Terorizam

Maksimu Božiću šest, a Edinu Hastoru tri godine robije zbog terorizma

SARAJEVO - Apelaciono vijeće Suda BiH donijelo je drugostepenu presudu kojom je Maksimu Božiću izrečena kazna zatvora od šest godina, a Edinu Hastoru tri godine za krivično djelo terorizam.

Ćulum: Dolazi grupa od 24 povratnika iz Sirije, identitet nepoznat

BANJALUKA - Direktor Policije Republike Srpske Darko Ćulum izjavio je Srni da na današnjoj sjednici Udarne grupe za borbu protiv terorizma i jačanja sposobnosti za borbu protiv terorizma, a kojoj je prisustvovao predstavnik Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srpske, nisu saopštena imena povratnika iz Sirije u BiH.

"Nije dobro narko-kartele proglasiti za teroriste"

MEKSIKO SITI - Ministar inostranih poslova Meksima Marselo Evrard izjavio je danas da će namjera SAD da meksičke narko-kartele proglasi za terorističke grupe ugroziti odnose dvije zemlje i njihovu saradnju.

Policija: Motiv napada u Hagu nije terorizam

HAG - Holandska policija saopštila je danas da nema dokaza da je muškarac, uhapšen zbog sumnje da je u petak nožem ranio tri maloljetne osobe u Hagu, imao teroristički motiv.

Borba protiv ekstremizma u BiH: Njihovim venama teče terorizam

BANJALUKA - Suzbijanje radikalnih ideja, ekstremizma i sprečavanje pojedinaca da prihvate radikalnu ideologiju i postanu teroristi jedna je od najvažnijih strategija u borbi protiv terorizma, koja je u BiH, prema riječima brojnih stručnjaka iz oblasti bezbjednosti, propao projekat i mrtvo slovo na papiru.

London: Napadač je ranije bio osuđen zbog terorizma

LONDON - Čovjek koji je u petak izvršio napad na Londonskom mostu je bivši zatvorenik osuđen zbog terorističkih djela.

Islamska država tvrdi da je ogovorna za sudar helikoptera u Maliju

DAKAR - Islamska država saopštila je danas da je njihov zapadnoafrički ogranak bio uzrok sudara helikoptera u Maliju pri čemu je poginulo 13 francuskih vojnika, javila je Obavještajna grupacija "SITE" koja prati internet stranice radikalnih islamista.

Povećane zatvorske kazne optuženima za terorizam

SARAJEVO - Nakon uvažene žalbe Tužilaštva BiH, zatvorske kazne su sa četiri i dvije godine zatvora, povećane na kaznu zatvora od šest godina prvooptuženom Maksimu Božiću i tri godine zatvora Edinu Hastoru, koji su optuženi za terorizam.

Zagrepčanka koja se pridružila ID ne želi da se vrati u Hrvatsku

Dora Bilić, Zagrepčanka koja je otišla u Islamska država (ID), kako piše "Slobodna Dalmacija", ne želi da se vrati te je zbog toga promijenila i ime.

Na "Hitrou" uhapšen muškarac pod optužbom za terorizam

LONDON - Britanska policija uhapsila je na londonskom aerodromu Hitrou muškarca koji je stigao letom iz Turske zbog sumnje da je počinio krivična djela u Siriji, nakon čega je protiv njega podignuta optužnica za terorizam.

Najčitanije