Teroristi

Uhapšen najopasniji francuski džihadista

RAKA - Snage predvođene Kurdima na sjeveru Sirije saopštile su da su zarobile francuskog džihadistu Adrijena Guihala, poznatog po glasu koji je u ime "Islamske države" preuzeo odgovornost za napade izvrpšene u Francuskoj 2016. godine.

U Homsu pronađeno oružje terorista proizvedeno u zemljama NATO

DAMASK - Sirijski vojnici i članovi ruskog Centra za pomirenje sukobljenih strana u Siriji pronašli su u sirijskoj pokrajini Homs skladišta oružja koje je proizvedeno u državama članicama NATO saveza, kao i podzemne prostorije za proizvodnju eksploziva, saopšteno je iz Centra.

Objavljen uznemirujući snimak bombaškog napada u Indoneziji

SURABAJA - Bombaš samoubica na motociklu u ponedjeljak ujutro u gradu Surabaji ranio je nekoliko policajaca ispred policijske stanice, dan nakon što su teroristi u samoubilačkim napadima na crkve u tom indonezijskom gradu usmrtili najmanje trinaest osoba.

Petočlana porodica izvršila bombaški napad u Indoneziji

SURABAJA - Samoubilački bombaški napad koji je danas izveden na zgradu policije u Surabaji, u kojem su ranjeni policajci i civili, izvršili su članovi petočlane porodice među kojima je bilo i osmogodišnje dijete, saopšteno je iz policije Indonezije.

Teroristi uskoro na slobodi, Evropa u strahu

PARIZ -- U naredne dvije godine osuđeni za terorizam će izaći iz evropskih zatvora.

Iranski general: Imamo dokaze da SAD prebacuju teroriste u Avganistan

TEHERAN - Iranski general Jahija Rahim Safavi tvrdi da ta zemlja ima neoborive dokaze da Sjedinjene Američke Države prebacuju teroriste Islamske države iz Sirije i Iraka u Avganistan.

Ispovijest bivšeg teroriste: Kako su me mučenja u zatvoru pretvorila u ubicu

Sirija ratuje dugih, krvavih sedam godina. Snage predsjednika Bašara al Asada vode borbe i protiv pobunjenika i protiv džihadista tzv. Islamske države. Grad Raka na sjeveru dugo je bio ključno bojište za mnoge sukobe. BBC donosi priču o tome kako je jedan mirni demonstrant postao ubica.

U Rusiji uhapšeno pet pripadnika ID, pripremali atentate

Ruska služba bezbjednosti (FSB) objavila je da je u Jaroslavlju, sjeveroistočno od Moskve, uhapšeno pet članova džihadističke grupe Islamske države koji su pripremali niz atentata u zemlji.

Nakon Mančestera teroristi zaprijetili i Vankuveru

LONDON - Fanatici "Islamske države" ponovo su objavili upozorenje na moguće nasumične napade u gradovima na Zapadu novim posterom na kome se vidi napadač pored krvlju prekrivene žrtve.

Putin: Upotreba sile odgovara teroristima

SOČI - Upotreba vojne sile, koju pojedine zemlje koriste zaobilazeći Savjet bezbjednosti UN, odgovara teroristima i ekstremistima, rekao je danas ruski predsjednik Vladimir Putin.

Najčitanije