Tesla

Tesla priznaje - zadnji branik može da otpadne tokom kiše

Kad ste lider u nečemu onda ste konstantno u centru pažnje medija, ali ovoga puta nije ništa pozitivno.

"Jugo" jednim potezom postao zvijezda društvenih mreža

Prizor zabilježen kamerom kod Zadra, zabavio je i nasmijao mnoge ljubitelje automobila. Na fotografiji objavljenoj na Facebook stranici "Dnevna doza prosječnog Dalmatinca" ovjekovečeno je kako "jugo" zadarskih registracija pretiče Teslu stranih registracija.

Haker otkrio pravu svrhu kamere u Tesli

Mada je izvršni direktor kompanije, Ilon Mask, tvrdio kako je kamera ugrađena u retrovizor novih modela Tesla električnih automobila namijenjena za buduća robotizovana taksi vozila, jedan haker je otkrio da ona u stvari nadgleda ponašanje vozača.

U SC "Nikola Tesla" dva studenta zaražena virusom korona

BANJALUKA - U Studentskom centru "Nikola Tesla" imamo dva studenta zaražena virusom korona, rekao je Dragoslav Topić, direktor Studentskog centra.

Tesla će preuzeti njemačku kompaniju ATW

Američka kompanija "Tesla" preuzeće njemački ATW Automation, koji montira akumulatorske module za automobilsku industriju.

Elektro škola u Banjaluci bogatija za STEM laboratoriju

Elektrotehnička škola "Nikola Tesla" u okviru projekta UNDP-a "Boljom upravom do bržeg ekonomskog rasta" od početka nove školske godine bogatija je za STEM laboratoriju, koja će omogućiti nastavnicima i učenicima bolje uslove za rad.

Nikoli Tesli širom svijeta podignuta 33 spomenika

Velikom srpskom i svjetskom naučniku Nikoli Tesli, najpoznatijem i najcjenjenijem Srbinu na svijetu, podignuta su 33 spomenika u 20 zemalja, a Google pretraživač ima registrovanih 38,6 miliona pretraga na Teslino ime.

Tesla, Volvo, Ford i Mercedes tuže SAD

Veliki proizvođači automobila, uključujući kompaniju za električna vozila "Tesla" Elona Maska, tvrde da su nameti koji su prošle godine uvedeni na ključne komponente automobila bili "proizvoljni i neosnovani". Zbog toga su pored "Tesle", kompanije "Volvo", "Ford" i "Mercedes" podnijele tužbu protiv američke administracije.

"Teslin" auto-pilot potpuno zakazao na testu i pokosio "pješaka"

Na Twitteru se pojavio snimak testa sistema automatskog kočenja "Teslinog" Modela 3, koji su sproveli Kinezi, a u kome je "Tesla" spektakularno zakazao. Naime, sistem uopšte nije registrovao "pješaka", pa shodno tome - nije ni zakočio.

Mask: Napravićemo svoju bateriju, automobili će biti jeftiniji

Na manifestaciji Battery Day u okviru Tesline fabrike u Frimontu, Mask je otkrio da njegova kompanija planira proizvodnju sopstvene pogonske baterije, zahvaljući kojoj će cijena najjeftinijeg Tesla električnog automobila biti znatno niža nego sada.

Najčitanije