Tesla

Itan Houk i Kajli Meklahlan na obilježavanju Teslinog rođendana

BEOGRAD - Jubilarni 10. po redu Dan Nikole Tesle, jednog od najvećih umova i pronalazača, biće danas obilježen u Srbiji na 164. godišnjicu Teslinog rođenja. Na Dan rođenja Nikole Tesle, 10. jul, u Srbiji se obilježava Nacionalni dan nauke. A u SAD, u Vordenklifu, jedinoj preostaloj Teslinoj laboratoriji, Dan Nikole Tesle biće obilježen prikazivanjem filma "Tesla", čiji će glavni protagonisti Ethan Hawke i Kyle MacLachlan učestvovati u posebnom dijelu programa.

Mask: Blizu smo petog nivoa tehnologije autonomne vožnje

Vlasnik američkog prozvođača električnih automobila "Tesla" Ilon Mask izjavio je danas da je njegova kompanija veoma blizu usvajanja petog nivoa tehnologije autonomne vožnje, koja vozilima omogućava da se kreću bez ikakvog učešća vozača.

Svi drugi tonu, Tesla premašio očekivanja

Američki proizvođač električnih automobila isporučio je u drugom kvartalu 2020. preko 90.000 automobila, čime je premašio sva očekivanja.

Kompanija Tesla pretekla Toyotu po vrijednosti

Kompanija Tesla postala je najvredniji svjetski proizvođač automobila, pretekavši Toyotu, pošto je cijena njenih akcija zabilježila rekordan skok.

Policajac kažnjen zbog smještanja zdravih građana među zaražene

BANJALUKA - Nakon što je šest građana, umjesto u tadašnji karantin u Srednjoškolskom domu u Banjaluci, greškom prebačeno u Studentski centar "Nikola Tesla", gdje su, inače, bili smješteni pacijenti zaraženi novim virusom korona, jednom policajcu je izrečena novčana kazna.

Greškom kupio 27 vozila Tesla umjesto jednog

Kupovina onlajn je mogla skupo da košta Nijemca koji je sanjao da postane vlasnik električnog automobila Tesle, ali je zbog informatičke greške u programu na portalu proizvođača umjesto jednog naručio čak 27 vozila Tesla Model 3.

Krizu će preživjeti samo 10 proizvođača automobila

Kriza zbog virus korona doprinijeće ubrzanju "prirodne selekcije" i na svjetskom tržištu preživjeće samo 10 proizvođača automobila, smatra konsultantska kuća "Aliks partners".

Montenegro erlajns čeka dozvolu za obnovu letova za Beograd

Crnogorska avio-kompanija Montenegro erlajns saopštila je danas da za sada nema povratnu informaciju kada će avioni nacionalnog avio-prevoznika moći ponovo da slijeću na aerodrom u Beogradu, jer je to odluka vazduhoplovnih vlasti Srbije.

Wizz Air od jula iz Beograda leti na devet novih destinacija

Niskotarifna avio-kompanija Wizz Air od sredine jula uspostavlja devet novih linija iz Beograda i letjeće do Hamburga, Brisela, Barselone, Kelna, Milana, Turka, Lisabona, Fridrihshafena i Osla, saopštio je danas u Beogradu izvršni direktor te kompanije Jozef Varadi.

Nikola protiv Tesle

Kompanija "Nikola", proizvođač električnih vozila, ozbiljno prijeti da ugrozi kompaniju "Tesla". Stručnjaci procjenjuju da vrijednost "Nikole" parira vrijednosti etablirane kompanije "Ford".

Najčitanije