Teroristički napad

Teroristi iz Londona doživotna robija

LONDON - Salih Hater, koji se prošle godine automobilom zaletio u pješake i policiju ispred britanskog Parlamenta u Londonu, što su vlasti ocijenile kao teroristički napad, osuđen je na doživotnu robiju.

U napadu na Kule bliznakinje stradala i dvojica Srba

Dok je Amerika odavala počast nedužnim žrtvama terorističkog napada od 11. septembra 2001. na Njujork i Vašington, Srbi širom svijeta s pijetetom se sjećaju Vladimira Tomaševića i Bojana Kostića, dvojice mladih Beograđana, koji su tog dana poginuli u napadu na Kule bliznakinje, Svjetski trgovinski centar na Menhetnu.

Objavljeni transkripti iz aviona otetog 11. septembra

VAŠINGTON - Danas se obilježava 18 godina od otmice američkih aviona i terorističkih napada 11. septembra 2001. u kojima je poginulo 2.983 ljudi.

Kako je skovan plan za 11. septembar?

LONDON - Na ideju za strašni teroristički napad 11.septembra 2001. godine u SAD koji je promijenio lice svijeta, bivši vođa al-Kaide Osama bin Laden došao je navodno nakon što je čuo za pilota egipatskog avioprevoznika "Egyptaira" koji je svoj avion 1999. godine zabio u površinu okeana i tako ubio 217 ljudi, među kojima stotinu Amerikanaca, prenio "Daily Mail".

18 godina od napada koji je promijenio svijet i zavio Ameriku u crno

NJUJORK - Islamistički fanatici izvršili su 11. septembra 2001. najveći teroristički napad, kada su otetim avionima udarili u kule bliznakinje u Njujorku, te u Pentagon, ubivši pritom oko tri hiljade ljudi, računajući vatrogasce i policajce.

FSB spriječio niz terorističkih napada

MOSKVA - Ruska Federalna služba bezbjednosti (FSB) spriječila je niz terorističkih napada na prostorije državnih tijela i agencija za sprovođenje zakona u Kabardino-Balkarskoj Republici u Sjevernokavkaskom federalnom okrugu, saopšteno je iz pres-službe FSB-a.

Islamska država odgovorna za napad na svadbi u Kabulu

KABUL - Islamska država preuzela je odgovornost za samoubilački napad na svadbi u Kabulu kada je poginulo 63 ljudi, a ranjeno 182.

Spriječen teroristički napad u Sidneju, uhapšena trojica

SIDNEJ - Australijska policija uhapsila je tri osobe zbog sumnje da su inspirisani Islamskom državom planirali napad na nekoliko ciljeva u Sidneju, uključujući zgrade policije i odbrane, sudove, crkve i diplomatske misije.

Maloljetni džihadista planirao napad u Plovdivu

SOFIJA - Bugarska policija u saradnja sa Agencijom za nacionalnu bezbjednost i tužilaštvom uhapsila je maloljetnog džihadistu koji je spremao teroristički napad u Plovdivu, prenose bugarski mediji.

Osumnjičeni za napad u Lionu priznao povezanost s ID

PARIZ - Glavni osumnjičeni za nedavni bompaški napad u francuskom gradu Lionu, u kojem je ranjeno 14 ljudi, priznao je da je povezan sa Islamskom državom, izjavio je francuski državni tužilac za kontraterorizam Remi Ejc.

Najčitanije