Test

Capak: Brzi testovi ipak nisu dovoljno pouzdani

ZAGREB - Brzi testovi na virus korona još su nedovoljno tačni, ali imaju primjenu u nekim situacijama kad treba brzo uraditi test, izjavio je danas direktor Hrvatskog zavoda za javno zdravlje (HZJZ) Krunoslav Capak nakon sastanka koji su on i ministar zdravlja Vili Beroš održali danas s direktorima bolnica.

Privremeno prekinuto ispitivanje vakcine zbog bolesti učesnika

Američka kompanija "Džonson end Džonson" privremeno je obustavila kliničko ispitivanje potencijalne vakcine protiv virusa korona zbog neobjašnjive bolesti učesnika studije, saopšteno je iz te kompanije.

Varhelji: Provođenje izbora je test za spremnost BiH

BRISEL - Oliver Varhelji, komesar za proširenje, rekao je da će provođenje slobodnih i fer lokalnih izbora u BiH, kao i u Mostaru biti test za BiH da se vidi spremnost u ispunjavanju 14 ključnih preporuka Evropske komisije.

SZO: 120 miliona brzih testova za zemlje sa manjim dohotkom

Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) će obezbijediti oko 120 miliona brzih dijagnostičkih testova na kovid-19 za zemlje sa malim i srednjim dohotkom.

Guteres: Čovječanstvo nije položilo test

NJUJORK - Čovječanstvo nije uspjelo da položi test pandemije COVID-19, izjavio je generalni sekretar UN Antonio Guteres.

Počelo testiranje ruske vakcine na rizičnim grupama

MOSKVA - Ruski Nacionalni istraživački centar za epidemiologiju i mikrobiologiju "Gamalej" započeo je klinička testiranja vakcine protiv virusa korona "Sputnjik pet" na dobrovoljcima iz rizičnih grupa, uključujući i ljude starije životne dobi, saopštio je šef Ruskog fonda za direktne investicije Kiril Dmitrijev.

"Biće dovoljno brzih testova na kovid za zdravstveni sektor RS"

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je danas da će Vlada u narednom periodu obezbijediti dovoljne količine brzih testova na virus korona za zdravstveni sektor u Srpskoj.

Turci pokušali ući u BiH sa lažnim testovima na koronu

SARAJEVO - Falsifikovani PCR testovi na virus korona pronađeni su kod trojice državljana Turske koji su kontrolisani na graničnom prelazu Karakaj, kod Zvornika, u autobusu koji saobraća na relaciji Beograd- Sarajevo.

Prosvjetari u USK ogorčeni što nisu testirani ni pregledani

SANSKI MOST-Sindikati prosvjetnih radnika u Unsko sanskom kantonu iznijeli su danas niz zamjerki na račun Ministarstva obrazovanja USK u pogledu nove školske godine koja je u ovome kantonu jučer započela.

Učiteljica u banjalučkoj školi pozitivna na koronu, đaci nisu izolovani

BANJALUKA - Jedna učiteljica iz Osnovne škole „Stanko Rakita” u banjalučkom naselju Vrbanji pozitivna je na virus korona, potvrdio je Milenko Dujaković, direktor ove škole.

Najčitanije