Teroristi

Uhapšen jedan od najtežih terorista, morali ga staviti na prikolicu

Muftija Islamske države koji je uhapšen u Iraku bio je toliko težak da su ga pri hapšenju morali ukrcati u zadnji dio dio kamionića.

Napadnuta američko-kenijska vojna baza

Somalijska islamistička skupina Al Šabab napala je bazu u kenijskom okrugu Lamu koju koriste američke i kenijske snage te objavila snimke maskiranih militanata koji stoje pored aviona u plamenu.

Islamska država pogubila 11 hrišćana pa objavila snimak

Teroristička organizacija Islamska država objavila je videosnimak pogubljenja jedanaest hrišćana u Nigeriji, rekavši da se radi o osveti za ubistvo njenog lidera Abu Bakra al-Bagdadija i njegovog portparola.

Teroristički napadi u BiH koji su šokirali svijet

SARAJEVO - Husein Bilal Bosnić, bivši vehabijski lider iz Bužima, kojeg je Sud BiH pravosnažno osudio na sedam godina zatvora zbog podsticanja na terorizam, po svemu sudeći, ostaće iza rešetaka dok potpuno ne odrobija tu kaznu.

Erdoan: Musliman ne može biti terorista

KEMBRIDŽ - Predsjednik Republike Turske Redžep Tajip Erdoan izjavio je danas na otvorenju džamije u britanskom Kembridžu kako musliman ne može biti terorista, te kako je neprihvatljiv termin "islamski terorizam".

Islamska država tvrdi da je ogovorna za sudar helikoptera u Maliju

DAKAR - Islamska država saopštila je danas da je njihov zapadnoafrički ogranak bio uzrok sudara helikoptera u Maliju pri čemu je poginulo 13 francuskih vojnika, javila je Obavještajna grupacija "SITE" koja prati internet stranice radikalnih islamista.

Meksički narko-karteli biće označeni kao teroristi?

VAŠINGTON - Američki predsjednik Donald Tramp izjavio je da će meksičke narko-kartele označiti kao teroriste zbog njihove uloge u trgovini drogom i ljudima.

Zagrepčanka koja se pridružila ID ne želi da se vrati u Hrvatsku

Dora Bilić, Zagrepčanka koja je otišla u Islamska država (ID), kako piše "Slobodna Dalmacija", ne želi da se vrati te je zbog toga promijenila i ime.

Islamska država poziva na napade u SAD: Približite se Bogu preko krvi

VAŠINGTON - Teroristi Islamske države zaprijetili su napadima na Sjedinjene Američke Države zbog ubistva nekadašnjeg lidera Abu Bekra al Bagdadija, koji je poginuo u bombardiranju savezničkih snaga.

Islamska država otkrila ime novog vođe

Teroristička organizacija Islamska država putem audio snimka potvrdila je smrt svog vođe Abu Bakra al Bagdadija.

Najčitanije