Terorizam

Sud u Bostonu odbacio smrtnu kaznu za bombaša Carnajeva

BOSTON - Federalni apelacioni sud u Bostonu oborio je smrtnu presudu koju je niža sudska instanca izrekla Džokaru Carnajevu, koji je sa bratom Tamerlanom postavio i aktivirao dvije improvizovane eksplozivne naprave u Bostonu, tokom maratona 2013. godine, i usmrtio troje, a ranio 260 ljudi.

U Londonu uhapšene četiri osobe osumnjičene za pripremu terorizma

Četiri osobe su uhapšene u Londonu i centralnom dijelu Engleske pod sumnjom da su pripremali teroristička djela, saopštila je danas policija.

BiH nespremna za borbu protiv ekstremizma

BANJALUKA - Iako međunarodni partneri upozoravaju da bh. institucije nisu u dovoljnoj mjeri spremne da se suoče s problemima prevencije nasilnog ekstremizma, malo je urađeno da se ovaj problem riješi.

Londonki doživotna robija zbog planiranja samoubilačkog napada

LONDON - Safija Šaik, pristalica takozvane Islamske države iz Londona, osuđena je na doživotnu kaznu zatvora zbog planiranja samoubilačkog napada tokom proslave Uskrsa u britanskoj prijestonici, gdje je namjeravala da digne u vazduh katedralu Svetog Pavla, obližnji hotel i metro stanicu.

Na šta je korona "natjerala" teroriste

MOSKVA - Teroristi su prešli na onlajn trgovinu oružjem, eksplozivima i drogom zbog pandemije COVID-19, izjavio je šef antiterorističkog centra Zajednice nezavisnih država (CIS) Andrej Novikov.

Pretres u Sarajevu zbog sumnji na terorizam

Policijski službenici SIPA-e, po nalogu tužioca iz Odsjeka za terorizam Tužilaštva Bosne i Hercegovine, uz naredbu Suda BiH vrše pretres na jednoj lokaciji na području Sarajeva.

Izmjene Krivičnog zakonika RS: Teroristi do smrti iza rešetaka

BANJALUKA - Terorista čiji čin ima velika razaranja ili smrt jednog ili više lica biće kažnjen zatvorom od najmanje deset godina ili pak doživotnom robijom.

SAD objavile listu zemalja koje ne sarađuju u borbi protiv terorizma

VAŠINGTON – Američka administracija je revidirala listu zemalja koje ne sarađuju sa Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) u borbi protiv terorizma.

Lukač: Ozbiljno opremanje MUP-a radi poboljšanja efikasnosti

BANJALUKA - Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je da je MUP Srpske izvukao pouku iz terorističkog napada na Policijsku stanicu u Zvorniku koji se dogodio krajem aprila 2015. godine, nakon čega je počeo da se oprema i organizuje na sasvim drugačiji način, da bi bio efikasan u borbi protiv svih vrsta ugrožavanja policije i građana, naročito terorizma.

Ćufuroviću potvrđen četvorogodišnji zatvor zbog terorizma

SARAJEVO - Apelaciono vijeće Suda BiH potvrdilo je prvostepenu presudu kojom je Ibro Ćufurović osuđen na četiri godine zatvora zbog organizovanja terorističke grupe, odnosno ratovanja u Siriji.

Najčitanije