Teroristi

Putin: Islamisti uzeli gotovo 700 talaca, ubijaće svaki dan po deset

SOČI - Militanti "Islamske države" uzeli su gotovo 700 talaca u dijelu Sirije koji kontrolišu snage koje imaju podršku Vašingtona, izjavio je predsjednik Rusije Vladimir Putin.

El Bagdadi naredio pogubljenje 320 sljedbenika Islamske države

BAGDAD - Vođa "Islamske države" Abu Bakr el Bagdadi naredio je ubistva 320 sljedbenika zbog nelojalnosti toj terorističkoj grupi, saopštili su irački obavještajni izvori.

"Instagram teroristi" uslovna kazna zbog prijetnji da će se raznijeti u "Zimzogradu"

BANJALUKA - Milan Macura (33) iz Banjaluke osuđen je na godinu dana uslovno po optužnici koja ga je teretila da je na Instagramu prijetio da će se opasati eksplozivom i raznijeti u "Zimzogradu" na banjalučkom Trgu Krajine.

Više od 400 ljudi sa KiM otišlo u redove Islamske države

VAŠINGTON - Sa teritorije Kosova u Siriju i Irak su prošle godine otišle 403 osobe, sa ciljem da se bore u redovima Islamske države i Al-Nusra Fronta, a poginulo ih je 74, navodi se u izvještaju Stejt departmenta o terorizmu za 2017. godinu, koji je predstavljen u Vašingtonu.

Prihodi ID za četiri godine smanjeni 10 puta

MOSKVA - Prihodi terorističke organizacije Islamska država su se od 2014. godine smanjili deset puta, izjavio je rukovodilac odjeljenja za operativne informacije i međunarodne odnose Federalne službe bezbjednosti Ruske Federacije (FSB) Sergej Beseda.

Lider ID pozvao sljedbenike da ne posustaju

KAIRO - Vođa "Islamske države" Abu Bakr el Bagdadi pozvao je svoje pristalice i sljedbenike da ostanu dosljedni i ne posustaju, objavila je džihadistička medijska grupa "El furkan".

Bivša robinja ID na ulicama Štutgarta prepoznala svog otmičara

ŠTUTGART - Strah zapadnih obavještajnih službi da su s migrantima u EU ušli borci terorističke organizacije Islamska država pokazao se opravdanim.

Teroristi ga koristili kao živi štit pa nepravedno završio u zatvoru

Hasnat Karim je bio prisiljen da bude ljudski štit teroristima koji su prijetili da će mu ubiti ženu i djecu na kćerkin 13. rođendan.

Hapšenja u Makedoniji zbog ratovanja u Siriji i Iraku

SKOPLJE - Makedonska policija saopštila je da je uhapsila sedam osoba osumnjičenih za terorizam zbog učešća u borbama u Siriji i Iraku, prenose crnogorski mediji.

U Njemačkoj žele nadzor nad djecom džihadista

BERLIN -U Njemačkoj se pojavio problem sa djecom džihadista koja se teško socijalizuju – jer su indoktrinirani u porodici. Njihove majke su često povratnice iz Sirije ili Iraka gdje su bile supruge boraca terorističke organizacije Islamska država.

Najčitanije