Teroristički napad

Islamska država odgovorna za napad na svadbi u Kabulu

KABUL - Islamska država preuzela je odgovornost za samoubilački napad na svadbi u Kabulu kada je poginulo 63 ljudi, a ranjeno 182.

Spriječen teroristički napad u Sidneju, uhapšena trojica

SIDNEJ - Australijska policija uhapsila je tri osobe zbog sumnje da su inspirisani Islamskom državom planirali napad na nekoliko ciljeva u Sidneju, uključujući zgrade policije i odbrane, sudove, crkve i diplomatske misije.

Maloljetni džihadista planirao napad u Plovdivu

SOFIJA - Bugarska policija u saradnja sa Agencijom za nacionalnu bezbjednost i tužilaštvom uhapsila je maloljetnog džihadistu koji je spremao teroristički napad u Plovdivu, prenose bugarski mediji.

Osumnjičeni za napad u Lionu priznao povezanost s ID

PARIZ - Glavni osumnjičeni za nedavni bompaški napad u francuskom gradu Lionu, u kojem je ranjeno 14 ljudi, priznao je da je povezan sa Islamskom državom, izjavio je francuski državni tužilac za kontraterorizam Remi Ejc.

Tri osobe uhapšene zbog bombaškog napada u Lionu

PARIZ - Francuska policija uhapsila je tri osobe, među kojima i Alžirca, studenta kompjuterskih nauka, u vezi sa prošlonedjeljnim bombaškim napadom u Lionu u kom je 13 osoba povrijeđeno, saopštili su danas zvaničnici.

Nadzorna kamera snimila napadača iz Liona

LION - Najmanje 13 ljudi povrijeđeno je u napadu koji se u petak oko 17:30 sati dogodio u centru Liona, a nadzorna kamera snimila je bombaša kako ostavlja torbu ispred pekare.

Brenton Tarant zvanično optužen za terorizam

KRAJSTČERČ - Novozelandske vlasti su u optužnicu protiv Brentona Taranta koji je ubio 51 osobu u napadima na džamije u Krajstčerču uključili i teroristički akt.

Teroristički napad na hotel u Pakistanu

ISLAMABAD - Grupa terorista napala je hotel sa pet zvjezdica "Perl kontinental" u pakistanskom gradu Guadaru, saopštila je policija.

Sahranjena djeca milijardera poginula u napadima na Šri Lanki

KOPENHAGEN - U gradu Arhus je u nedjelju sahranjeno troje djece najbogatijeg čovjeka Danske koja su poginula u nedavnim terorističkim napadima na Šri Lanki.

Napad na crkvu u Burkini Faso, najmanje šest mrtvih

UAGADUGU - Nepoznati napadači ubili su najmanje šest osoba kada su otvorili vatru na crkvu u gradiću Silgadži na sjeveru Burkine Faso, izjavili su danas zvaničnici.

Najčitanije