Teroristi

Teroristi neće moći računati na kriptovalute

BANJALUKA - U Nacrtu zakona o izmjeni i dopunama Zakona o tržištu hartija od vrijednosti, koji je u srijedu utvrdila Vlada RS, definisani su pojam virtuelnih valuta, ali i način borbe protiv pranja novca i finansiranja terorizma ovim valutama.

Terorista Kujtim Fejzulaj planirao napasti katoličku crkvu u Beču

BEČ - Istraga terorističkog napada od 2. novembra ukazuje na to da je terorista Kujtim Fejzulaj namjeravao da napadne i katoličku crkvu u centru Beča.

Islamski terorista iz holandskog voza pred sudom, svjedok i Klint Istvud

PARIZ - Pripadnik Islamske države Ajub El Hazani danas će se pojaviti pred sudom u Francuskoj zbog optužbi da je u vozu na liniji Amsterdam - Pariz iz vatrenog oružja ranio četiri putnika 2015. godine.

Moskva: Amerikanci obučavaju teroriste u sirijskom izbjegličkom kampu

DAMASK - Američki instruktori obučavaju grupu od oko 30 terorista "Islamske države" u izbjegličkom kampu u sirijskom gradu Hol radi jačanja redova ilegalnih oružanih grupa, izjavio je šef Glavnog štaba za koordinaciju saradnje Rusije i Sirije general Mihail Mizincev.

Islamisti obezglavili 50 ljudi na fudbalskom terenu u Mozambiku

Islamski teroristi su izvršili pokolj na fudbalskom terenu, tako što su odsjekli 50 glava ljudima iz sela u sjevernom Mozambiku, prenio je Independent pozivajući se na lokalne medije.

Uhapšeno 70 islamista u akciji austrijske policije

Austrijska policija i Služba za zaštitu ustavnog poretka noćas su izvršili pretres u 60 stanova, udruženja, firmi i mjesta okupljanja članova i simpatizera Muslimanskog bratstva i Hamasa. Privedeno je 70 osoba, od tog broja se napori istražnih organa koncentrišu na njih 30.

Austrijska policija od jutros sprovodi racije, islamisti na meti

BEČ - Istražioci u nekoliko austrijskih regiona izvršili su jutros racije čije su mete bili pojedinci i organizacije za koje se sumnja da podržavaju grupe "Muslimansko bratstvo" i "Hamas", saopštilo je tužilaštvo.

Britanija regrutovala sirijske teroriste za špijunažu?

PALMIRA - Obavještajna agencija Velike Britanije angažovala je radikalne islamiste iz Sirije da skupljaju informacije o ruskim vojnim objektima u Arapskoj Republici, rekao je novinarima bivši pripadnik IS Muhamed Hisein Saud, neposredno po povratku u svoj rodni grad, Palmiru.

Radončić: Deportovaćemo migrante, među njima ima i terorista spavača

SARAJEVO - Ministar bezbjednosti BiH Fahrudin Radončić rekao je na pres-konferenciji kako je u toku deportacija migranata iz BiH u zemlje njihovog porijekla jer su, s obzirom na to da kriju informacije o porijeklu, mnogi od njih teroristi spavači. Pakistan neće biti kooperativan, tvrdi Radončić i on će zatražiti da se njihov ambasador proglasi personom non grata.

Damask: Turska vojska direktno učestvuje u akcijama terorista

DAMASK - Turska vojska direktno učestvuje u akcijama terorističkih grupa koje podržava u okolini grada Sarakiba u provinciji Idlib, saopštila je danas sirijska vojska.

"U rukama terorista se nalazi opasno oružje"

​Ankara za sada nije realizovala uslove sporazuma o Siriji koji je postignut u Sočiju prije više od godinu dana, saopštio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov, dodavši da teroristi u svojimrukama imaju opasno oružje.

Uhapšen jedan od najtežih terorista, morali ga staviti na prikolicu

Muftija Islamske države koji je uhapšen u Iraku bio je toliko težak da su ga pri hapšenju morali ukrcati u zadnji dio dio kamionića.

Napadnuta američko-kenijska vojna baza

Somalijska islamistička skupina Al Šabab napala je bazu u kenijskom okrugu Lamu koju koriste američke i kenijske snage te objavila snimke maskiranih militanata koji stoje pored aviona u plamenu.

Islamska država pogubila 11 hrišćana pa objavila snimak

Teroristička organizacija Islamska država objavila je videosnimak pogubljenja jedanaest hrišćana u Nigeriji, rekavši da se radi o osveti za ubistvo njenog lidera Abu Bakra al-Bagdadija i njegovog portparola.

Teroristički napadi u BiH koji su šokirali svijet

SARAJEVO - Husein Bilal Bosnić, bivši vehabijski lider iz Bužima, kojeg je Sud BiH pravosnažno osudio na sedam godina zatvora zbog podsticanja na terorizam, po svemu sudeći, ostaće iza rešetaka dok potpuno ne odrobija tu kaznu.

Najčitanije