Tereza Mej

Mej: Laburistima otvorena vrata, zanemarimo lične interese

LONDON - Britanska premijerka Tereza Mej izjavila je u srijedu uveče da opoziciona Laburistička partija tek treba da sa njom razgovara o novom pristupu Brexitu, a istovremeno je pozvala političare da lične interese ostave po strani kako bi zajedno pronašli izlaz iz ćorsokaka kad je riječ o izlasku iz EU.

Mej: Ili sporazum ili ostajanje u EU

​LONDON - Britanska premijerka Tereze Mej rekla je danas da postoje dva načina da se izbjegne situacija u kojoj ne bi bilo sporazuma o Brexitu - ili da se postigne sporazum ili da se opozove član 50 Lisabonskog sporazuma što bi značilo ostajanje u Evropskoj uniji.

Četiri scenarija za Brexit

BERLIN - Donji dom britanskog parlamenta ubjedljivom većinom je odbio dogovor o Brexitu koji je vlada premijerke Tereze Mej postigla sa Evropskom unijom, a Deutsche Welle (DW) piše o četiri četiri moguća scenarija koja bi mogla da uslede - od "tvrdog" Brexita do ostanka u EU.

Poraz Mejove, Parlament odbacio sporazum o Brexitu

LONDON - Britanski Parlament odbacio je sporazum o Brexitu koji je premijer Velike Britanije Tereza Mej postigla sa EU.

Prvi poraz Tereze Mej

LONDON - Britanski premijer Tereza Mej pretrjela je prvi poraz u parlamentu u vezi sa planom za "Brexit" nakon što su poslanici zatražili od Vlade da osmisli plan B u narednih nekoliko dana, u slučaju da izgubi na glasanju o napuštanju EU.

Mej: London napušta EU 29. marta

LONDON - Britanija će napustiti Evropsku uniju 29. marta, rekla je premijer Tereza Mej na pitanje poslanika u vezi sa mogućim odlaganjem "Bregzita".

Mej: Bez sporazuma smo na nepoznatoj teritoriji

LONDON - Britanski premijer Tereza Mej izjavila je danas da će se, ukoliko u parlamentu bude odbačen sporazum o Brexitu, Britanija naći na nepoznatoj teritoriji.

Lider opozicije rekao Mejovoj "glupa ženo", ali ona mu nije ostala dužna

LONDON - Lider britanskih laburista Džeremi Korbin rekao je premijerki Terezi Mej "glupa ženo" prilikom današnje sjednice parlamenta, ocijenili su čitači sa usana.

Tereza Mej zakazala glasanje o Brexitu za januar

LONDON - Poslanici britanskog parlamenta glasaće o dogovoru o Brexitu u nedelji od 14. januara sljedeće godine.

Glasanje o sporazumu o Brexitu prije 21. januara

LONDON - Britanski premijer Tereza Mej iznijeće svoj sporazum za Brexit na glasanje u parlamentu u januaru, a sigurno prije 21. januara, rekla je njen portparol novinarima.

Najčitanije