Tereza Mej

Mej: Odlazim sa osjećanjem ponosa i razočaranja

LONDON - Britanski premijer Tereza Mej izjavila je da sa funkcije odlazi pomiješanih osjećanja ponosa i razočaranja pošto nije uspjela da ispuni obećanje da će zemlju izvesti iz EU i da će iskorijeniti podjele.

Tramp poručio da neće imati posla sa britanskim ambasadorom

VAŠINGTON - Američki predsjednik Donald Tramp poručio je danas da "neće više imati posla" sa britanskim ambasadorom u SAD Kimom Derokom koji je, kako su prenijeli mediji, ocijenio da je Trampova administracija disfunkcionalna, nespretna i nesposobna.

Ko su potencijalni nasljednici Tereze Mej?

LONDON - Za nasljednika Tereze Mej na mjestu lidera Konzervativne partije, odnosno premijera Velike Britanije, boriće se 11 kandidata, a jedno od glavnih pitanja za kandidate biće njihov odnos prema Brexitu, problemu koje je podijelilo stranku i Terezu Mej koštao funkcije, piše BBC.

Tramp Mejovoj: Hajde da sklopimo sporazum

LONDON - Američki predsjednik Donald Tramp izjavio je danas u Londonu da britanska premijerka Tereza Mej treba da "ostane" kako bi SAD i Velika Britanija mogle da naprave trgovinski sporazum.

Mej: Najbolja opcija za Veliku Britaniju je Brexit uz sporazum sa EU

BRISEL - Premijerka Velike Britanije Tereza Mej i dalje smatra da je najbolja opcija za Veliku Britaniju da napusti EU na uređen način uz sporazum.

DW: Mej odlazi, haos sa Brexitom se nastavlja

LONDON - Britanska premijerka Tereza Mej najavljuje da će se 7. juna povući sa funkcije predsjednice stranke Torijevaca. Time su joj odbrojani dani i na funkciji premijerke. Haos sa Brexitom se nastavlja.

Merkel: Poštujem odluku Mej; Junker: Hrabra žena

BRISEL/BERLIN - Njemačka kancelarka Angela Merkel "s poštovanjem" je primila odluku britanske premijerke Tereze Mej da podnese ostavku, a predsjednik Evropske komisije Žan-Klod Junker rekao je da je ona "hrabra žena, koju mnogo poštuje".

Tereza Mej sutra podnosi ostavku?

LONDON - "Times" je objavio da se očekuje da će britanska premijerka Tereza Mej sutra objaviti da podnosi ostavku.

Odbijena nova inicijativa Tereze Mej

LONDON - Posljednja inicijativa britanskog premijera Tereze Mej za usvajanje sporazuma o Brexitu u nacionalnom parlamentu propala je danas, jer su je odbili i opozicija i mnogi iz njene Laburističke stranke.

Mej: "Brexit" samo uz podršku parlamenta

LONDON - Velika Britanija će napustiti EU samo ako sporazum o "Brexitu" dobije podršku političkih stranaka u britanskom Parlamentu, izjavila je premijer Tereza Mej.

Najčitanije