Tereza Mej

Diplomatski izvori: Brexit odložen do kraja oktobra

BRISEL - Lideri EU su se na vanrednom samitu u Briselu dogovorili da odlože Brexit do kraja oktobra, uz dodatno razmatranje mišljenja u junu, javio je Rojters, pozivajući se na diplomatske izvore.

Mej: Želim da naputimo EU na uređen način što je prije moguće

BRISEL - Premijerka Velike Britanije Tereza Mej kaže da žali što britanski parlament nije bio u mogućnosti da do sad ratifikuje Sporazum po razdruživanju koji bi omogućio uređen izlazak Velike Britanje iz EU.

Merkel: Moguće odložiti Brexit do 2020; Pariz: Mnogo je godinu dana

PARIZ/BERLIN -- Njemačka kancelarka Angela Merkel ocijenila je da je moguće odlaganje izlaska Velike Britanje iz članstva u Evropskoj uniji (EU) do početka 2020. godine.

Tereza Mej ponovo traži odgađanje Brexita

LONDON - Britanski premijer Tereza Mej zatražila je danas u pismu predsjedniku Evropskog savjeta Donaldu Tusku da Brexit bude odgođen do 30. juna.

Tusk predložio odgađanje "Brexita" za 12 mjeseci

BRISEL - Predsjednik Evropskog savjeta Donald Tusk predložio je da se Velikoj Britaniji ponudi fleksibilno odgađanje datuma "Bregzita" za 12 mjeseci, izjavio je neimenovani izvor iz EU.

Mej traži produžetak pregovora o Brexitu

LONDON - Britanska premijerka Tereza Mej izjavila je danas da će ponovo tražiti od Evropske unije da produži period za pregovore o Brexitu da će pokušati da sa liderom opozicionih laburista Džeremijem Korbinom prekine "zastoj" u kojem se našao taj proces u parlamentu.

Mejova po četvrti put iznosi sporazum na glasanje?

LONDON - Britanska premijerka Tereza Mej traži načine da svoj sporazum o Brexitu po četvrti put iznese pred parlament na glasanje u ponedeljak, javlja BBC.

Poraz Mejove zadao udarac i funti

LONDON - Funta je danas bila na putu da zabilježi najgori mesec od oktobra u pogledu pariteta prema dolaru, nakon što su poslanici u parlamentu Velike Britanije po treći put odbacili plan premijerke Tereze Mej o Brexitu, javlja agencija Bloomberg.

Tereza Mej: Parlament je ostao bez opcija, posljedice su teške

LONDON - Premijerka Britanije Tereza Mej izjavila je danas da odluka poslanika da po treći put odbiju njen prijedlog sporazuma o Brexitu znači da je parlament po pitanju rješenja za izlazak iz Evropske Unije ostao bez opcija.

Sporazum Tereze Mej o Brexitu treći put odbijen u Parlamentu

LONDON - Predstavnički dom Parlamenta Velike Britanije odbio je danas treći put sporazum o Brexitu koji je premijer Tereza Mej sklopila sa Briselom.

Najčitanije