Tereza Mej

Tusk: Dogovor oko Brexita s Londonom još uvijek moguć

BRISEL - Predsjednik Evropskog savjeta Donald Tusk je izjavio da je uvjeren da Evropska unija (EU) i Velika Britanija još uvijek mogu postići kompromis oko izlaska te zemlje iz Unije.

Stardžen: "Užasno" saopštenje Tereze Mej

EDINBURG - Prvi ministar Škotske Nikola Stardžen rekla je da je "užasno" saopštenje britanskog premijera Tereze Mej u kome je ona pozvala EU da izađe sa alternativnim prijedlozima za "Bregzit".

Makron: Plan Tereze Mej neprihvatljiv

SALCBURG - Francuski predsjednik Emanuel Makron rekao je danas da je plan britanskog premijera Tereze Mej za Brexit neprihvatljiv u sadašnjem obliku i da očekuje nove prijedloge Britanije narednog mjeseca.

Velika Britanija neće odgađati Brexit

LONDON - Velika Britanija neće nastojati da odgodi Brexit, čak i ako London i Brisel ne uspiju da se saglase u vezi sa pitanjima trgovine i regulisanja granice u Irskoj, izjavila je britanski premijer Tereza Mej.

Mej: Dobar dogovor moguć, ali da i EU promijeni stav

SALCBURG - Britanska premijerka Tereza Mej izrazila je danas uvjerenje da će njena zemlja sa EU, uz dobru volju i odlučnost, moći da postigne dogovor o Brexitu koji odgovara objema stranama, a istovremeno je poručila da njena vlada nikada neće prihvatiti ideju o ponovnom referendumu.

Mej: Blizu smo dogovora o Brexitu

SALCBURG - Velika Britanija i Evropska unija blizu su dogovora o uređenom Brexitu, navela je u autorskom tekstu u njemačkom listu "Welt" britanska premijerka Tereza Mej i pozvala Evropsku komisiju da zarad postizanja sporazuma unaprijedi sopstvenu poziciju uoči današnjeg početka neformalnog samita EU u austrijskom gradu Salcburgu.

Mej: Promjena stava o obavezama ako ne bude sporazuma

LONDON - Ako Britanija ne postigne sporazum o izlasku iz EU onda se "mijenja stav" o njenim finansijskim obavezana prema bloku, rekla je britanski premijer Tereza Mej.

Ko bolje igra Marija Zaharova ili Tereza Mej?

Ministarstvo inostranih poslova Rusije je predložilo korisnicima Fejsbuka da uporede ples zvanične predstavnice resora Marije Zaharove i ples britanske premijerke Tereze Mej.

Britancu doživotna robija zbog planiranja ubistva Tereze Mej

LONDON - Britanac Najmur Rahman (21) osuđen je danas na doživotnu robiju jer je planirao da ubije premijerku Terezu Mej, najprije detonirajući eksplozivnu napravu kako bi ušao u njenu kancelariju u Dauning stritu, a potom koristeći nož ili pištolj za napad na nju.

Kad Tereza Mej zapleše, internet "gori"

Britanska premijerka bila je u posjeti Južnoj Africi, gdje su joj đaci ispred jedne osnovne škole priredili doček.

Najčitanije