Teroristi

Teroristi ga koristili kao živi štit pa nepravedno završio u zatvoru

Hasnat Karim je bio prisiljen da bude ljudski štit teroristima koji su prijetili da će mu ubiti ženu i djecu na kćerkin 13. rođendan.

Hapšenja u Makedoniji zbog ratovanja u Siriji i Iraku

SKOPLJE - Makedonska policija saopštila je da je uhapsila sedam osoba osumnjičenih za terorizam zbog učešća u borbama u Siriji i Iraku, prenose crnogorski mediji.

U Njemačkoj žele nadzor nad djecom džihadista

BERLIN -U Njemačkoj se pojavio problem sa djecom džihadista koja se teško socijalizuju – jer su indoktrinirani u porodici. Njihove majke su često povratnice iz Sirije ili Iraka gdje su bile supruge boraca terorističke organizacije Islamska država.

Uhapšena supruga al Bagdadijevog bliskog saradnika

ISTANBUL - Turske vlasti uhapsile su u Istanbulu suprugu višerangiranog pripadnika "Islamske države" Abu Omar al Šišanija ubijenog u borbama prije dvije godine, saopštila je danas policija.

Teroristi se pokušali probiti kroz linije odbrane sirijske vojske

HOMS - Ekstremisti su u više navrata pokušali da se probiju kroz linije odbrane sirijske vojske u sjevernom dijelu pokrajine Homs u Siriji, izjavio je šef ruskog Centra za pomirenje sukobljenih strana u Siriji general-major Aleksej Cigankov.

Ispovijest robinje o zvjerstvima terorista: Moju bebu su skuvali živu u metalnoj kutiji

Islamska država poznata je po brojnim monstruoznim djelima, a među njima je i maltretiranje žena koje borcima ozloglašene terorističke organizacije služe kao seksualne robinje.

BFV: Mogući napadi islamista biološkim oružjem

BERLIN - Napad islamskih militanata korištenjem toksičnih supstanci moguć je u svakom trenutku u NJemačkoj, rekao je izvor u obavještajnoj službi BFV.

Žene iz BiH rodile 50 djece u terorističkim kampovima u Siriji?

SARAJEVO - U bazama "Islamske države" u Siriji u protekle četiri godine rođeno je skoro 50 djece čiji su roditelji iz BiH.

Islamska država tvrdi da stoji iza napada u Liježu

LIJEŽ - Islamska država tvrdi da pripadnik te terorističke ogranizacije stoji iza napada u Liježu, u Belgiji.

Objavljen uznemirujući snimak likvidacije napadača iz Liježa

LIJEŽ - Tridesetšestogodišnji Benjamin Herman usmrtio je tri osobe u današnjem oružanom napadu u belgijskom gradu Liježu, nakon čega ga je policija ubila, a krvave scene zabilježene su na snimku objavljenom na društvenim mrežama.

Najčitanije