Terorizam

Objavljen uznemirujući snimak bombaškog napada u Indoneziji

SURABAJA - Bombaš samoubica na motociklu u ponedjeljak ujutro u gradu Surabaji ranio je nekoliko policajaca ispred policijske stanice, dan nakon što su teroristi u samoubilačkim napadima na crkve u tom indonezijskom gradu usmrtili najmanje trinaest osoba.

Petočlana porodica izvršila bombaški napad u Indoneziji

SURABAJA - Samoubilački bombaški napad koji je danas izveden na zgradu policije u Surabaji, u kojem su ranjeni policajci i civili, izvršili su članovi petočlane porodice među kojima je bilo i osmogodišnje dijete, saopšteno je iz policije Indonezije.

Ispovijest bivšeg teroriste: Kako su me mučenja u zatvoru pretvorila u ubicu

Sirija ratuje dugih, krvavih sedam godina. Snage predsjednika Bašara al Asada vode borbe i protiv pobunjenika i protiv džihadista tzv. Islamske države. Grad Raka na sjeveru dugo je bio ključno bojište za mnoge sukobe. BBC donosi priču o tome kako je jedan mirni demonstrant postao ubica.

U Rusiji uhapšeno pet pripadnika ID, pripremali atentate

Ruska služba bezbjednosti (FSB) objavila je da je u Jaroslavlju, sjeveroistočno od Moskve, uhapšeno pet članova džihadističke grupe Islamske države koji su pripremali niz atentata u zemlji.

Nakon Mančestera teroristi zaprijetili i Vankuveru

LONDON - Fanatici "Islamske države" ponovo su objavili upozorenje na moguće nasumične napade u gradovima na Zapadu novim posterom na kome se vidi napadač pored krvlju prekrivene žrtve.

Stefanović: Oko 800 terorista sa zapadnog Balkana se pridružilo ID

SOČI - Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović kaže da se, prema podacima Evropola, oko 800 terorista sa prostora zapadnog Balkana do sada pridružilo Islamskoj državi na Bliskom istoku.

Supruga borca ID: Na prevaru me doveo, sada želim ostati

Amerikanka Sam El Hasani, supruga ubijenog borca terorističke organizacije Islamska država, dala je intervju za BBC u kojem govori o njenom boravku među teroristima, ali i o budućnosti.

Osumnjičeni za terorizam iz BiH cijelu porodicu odveo u Siriju?

DAMASK - Osumnjičeni za organizovanje terorističke grupe državljanin BiH Fikret Zukić (58), za kojim je Interpol u ponedjeljak raspisao "crvenu" potjernicu, u džihad je odveo cijelu porodicu koja je u Siriji priključena terorističkim grupama, piše agencija "Srna" pozivajući se na sagovornika bliskog bezbjednosnim strukturama.

"U BiH postoji prijetnja od radikalizacije i terorizma"

SARAJEVO - Članovi delegacije Pododbora za bezbjednost i odbranu Evropskog parlamenta rekli su danas u Sarajevu da postoji prijetnja od radikalizacije i terorizma u BiH, ali da je situacija pod kontrolom.

Teroristi porijeklom iz BiH osuđeni u Njemačkoj

MINHEN - Trojica simpatizera islamističkih terorista koji su se borili u Siriji osuđeni su juče na Okružnom sudu u Minhenu.

Najčitanije