Terorizam

Teroristi iz Londona doživotna robija

LONDON - Salih Hater, koji se prošle godine automobilom zaletio u pješake i policiju ispred britanskog Parlamenta u Londonu, što su vlasti ocijenile kao teroristički napad, osuđen je na doživotnu robiju.

Putin: Teroristi traže nova uporišta na Balkanu i u Aziji

MOSKVA - Nakon poraza u Siriji, teroristi su počeli da traže nova uporišta na Balkanu i jugoističnoj Aziji, izjavio je danas ruski predsjednik Vladimir Putin.

Evropol upozorava na porast nasilja ektremne desnice

BERLIN - Evropska policijska agencija Evropol bilježi povećan broj hapšenja povezanih s desnim terorizmom, stoji u povjerljivom "Strateškom izveštaju" Evropola do kojeg su došli njemački mediji, list "Zidojče cajtung" i javni TV servisi NDR i WDR.

Uhapšen zbog lažnog prijavljivanja komšije za terorizam

TUZLA - Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas ujutru su na području Tuzle, u saradnji sa policijskim službenicima MUP-a TK, uhapsili jednu osobu zbog krivičnog djela lažno prijavljivanje.

Slučaj "Zimzograd": Macuri ukinuta presuda za terorizam

BANJALUKA - Vrhovni sud Republike Srpske ukinuo je presudu kojom je Milan Macura osuđen na uslovnu kaznu od godinu dana zatvora zbog terorizma, te naložio održavanje novog suđenja.

Vašington je znao da im mudžahedini iz BiH spremaju 11. septembar?

BEOGRAD - U misiji BiH u Njujorku vojne poslove "vodio" je Abu Mali, iz "El mudžahedina". Sarajevo je "zakopalo" dosije, pišu Večernje novosti.

U napadu na Kule bliznakinje stradala i dvojica Srba

Dok je Amerika odavala počast nedužnim žrtvama terorističkog napada od 11. septembra 2001. na Njujork i Vašington, Srbi širom svijeta s pijetetom se sjećaju Vladimira Tomaševića i Bojana Kostića, dvojice mladih Beograđana, koji su tog dana poginuli u napadu na Kule bliznakinje, Svjetski trgovinski centar na Menhetnu.

Al Kaida ponovo prijeti Evropi

BANJALUKA - Lider Al Kaide Ajman al Zavahiri pozvao je u četvrtak sljedbenike ove terorističke organizacije da u predstojećem periodu izvrše napade na SAD, Evropu i Izrael.

Vođa Al Kaide pozvao muslimane na napade

VAŠINGTON - Ajman al-Zavahiri, vođa terorističke organizacije Al Kaida, pozvao je muslimane u svijetu, u govoru na 18. godišnjicu napada na kule bliznakinje u Njujorku, da izvrše napade na američke, evropske, izraelske i ruske mete

Državljanin BiH koji se borio za ID pobjegao iz zarobljeničkog kampa

SARAJEVO - Jedan od državljana Bosne i Hercegovine koji su se aktivno borili u redovima terorističke organizacije Islamska država (ID) Armin Čurt uspio je da pobjegne iz zarobljeništva u Siriji gdje je dospio nakon što su ga uhvatili pripadnici snaga protivtetorističke koalicije predvođene SAD-om, potvrdio je u srijedu ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić.

Najčitanije