Teroristički napad

Pet godina od terorističkog napada u Zvorniku

ZVORNIK - Danas se navršilo pet godina od terorističkog napada na Policijsku stanicu Zvornik u kojem je vehabija Nerdin Ibrić (24) iz zvorničkog naselja Kučić Kula ubio policajca Dragana Đurića (47) i ranio njegove kolege Stevu Milovanovića i Željka Gajića.

Vozač "Ubera" proglašen krivim za planiranje napada

LONDON - Vozač taksija kompanije "Uber" britanski državljanin Mohiusunat Čaudhari proglašen je krivim za planiranje napada u kojima bi u ime islama ubijao ljude na turističkim destinacijama u Londonu, uključujući Muzej voštanih figura "Madam Tiso" i mjesto održavanja gej parade.

Teroristički napadi u BiH koji su šokirali svijet

SARAJEVO - Husein Bilal Bosnić, bivši vehabijski lider iz Bužima, kojeg je Sud BiH pravosnažno osudio na sedam godina zatvora zbog podsticanja na terorizam, po svemu sudeći, ostaće iza rešetaka dok potpuno ne odrobija tu kaznu.

Teroristi iz Londona doživotna robija

LONDON - Salih Hater, koji se prošle godine automobilom zaletio u pješake i policiju ispred britanskog Parlamenta u Londonu, što su vlasti ocijenile kao teroristički napad, osuđen je na doživotnu robiju.

U napadu na Kule bliznakinje stradala i dvojica Srba

Dok je Amerika odavala počast nedužnim žrtvama terorističkog napada od 11. septembra 2001. na Njujork i Vašington, Srbi širom svijeta s pijetetom se sjećaju Vladimira Tomaševića i Bojana Kostića, dvojice mladih Beograđana, koji su tog dana poginuli u napadu na Kule bliznakinje, Svjetski trgovinski centar na Menhetnu.

Objavljeni transkripti iz aviona otetog 11. septembra

VAŠINGTON - Danas se obilježava 18 godina od otmice američkih aviona i terorističkih napada 11. septembra 2001. u kojima je poginulo 2.983 ljudi.

Kako je skovan plan za 11. septembar?

LONDON - Na ideju za strašni teroristički napad 11.septembra 2001. godine u SAD koji je promijenio lice svijeta, bivši vođa al-Kaide Osama bin Laden došao je navodno nakon što je čuo za pilota egipatskog avioprevoznika "Egyptaira" koji je svoj avion 1999. godine zabio u površinu okeana i tako ubio 217 ljudi, među kojima stotinu Amerikanaca, prenio "Daily Mail".

18 godina od napada koji je promijenio svijet i zavio Ameriku u crno

NJUJORK - Islamistički fanatici izvršili su 11. septembra 2001. najveći teroristički napad, kada su otetim avionima udarili u kule bliznakinje u Njujorku, te u Pentagon, ubivši pritom oko tri hiljade ljudi, računajući vatrogasce i policajce.

FSB spriječio niz terorističkih napada

MOSKVA - Ruska Federalna služba bezbjednosti (FSB) spriječila je niz terorističkih napada na prostorije državnih tijela i agencija za sprovođenje zakona u Kabardino-Balkarskoj Republici u Sjevernokavkaskom federalnom okrugu, saopšteno je iz pres-službe FSB-a.

Islamska država odgovorna za napad na svadbi u Kabulu

KABUL - Islamska država preuzela je odgovornost za samoubilački napad na svadbi u Kabulu kada je poginulo 63 ljudi, a ranjeno 182.

Najčitanije