Terorizam

Napad u Melburnu terorizam, napadač iz Somalije

Napadač iz Melburna koji je ubio jednu, a ranio dvije osobe u centru grada podlegao je povredama nakon što je ranjen u sukobu sa policijom.

Šveđanka srpskog porijekla oslobođena optužbi za pripadnost ID

BAGDAD - Sud u Bagdadu oslobodio je optužbi Šveđanku srpskog porijekla Viktoriju Lazar za pripadnost "Islamskoj državi" usljed nedostatka dokaza, saopštio je neimenovani izvor iz suda.

El Bagdadi naredio pogubljenje 320 sljedbenika Islamske države

BAGDAD - Vođa "Islamske države" Abu Bakr el Bagdadi naredio je ubistva 320 sljedbenika zbog nelojalnosti toj terorističkoj grupi, saopštili su irački obavještajni izvori.

"Instagram teroristi" uslovna kazna zbog prijetnji da će se raznijeti u "Zimzogradu"

BANJALUKA - Milan Macura (33) iz Banjaluke osuđen je na godinu dana uslovno po optužnici koja ga je teretila da je na Instagramu prijetio da će se opasati eksplozivom i raznijeti u "Zimzogradu" na banjalučkom Trgu Krajine.

Šestoro optuženo zbog terorizma, planirali napad na KFOR

PRIŠTINA - Kosovski tužioci saopštili su danas da su protiv šest osoba podignute optužnice za planiranje terorističkih napada i regrutovanje za ekstremističke grupe.

Više od 400 ljudi sa KiM otišlo u redove Islamske države

VAŠINGTON - Sa teritorije Kosova u Siriju i Irak su prošle godine otišle 403 osobe, sa ciljem da se bore u redovima Islamske države i Al-Nusra Fronta, a poginulo ih je 74, navodi se u izvještaju Stejt departmenta o terorizmu za 2017. godinu, koji je predstavljen u Vašingtonu.

Stejt department o terorizmu: U BiH najveći izazovi rupe u zakonima i blage kazne

VAŠINGTON - U najnovijem izvještaju Stejt departmenta o terorizmu ističe se da je BiH nastavila da povećava svoje antiterorističke kapacitete u 2017, ali da rupe u zakonima i blage kazne ostaju najveći izazovi.

Prihodi ID za četiri godine smanjeni 10 puta

MOSKVA - Prihodi terorističke organizacije Islamska država su se od 2014. godine smanjili deset puta, izjavio je rukovodilac odjeljenja za operativne informacije i međunarodne odnose Federalne službe bezbjednosti Ruske Federacije (FSB) Sergej Beseda.

Lider ID pozvao sljedbenike da ne posustaju

KAIRO - Vođa "Islamske države" Abu Bakr el Bagdadi pozvao je svoje pristalice i sljedbenike da ostanu dosljedni i ne posustaju, objavila je džihadistička medijska grupa "El furkan".

Bivša robinja ID na ulicama Štutgarta prepoznala svog otmičara

ŠTUTGART - Strah zapadnih obavještajnih službi da su s migrantima u EU ušli borci terorističke organizacije Islamska država pokazao se opravdanim.

Najčitanije