Terorizam

Radikalni islamista uhapšen u Drezdenu, nožem napao dvoje ljudi

DREZDEN - Policijski službenici u Njemačkoj uhapsili su dvadesetogodišnjeg državljanina Sirije osumnjičenog za napad na dvoje turista u njemačkom gradu Drezdenu početkom oktobra u kojem je ubijena jedna osoba, saopštila je drezdenska policija.

"Šarli Ebdo" poziva Francuze na masovne proteste

PARIZ - Francuski satirični časopis "Šarli ebdo", koji je ranije bio meta islamista zbog karikatura proroka Muhameda, pozvao je danas na masovne proteste nakon krvavog ubistva nastavnika istorije u predgrađu Pariza.

Terorista iz Pariza od učenika tražio da mu pokažu profesora

PARIZ - Islamski terorista Abudlah Anzorov /19/, koji je u Parizu nastavniku odsjekao glavu, tražio je od učenika da mu pokažu nastavnika, saopštio je danas tužilac za borbu protiv terorizma Žan-Fransoa Rikar.

Privedene četiri osobe u vezi s ubistvom u Parizu

PARIZ - Francuska policija privela je četiri osobe, među kojima i jednog maloljetnika, u vezi s napadom na nastavnika u predgrađu Pariza, javlja AFP, pozivajući se na izvor u pravosudnim organima.

Likvidirani teroristi koji su planirali napad u Volgogradu

MOSKVA - Ruska federalna služba bezbjednosti likvidirala je dva člana međunarodne terorističke organizacije Katiba Tauhid val-Džihad, koji su planirali terorističke napade u Volgogradu.

Tri policajca i četiri militanta poginuli u sukobu u Groznom

MOSKVA - Tri policajca i četiri militanta poginuli su danas u sukobu u glavnom gradu Čečenije Groznom, javlja Tas s.

Počelo suđenje za "Šarli ebdo"

PARIZ - Suđenje grupi od 14 navodnih saučesnika islamističkih napadača na francuski satirični nedjeljnik "Šarli ebdo" i jevrejski supermarket počelo je danas u Parizu, pet godina poslije masakra.

"Borba protiv terorizma ne smije stati"

SARAJEVO - Na današnjem sastanku Udarne grupe za borbu protiv terorizma zaključeno je da se dobra saradnja i razmjena informacija između institucija u BiH, kao i na međunarodnom planu, mora razvijati u budućnosti na operativnom nivou radi prevencije i blagovremenog sprečavanja opasnosti od terorizma, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Veoma visok rizik od terorističkih napada u Francuskoj

PARIZ - Rizik od terorističkih napada u Francuskoj veoma je visok, rekao je danas ministar unutrašnjih poslova Žerald Darmanin, navodeći da se više od 8.000 ljudi nalazi na nacionalnoj listi za upozorenje od islamističke radikalizacije.

Njemačka zabilježila rekord u broju otkrivenih slučajeva pranja novca

Njemačka savezna jedinica za borbu protiv pranja novca prijavila je rekordnih 114.914 slučajeva sumnje u pranje novca i finansiranje terorizma, objavio je u utorak berlinski list "Tagesspiegel".

Najčitanije