Terorizam

Britanska porodica: Krenuli smo na odmor i slučajno se pridružili teroristima

Članovi porodice iz Mančestera, koji se trenutno nalaze u pritvoru u Siriji zbog veza sa tzv. Islamskom državom (ID), uputili su javni apel, moleći da ih vrate u Veliku Britaniju jer "žele bolji život za svoju djecu".

Francuska ne želi da vrati "svoje" teroriste

PARIZ - Francuska za sada neće reagovati na poziv predsjednika SAD Donalda Trampa saveznicima u EU da prihvate stotine boraca povratnika iz Sirije, izjavio je francuski ministar pravde Nikol Belobet.

Odložena bitka za posljednje uporište ID u Siriji, hiljade civila i dalje zarobljeno

DAMASK - Bitka za preuzimanje posljednjeg "džepa teritorije" od takozvane Islamske države u Siriji odložena je, pošto je više hiljada civila zarobljeno na tom mjestu.

Ambasada SAD: Povećan rizik od terorizma u Sjevernoj Makedoniji

SKOPLJE - Ambasada SAD u Skoplju upozorila je na povećan rizik od terorističkih napada inspirisanih ekstremističkom ideologijom u Sjevernoj Makedoniji.

Da li će zarobljeni pripadnici ID bh. porijekla biti vraćeni u zemlju?

SARAJEVO - Vlasti u Bosni i Hercegovini razmatraju mogućnost da preuzmu svoje državljane koji su kao pripadnici Islamske države zarobljeni na ratištima u Siriji i trenutno su u zatvorima u toj zemlji.

Ispovijest tinejdžerke koja se udala za borca ID: Odrubljene glave me nisu uznemiravale

Jedna od tri učenice koje su 2015. godine napustile London kako bi se pridružile Islamskoj državi želi da se vrati u Englesku, mada ne žali zbog svoje odluke da ode u Siriju, piše "BBC".

Grupa Džaiš el adl preuzela odgovornost za napad u Iranu

TEHERAN - Militantna grupa "Džaiš el adl", koja je aktivna na jugoistoku Irana, preuzela je odgovornost za napad na autobus koji je prevozio članove Revolucionarne garde Irana, javili su iranski mediji.

Najmanje 20 iranskih gardista ubijeno u samoubilačkom napadu

TEHERAN - Najmanje 20 pripadnika Iranske revolucionarne garde poginulo je na jugoistoku Irana, kada je bombaš-samoubica aktivirao eksplozivnu napravu, prenose mediji.

U Albaniji uhapšen Kosovar osumnjičen za terorizam

TIRANA) - U Albaniji je uhapšen F.D. (32) građanin Kosova zbog sumnje da se borio na strani terorističkih grupa, saopštila je danas albanska policija.

Izudin Jakupović deportovan iz Njemačke u BiH

SARAJEVO - Njemačko pravosuđe deportovalo je u BiH Izudina Jakupovića (36), porijeklom iz Tuzle, koji je u toj zemlji osuđen na tri godine zatvora zbog finansiranja terorizma, potvrdio je Srni portparol Agencije za istrage i zaštitu BiH (Sipa) Luka Miladinović.

Najčitanije