Teroristi

ID preuzela odgovornost za napad u Dagestanu

MOSKVA - Teroristička organizacija Islamska država preuzela je odgovornost za pucnjavu u južnoj ruskoj republici Dagestan u kojoj je ubijeno pet osoba, javila je novinska agencija ove terorističke grupe Amak, iako nije pružila neposredne dokaze za tu tvrdnju.

Svjetske vlade ulažu milijarde u obnovu Iraka

BAGDAD - Vlade širom svijeta obećale su milijarde dolara kredita i ulaganja u obnovu Iraka, zemlje koja se oporavlja od trogodišnjeg rata protiv radikalne grupe Islamska država.

Alep i Hama u potpunosti "očišćeni" od terorista

DAMASK - Snage sirijske Vlade u potpunosti su očistile sirijske pokrajine Hama i Alep od terorista "Islamske države", saopšteno je iz sirijske vojske.

Djeca se igraju masovne egzekucije uz povik "Alahu akbar"

BENGAZI - Na Twitteru je objavljen video-snimak koji prikazuje kako se djeca "igraju masovne egzekucije" po ugledu na masovna strijeljanja koja izvode teroristi Islamske države.

Šta je uzviknuo ruski pilot prije smrti?

Nakon što je objavljen snimak dramatične borbe pilota oborenog ruskog lovca Su-25 s teroristima, sada je poznato i koje su mu bile posljednje riječi.

Objavljen snimak borbe ruskog pilota sa teroristima u Siriji

IDLIB - Teroristička grupa Tahrir el šam u sirijskom Idlibu oborila je 3. februara ruski vojni avion Su-25.

U Ankari uhapšen "ministar informisanja" ID

ANKARA - Snage bezbjednosti Turske uhapsile su u Ankari "ministra informisanja" terorističke organizacije Islamska država, javila je televizija "Haberturk".

Moskva objavila snimak odmazde za rušenje aviona i ubistvo pilota

MOSKVA - Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je video snimak vazdušnog napada na teroriste u Idlibu u Siriji. Napad je odmazda za srušeni ruski Su-25 i ubistvo pilota.

Lavrov: Borba protiv terorista i dalje glavni zadatak u Siriji

MOSKVA - Borba protiv terorista u odvojenim leglima u Siriji i dalje ostaje glavni zadatak, a početak sirijskog dijaloga će pomoći da se udruže napori da se izađe na kraj sa ovom prijetnjom, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

U Siriji ubijen Albanac s Kosova koji se borio na strani ID

DAMASK - U Siriji je ubijen kosovski Albanac iz sela Palabard u opštini Đakovica, koji se borio na strani grupe "Islamska država".

Reklame

Najčitanije