru elegantnom, crnom, baršunastom haljinom sa mašnom na kragni, koja naglašava pravi šik starog Holivuda.

Nikol Kidman oživjela stari glamur Holivuda

Glumici Nikol Kidman i Havier Bardem prisustvovali su premijeri filma "Being the Ricardos" u Los Anđelesu, a omiljena diva je svojim odjevnim izborom oživjela stari glamur Holivuda.

Četiri najefikasnija prirodna sredstva za čišćenje tepiha

Većina domaćica prljavštinu na tepisima rješava tako što ih na nekoliko puta godišnje pošalje u servise za pranje. Međutim, dešava se da nekada između dva profesionalna čišćenja podnih prostirki, prospemo kafu, vino, čaj, da na njemu završe dječje bojice ili mastilo od hemijske olovke.

Nataša Bekvalac ponijela dvije boje i očarala na crvenom tepihu

Pjevačica Nataša Bekvalac sinoć se pojavila na crvenom tepihu u Beogradu i privukla veliku pažnju.

Anđelina Džoli na crvenom tepihu sa brnjicom na usnama

Anđelina Džoli pojavila se na premijeri filma "Eternals" u vintidž izdanju koji je izazvao brojne reakcije, a posebnu pažnju prvukla je brnjica na njenim usnama i bradi.

Džesika Čestejn dekolteom oduševila modne kritičare

Džesika Čestejn je blistala u svjetlucavoj haljini i pokazala kako na vrlo diskretan način može da se pokaže dekolte, a da pri tome izgleda senzualno i lijepo.

Kako da održavate tepihe u toku hladnih dana

Složićete se da je u toku sunčanih dana sve lakše. Imate više energije, odmorniji ste i možete da uradite mnogo više kućnih stvari, na primjer, pranje tepiha. Procedura je jednostavna - iznesete tepih u dvorište, natopite ga vodom i sredstvima za čišćenje, oribate i ostavite ga da se osuši na suncu.

Državljanin BiH priveden zbog smrti djevojke u Zagrebu

ZAGREB - Radoje R., 30-godišnji državljanin BiH s prebivalištem u Hrvatskoj, priveden je zbog smrti maloljetne djevojke čije je tijelo pronađeno u subotu ujutro u zagrebačkom naselju Sopot. Tijelo 16-godišnje djevojke nađeno je pred podrumom jedne zgrade, a bilo je umotano u tepih.

Dugotrajni i elegantni tepisi od jute

Ako ste ljubitelj jednostavno uređenog prostora, onda su tepisi i druge podne prostirke načinjene od jute stvoreni za vaš životni prostor. Dugotrajni i elegantni, ovi tepisi se nenametljivo uklapaju u svaki dom. To što se radi o ekološki prihvatljivom materijalu koji je biorazgradiv je samo plus više.

Tepih podignut i opran nakon 120 godina

​Jedan od najvećih tepiha na svijetu već 120 godina ukrašava pod Svečanog salona u istanbulskoj palati Yildiz Sale, a nedavno je prvi put iznesen iz palate radi pranja i restauracije.

TEPIH - Završni dodir u uređenju enterijera

Tepih kao dekorativni element često pruža savršen završni dodir u uređenju enterijera. Koračanje po prostoriji čini prijatnijim, daje osjećaj udobnosti, a ujedno i uljepšava enterijer.

Pet najvažnijih pravila za odabir idealnog tepiha

Svakom domu toplinu daju pomno odabrani detalji koji određuju stil i osobnost vlasnika. Tepisi su jedan od njih. Bilo da služe kao dizajnerski detalj koji podiže izgled prostoru, kao mekani sag koji amortizira korake ili kao bambusni 'ležaj' koji evocira na ljeto i odmor, pri odabiru tepiha morate imati nekoliko stvari na umu.

Svjetlucave haljine dominirale na crvenom tepihu

Za razliku od dodjela nagrada Zlatni globus i BAFTA, crna boja nije dominirala crvenim tepihom uoči Oskara.

Najčitanije