Teroristi

Pripadnici Islamske države pobjegli iz zatvora u Siriji

Pet pripadnika Islamske države pobjeglo je juče iz zatvora na sjeveroistoku Sirije.

Mektić potvrdio da u BiH stiže 9 bivših pripadnika ID

SARAJEVO - Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Dragan Mektić potvrdio je danas da će uskoro iz Sirije u BiH biti deportovano devet bivših pripadnika takozvane Islamske države koji su se borili za ovu terorističku organizaciju.

Vođa Al Kaide pozvao muslimane na napade

VAŠINGTON - Ajman al-Zavahiri, vođa terorističke organizacije Al Kaida, pozvao je muslimane u svijetu, u govoru na 18. godišnjicu napada na kule bliznakinje u Njujorku, da izvrše napade na američke, evropske, izraelske i ruske mete

Državljanin BiH koji se borio za ID pobjegao iz zarobljeničkog kampa

SARAJEVO - Jedan od državljana Bosne i Hercegovine koji su se aktivno borili u redovima terorističke organizacije Islamska država (ID) Armin Čurt uspio je da pobjegne iz zarobljeništva u Siriji gdje je dospio nakon što su ga uhvatili pripadnici snaga protivtetorističke koalicije predvođene SAD-om, potvrdio je u srijedu ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić.

Najviše muškaraca sa Kosova se pridružilo ID, iz BiH najviše žena

VEST POINT - Iz Kosova u redove "Islamske države" otišlo je najviše muškaraca iz zapadnog Balkana - 256, a iz BiH najviše žena (61) i djece (81), navodi list "Sentinel", pri Centru za borbu protiv terorizma, namijenjen kadetima vojne akademije Vest Point.

Tramp prijeti Evropi: Vratićemo vam teroriste

Američki predsjednik Donald Tramp zaprijetio je da će "hiljade terorista Islamske države koji su zarobljeni u Siriji vratiti u Evropu".

FSB spriječila teroristički napad, pogledajte snimak hapšenja osumnjičenih

MOSKVA - Pripadnici Federalne službe bezbjednosti (FSB) i Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije spriječili su teroristički napad u Tatarstanu, koji su planirale pristalice terorističke organizacije Islamska država.

Boko Haram na sahrani ubio 65 ljudi

Napadači za koje se sumnja da su pripadnici terorističke organizacije Boko Haram, po zadnjim podacima ubili su najmanje 65 ljudi na sahrani na sjeveroistoku Nigerije, izvijestila je državna televizija pozivajući se na izjavu lokalnog funkcionera Mohameda Bulame.

Amerikanci upozoravaju na opasnost od terorista na KiM

PRIŠTINA - Amabasada SAD u Prištini objavila je na svom sajtu upozorenje američkim državljanima da tokom ljetne sezone na Kosovu ostaju povišene mjere bezbjednosti.

Izbjeglica iz BiH osuđena u Čikagu zbog pomaganja Islamskoj državi

ČIKAGO - Mediha Medi Salkičević, izbjeglica iz BiH, uhapšena 2015. u Čikagu zbog pomaganja terorističkoj organizaciji Islamska država, osuđena je na 6,5 godina zatvora.

Najčitanije