Terorizam

Teroristi ga koristili kao živi štit pa nepravedno završio u zatvoru

Hasnat Karim je bio prisiljen da bude ljudski štit teroristima koji su prijetili da će mu ubiti ženu i djecu na kćerkin 13. rođendan.

U Njemačkoj žele nadzor nad djecom džihadista

BERLIN -U Njemačkoj se pojavio problem sa djecom džihadista koja se teško socijalizuju – jer su indoktrinirani u porodici. Njihove majke su često povratnice iz Sirije ili Iraka gdje su bile supruge boraca terorističke organizacije Islamska država.

Uhapšena supruga al Bagdadijevog bliskog saradnika

ISTANBUL - Turske vlasti uhapsile su u Istanbulu suprugu višerangiranog pripadnika "Islamske države" Abu Omar al Šišanija ubijenog u borbama prije dvije godine, saopštila je danas policija.

Britanac osuđen na 40 godina zatvora zbog pripremanja napada

LONDON - Britanac Halid Ali, koji je pravio bombe za talibane u Avganistanu i pripremao se da izvrši napad u blizini zgrade Parlamenta u Londonu, osuđen je na kaznu zatvora od minimum 40 godina, javili su britanski mediji.

Mladić iz Poreča osuđen zbog terorizma

KOPAR - U sudu u Kopru je na 38 mjeseci zatvora osuđen dvadesetdvogodišnjak iz Poreča koji je u januaru izazvao uzbunu i zastoj na graničnom prelazu Kaštel-Dragonja jer je ispod sjedišta u autobusu sakrio lažni eksplozivni pojas kakav obično nose teroristi samoubice, a policija je sumnjala da je riječ o bombi.

Crnadak: BiH ostaje opredijeljena za globalnu borbu protiv terorizma

SARAJEVO - Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak izjavio je danas na sastanku Globalne koalicije za borbu protiv "Islamske države" u Briselu da BiH ostaje snažno opredijeljena globalnoj borbi protiv terorizma.

Državljanin BiH osuđen zbog pokušaja pridruživanja ID

SARAJEVO - Sud Bosne i Hercegovine donio je presudu kojom je optuženi Amir Haskić proglašen krivim što je pokušao, ali je dobrovoljno odustao od izvršenja krivičnog djela protivzakonito formiranje i pridruživanje stranim paravojnim ili parapolicijskim formacijama.

Bijeljinac uhapšen zbog sumnje da je pozivao na napad na policiju

BIJELJINA - Dvadesetosmogodišnji A.S. iz Bijeljine lišen je slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo "Javno podsticanje na terorističke aktivnosti", saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Mirku Velimiroviću uslovna kazna zbog "pokušaja terorizma"

PODGORICA - Viši sud u Podgorici kaznio je Mirka Velimirovića sa šest mjeseci zatvora uslovno na osnovu sporazuma o priznanju krivice tokom suđenja optuženima za državni udar u oktobru 2016. godine na dan parlamentarnih izbora u Crnoj Gori.

Ispovijest robinje o zvjerstvima terorista: Moju bebu su skuvali živu u metalnoj kutiji

Islamska država poznata je po brojnim monstruoznim djelima, a među njima je i maltretiranje žena koje borcima ozloglašene terorističke organizacije služe kao seksualne robinje.

Najčitanije