Teroristički napad

Policija spriječila planirani teroristički napad u Hamburgu

HAMBURG - Njemačka policija objavila je na konferenciji za medije u petak da je spriječila planirani islamistički napad u gradu Hamburgu tokom ljeta.

Snažna eksplozija u Mogadišu, ima mrtvih, dim se nadvio nad gradom

MOGADIŠ - Najmanje pet osoba ubijeno je u terorističkom napadu, a bar 15 povrijeđenih je prebačeno u bolnicu, nakon što je snažna eksplozija odjeknula jutros u glavnom gradu Somalije Mogadišu, javlja AP.

Šalenberg povodom godišnjice terorističkog napada: Rane duboke i još bole

BEČ - Državni vrh Austrije prisustvovao je večeras komemoraciji žrtvama terorističkog napada od prije godinu dana i poručio da neće dozvoliti teroristima da stvore podjele među stanovništvom.

Ko su Srbi koji su poginuli u napadu Al Kaide na Njujork?

NJUJORK - Navršilo se 20 godina od terorističkih napada na Njujork i Vašington 11. septembra 2001. godine, u kojima je poginulo gotovo 3.000 ljudi.

Dodik: Samo udruženi možemo se boriti protiv terorizma

BANJALUKA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da bi današnji dan trebalo da bude trajna opomena i podsjećanje svijetu da se "samo udruženi možemo boriti protiv radikalnih islamskih prijetnji i da samo zajedno možemo sačuvati mir, ljude i materijalna dobra".

Riješeno kako je terorista iz Beča došao do oružja?

BEČ - Austrijske vlasti vjerovatno su riješile pitanje kako je terorista Kujtim F., koji je 2. novembra u Beču ubio četiri osobe i ranio više od 20, došao do oružja kojim je počinio teroristički akt.

Istraga napada u Beču: Meta restoran, terorista imao saučesnike

BEČ - Terorista, koji je u Beču 2. novembra ubio četiri osobe i povrijedio više od 20 lica, očigledno je imao konkretnu metu, ali i saučesnike, proizilazi iz istrage koja je još u toku.

Uhapšen Albanac, saučesnik u napadu u Nici 2016. godine

RIM - Italijanska policija uhapsila je 28-godišnjeg Albanca osumnjičenog za saučesništvo u terorističkom napadu u Nici 2016. godine u kome je poginulo 86 ljudi.

Ubijen komandant Islamske države Al-Išavi

BAGDAD - Iračke snage bezbjednosti ubile su Abu Jasera al-Išavija, komandanta terorističke Islamske države koji je tvrdio da je lider te grupe u Iraku i "zamenik kalifa", saopštio je danas irački premijer Mustafa Al-Kadimi.

Terorista Kujtim Fejzulaj planirao napasti katoličku crkvu u Beču

BEČ - Istraga terorističkog napada od 2. novembra ukazuje na to da je terorista Kujtim Fejzulaj namjeravao da napadne i katoličku crkvu u centru Beča.

Najčitanije