Terorizam

Turkinja osuđena na smrt zbog članstva u ID

BAGDAD - Sud u Iraku osudio je na smrt vješanjem državljanku Turske zbog članstva u "Islamskoj državi", rekao je portparol suda u Bagdadu.

ID preuzela odgovornost za napad u Dagestanu

MOSKVA - Teroristička organizacija Islamska država preuzela je odgovornost za pucnjavu u južnoj ruskoj republici Dagestan u kojoj je ubijeno pet osoba, javila je novinska agencija ove terorističke grupe Amak, iako nije pružila neposredne dokaze za tu tvrdnju.

Zvizdić u Minhenu: BiH dio globalne koalicije u borbi protiv terorizma

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić izjavio je, na 54. međunarodnoj konferenciji o bezbjednosti u Minhenu, da je BiH dio globalne koalicije u borbi protiv terorizma, naglasivši da su svi u opasnosti od terorizma kako u regionu tako u Evropi i svijetu.

Svjetske vlade ulažu milijarde u obnovu Iraka

BAGDAD - Vlade širom svijeta obećale su milijarde dolara kredita i ulaganja u obnovu Iraka, zemlje koja se oporavlja od trogodišnjeg rata protiv radikalne grupe Islamska država.

U Siriji poginuo optuženi za terorizam porijeklom sa Kosova

PRIŠTINA - Kosovska policijska služba (KPS) saopštila je da ima saznanja da je u Siriji poginuo Betim Ibrahimaj koji je ranije optužen za terorističke aktivnosti na Kosovu i Metohiji.

Djeca se igraju masovne egzekucije uz povik "Alahu akbar"

BENGAZI - Na Twitteru je objavljen video-snimak koji prikazuje kako se djeca "igraju masovne egzekucije" po ugledu na masovna strijeljanja koja izvode teroristi Islamske države.

Smijeh prekinuo suđenje za pokušaj terorizma u Crnoj Gori

Predsjedavajuća Sudskog vijeća Suzana Mugoša prekinula je ročište u Višem sudu u Podgorici za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora u Crnoj Gori u oktobru 2016. godine zbog dobacivanja više advokata odbrane tokom svjedočenja Mirka Velimirovića.

Nova američka vojna strategija: Rusija i Kina glavni neprijatelji, a ne terorizam

VAŠINGTON - U novoj američkoj vojnoj strategiji, koju je Pentagon objavio, kao glavni konkurenti Sjedinjenih Američkih Država navode se Kina, Rusija, Sjeverna Koreja i Iran.

Uhapšen napadač iz Sankt Peterburga

MOSKVA - Ruska Federalna služba bezbjednosti (FSB) saopštila je danas da je uhapšena osoba koja je organizovala i izvršila bombaški napad u supermarketu u Sankt Peterburgu u kojem je tokom sedmice povrijeđeno 13 osoba.

Putin uvodi strože kazne za teroriste

MOSKVA - Predsjednik Rusije Vladimir Putin potvrdio je izmjene u Krivičnom zakoniku na osnovu kojih se uvode strože kazne za vrbovanje terorista, uključujući doživotni zatvor. U Krivični zakonik Rusije uvodi se pojam "propaganda terorizma", a zakon je objavljen na zvaničnom internet-portalu za pravne informacije.

Reklame

Najčitanije