Teroristi

Hapšenje vehabije u Novom Pazaru nema veze s Putinovom posjetom

Hapšenje pripadnika vehabijskog pokreta A.A. 13. januara u Novom Pazaru zbog sumnje da je spremao teroristički napad u Srbiji nema nikakve veze sa predstojećom posjetom predsjednika Ruske Federacije Vladimira Putina Beogradu, potvrđeno je "Sputnjiku" u vrhu bezbjednosnih službi Srbije.

I državljani BiH i Hrvatske svjedoci napada u Najrobiju

NAJROBI - Najmanje 15 osoba je poginulo, a više desetina je ranjeno u terorističkom napadu na luksuzni hotelski i poslovni kompleks 14 Riverside Drive u glavnom gradu Kenije, Najrobiju.

Nova pucnjava u Najrobiju

NAJROBI - U hotelskom kompleksu u Najrobiju čula se nova pucnjava, sat vremena nakon što je ministar unutrašnjih poslova saopštio da je zgrada obezbijeđena, izjavili su očevici za Rojters.

Broj žrtava napada u Najrobiju porastao na sedam

NAJROBI - Broj poginulih u napadu na hotelski kompleks u Najrobiju, porastao je na sedam, saopštili su lokalni zdravstveni zvaničnici.

Crnogorski državljanin bio u napadnutoj zgradi u Najrobiju

PODGORICA - U jednoj od zgrada koju su napali teroristi u Najrobiju bio je i crnogorski državljanin koji je uspješno evakuisan, saopštila je njegova porodica crnogorskim elektronskim medijima.

Al Šebab preuzeo odgovornost za napad u Najrobiju

MOGADIŠ - Somalijska militantna islamistička grupa "Al šebab" preuzela je odgovornost za napad u kenijskoj prijestonici Najrobiju, saopštio je portparol grupe Abdiazis Abu Musab.

Britanski obavještajci na tragu "Bijeloj udovici"?

LONDON - Britanski obavještajci tragaju za jednom od najzloglasnijih osoba na svijetu Samantom Lutvajt, poznatom po nadimku "Bijela Udovica", koju smatraju odgovornom za smrt najmanje 400 ljudi.

Teroristi napali tri sirijske provincije

DAMASK - Militanti su granatirali nekoliko mjesta u sirijskim provincijama Alep, Latakija i Hama, saopštio je rukovodilac ruskog Centra za pomirenje zaraćenih strana general-potpukovnik Sergej Solomatin.

Islamska država napala opozicione snage u Siriji

DAMASK - "Islamska država" napala je danas na jugoistoku Sirije položaje "Sirijskih demokratskih snaga" (SDF), koje imaju podršku SAD, a međunarodna koalicija uzvratila je vazdušnim udarima, izjavio je zvaničnik SDF-a.

U Rusiji razotkrivena finansijska mreža terorista

MOSKVA - Ruska Federalna služba bezbjednosti (FSB) razotkrila je ilegalnu mrežu čiji su članovi prikupljali novac za finansiranje terorističkih grupa "Islamska država" i "Džabhat al nusra", saopšteno je iz pres službe FSB.

Najčitanije