Terorizam

Uhapšen jedan od najtežih terorista, morali ga staviti na prikolicu

Muftija Islamske države koji je uhapšen u Iraku bio je toliko težak da su ga pri hapšenju morali ukrcati u zadnji dio dio kamionića.

Napadnuta američko-kenijska vojna baza

Somalijska islamistička skupina Al Šabab napala je bazu u kenijskom okrugu Lamu koju koriste američke i kenijske snage te objavila snimke maskiranih militanata koji stoje pored aviona u plamenu.

Islamska država pogubila 11 hrišćana pa objavila snimak

Teroristička organizacija Islamska država objavila je videosnimak pogubljenja jedanaest hrišćana u Nigeriji, rekavši da se radi o osveti za ubistvo njenog lidera Abu Bakra al-Bagdadija i njegovog portparola.

Teroristički napadi u BiH koji su šokirali svijet

SARAJEVO - Husein Bilal Bosnić, bivši vehabijski lider iz Bužima, kojeg je Sud BiH pravosnažno osudio na sedam godina zatvora zbog podsticanja na terorizam, po svemu sudeći, ostaće iza rešetaka dok potpuno ne odrobija tu kaznu.

Maksimu Božiću šest, a Edinu Hastoru tri godine robije zbog terorizma

SARAJEVO - Apelaciono vijeće Suda BiH donijelo je drugostepenu presudu kojom je Maksimu Božiću izrečena kazna zatvora od šest godina, a Edinu Hastoru tri godine za krivično djelo terorizam.

Ćulum: Dolazi grupa od 24 povratnika iz Sirije, identitet nepoznat

BANJALUKA - Direktor Policije Republike Srpske Darko Ćulum izjavio je Srni da na današnjoj sjednici Udarne grupe za borbu protiv terorizma i jačanja sposobnosti za borbu protiv terorizma, a kojoj je prisustvovao predstavnik Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srpske, nisu saopštena imena povratnika iz Sirije u BiH.

"Nije dobro narko-kartele proglasiti za teroriste"

MEKSIKO SITI - Ministar inostranih poslova Meksima Marselo Evrard izjavio je danas da će namjera SAD da meksičke narko-kartele proglasi za terorističke grupe ugroziti odnose dvije zemlje i njihovu saradnju.

Policija: Motiv napada u Hagu nije terorizam

HAG - Holandska policija saopštila je danas da nema dokaza da je muškarac, uhapšen zbog sumnje da je u petak nožem ranio tri maloljetne osobe u Hagu, imao teroristički motiv.

Borba protiv ekstremizma u BiH: Njihovim venama teče terorizam

BANJALUKA - Suzbijanje radikalnih ideja, ekstremizma i sprečavanje pojedinaca da prihvate radikalnu ideologiju i postanu teroristi jedna je od najvažnijih strategija u borbi protiv terorizma, koja je u BiH, prema riječima brojnih stručnjaka iz oblasti bezbjednosti, propao projekat i mrtvo slovo na papiru.

London: Napadač je ranije bio osuđen zbog terorizma

LONDON - Čovjek koji je u petak izvršio napad na Londonskom mostu je bivši zatvorenik osuđen zbog terorističkih djela.

Najčitanije