Terorizam

Austrija isplatila štetu žrtvama terorističkog napada iz novembra

Austrijske vlasti isplatile su do sada 100.000 evra obeštećenja za pretrpljenju bol žrtvama terorističkog napada 2. novembra u Beču.

Podrška zapadnom Balkanu u borbi protiv terorizma

BRISEL - Evropska unija želi da mjere suzbijanja terorizma uklopi u pretpristupne pregovore za zemlje zapadnog Balkana, saopšteno je iz Evropske komisije.

Islamisti u Njemačkoj: Napadi su mogući u svakom trenutku

BON - Još uvijek nije sa sigurnošću utvrđeno da li je napadač nožem iz Vircburga bio vjerski radikalizovan, ali njegov čin ukazuje na fenomen vjerski motivisanog nasilja i otvara debatu o opasnosti od islamista u Njemačkoj, piše njemački Dojče vele.

Tužilaštvo BiH podiglo optužnice za terorizam protiv 63 osobe

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH je podiglo optužnice protiv 63 osobe za krivična djela povezana s terorizmom, rečeno je danas na sastanku Udarne grupe za borbu protiv terorizma i jačanje sposobnosti borbe protiv terorizma.

Mediji: Uhapšen Srbin sa FBI liste terorista na granici SAD i Meksika

LONDON - Američka Agencija za carinu i zaštitu granica saopštila je da su od oktobra na američko-meksičkoj granici uhapšena tri državljanina Jemena i jedan državljanin Srbije, koji su se nalazili na FBI listi terorista.

Ubijen komandant Islamske države Al-Išavi

BAGDAD - Iračke snage bezbjednosti ubile su Abu Jasera al-Išavija, komandanta terorističke Islamske države koji je tvrdio da je lider te grupe u Iraku i "zamenik kalifa", saopštio je danas irački premijer Mustafa Al-Kadimi.

Stejt department Kubu označio kao sponzora terorizma

VAŠINGTON - Američki Stejt department označio je Kubu kao državu koja sponzoriše terorizam.

Potvrđena krivica 14 ekstremista za napad na Šarli Ebdo

PARIZ - Francuski sud proglasio je danas krivim 14 islamističkih ekstremista za napade izvedene januara 2015. godine na satirični časopis Šarli Ebdo i jevrejski supermarket u Parizu.

Terorista Kujtim Fejzulaj planirao napasti katoličku crkvu u Beču

BEČ - Istraga terorističkog napada od 2. novembra ukazuje na to da je terorista Kujtim Fejzulaj namjeravao da napadne i katoličku crkvu u centru Beča.

Sijarto: Ilegalne migracije i terorizam su povezani

BUDIMPEŠTA - Mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto izjavio je danas da su ilegalne migracije, rastuća prijetnja od terorizma i nasilje zasnovano na vjerskom ekstremizmu povezani.

Najčitanije