Terorizam

SAD objavile listu zemalja koje ne sarađuju u borbi protiv terorizma

VAŠINGTON – Američka administracija je revidirala listu zemalja koje ne sarađuju sa Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) u borbi protiv terorizma.

Lukač: Ozbiljno opremanje MUP-a radi poboljšanja efikasnosti

BANJALUKA - Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je da je MUP Srpske izvukao pouku iz terorističkog napada na Policijsku stanicu u Zvorniku koji se dogodio krajem aprila 2015. godine, nakon čega je počeo da se oprema i organizuje na sasvim drugačiji način, da bi bio efikasan u borbi protiv svih vrsta ugrožavanja policije i građana, naročito terorizma.

Ćufuroviću potvrđen četvorogodišnji zatvor zbog terorizma

SARAJEVO - Apelaciono vijeće Suda BiH potvrdilo je prvostepenu presudu kojom je Ibro Ćufurović osuđen na četiri godine zatvora zbog organizovanja terorističke grupe, odnosno ratovanja u Siriji.

Pet godina od terorističkog napada u Zvorniku

ZVORNIK - Danas se navršilo pet godina od terorističkog napada na Policijsku stanicu Zvornik u kojem je vehabija Nerdin Ibrić (24) iz zvorničkog naselja Kučić Kula ubio policajca Dragana Đurića (47) i ranio njegove kolege Stevu Milovanovića i Željka Gajića.

Lukač: MUP RS jedini u BiH ozbiljno pristupa problemu terorizma

BANJALUKA - Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je da terorizam jeste veoma ozbiljan globalni problem kojem u BiH jedino Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Srpske ozbiljno pristupa još od trenutka kada je prije pet godina formirana Uprava za borbu protiv terorizma i ekstremizma.

Kan: Teroristi žele da unište naš način života, nećemo im dozvoliti

LONDON - Gradonačelnik Londona Sadik Kan oglasio se povodom terorističkog napada u Londonu, nakon kojeg je napadač, za kog se vjeruje da je izbo nekoliko osoba, ubijen.

Uhapšen jedan od najtežih terorista, morali ga staviti na prikolicu

Muftija Islamske države koji je uhapšen u Iraku bio je toliko težak da su ga pri hapšenju morali ukrcati u zadnji dio dio kamionića.

Napadnuta američko-kenijska vojna baza

Somalijska islamistička skupina Al Šabab napala je bazu u kenijskom okrugu Lamu koju koriste američke i kenijske snage te objavila snimke maskiranih militanata koji stoje pored aviona u plamenu.

Islamska država pogubila 11 hrišćana pa objavila snimak

Teroristička organizacija Islamska država objavila je videosnimak pogubljenja jedanaest hrišćana u Nigeriji, rekavši da se radi o osveti za ubistvo njenog lidera Abu Bakra al-Bagdadija i njegovog portparola.

Teroristički napadi u BiH koji su šokirali svijet

SARAJEVO - Husein Bilal Bosnić, bivši vehabijski lider iz Bužima, kojeg je Sud BiH pravosnažno osudio na sedam godina zatvora zbog podsticanja na terorizam, po svemu sudeći, ostaće iza rešetaka dok potpuno ne odrobija tu kaznu.

Najčitanije