Test

Kraj besplatnom testiranju u Austriji?

BEČ - Dok tempo vakcinacije u Austriji opada, sve je glasnija diskusija o ukidanju besplatnih testova na virus korova, pošto je država do sada potrošila na testiranje građana milijardu evra.

Strani turisti će u Francuskoj platiti za testove na koronu

PARIZ - Strani turisti koji posjećuju Francusku moraće da plate za test na kovid-19 od 7. jula, saopštio je portparol Vlade Gabrijel Atal.

Još jedan skandal u Njemačkoj, Špan bacio stotine miliona evra na testove?

Njemački ministar zdravlja Špan omogućio je privatnicima da od države naplaćuju do šest evra za materijal za jedan brzi test na koronu, iako je realna cijena daleko manja. To je nova u nizu afera koje pogađaju ministra.

Novi korona skandal u Njemačkoj, koliko testova je zaista urađeno?

U Njemačkoj su privatni centri za testiranje posljednjih mjeseci nicali kao pečurke poslije kiše. Međutim kritičari su od početka tvrdili da je sistem podložan prevarama. Sada su se te slutnje i obistinile.

Ðaci u Sloveniji počinju sami da se testiraju na kovid-19

LJUBLJANA - Ðaci će moći sami da se testiraju na kovid-19, ali će to za sada biti moguće samo u nekim srednjim školama i to od narednog ponedjeljka, rekao je danas ministar zdravlja Slovenije Janez Poklukar.

Od ponedjeljka komercijalno testiranje bez naručivanja

BANJALUKA - Institut za javno zdravstvo Republike Srpske saopštio je da od sutra nije potrebno naručivanje za komercijalno pi-si-ar testiranje na virus korona u ovoj ustanovi.

Razvili test pouzdaniji od PCR-a, u timu molekularni biolog iz Srbije

Istraživači sa Univerziteta u Kembridžu, u čijem je timu molekularni biolog iz Srbije Filip Bošković, razvili su test koji će brže od PCR da registruje viruse.

"Biontek" očekuje rezultate testova vakcine na bebama do septembra

BERLIN - "Biontek" očekuje da će do septembra dobiti rezultate testova vakcine protiv kovida-19 koji se obavljaju na bebama starosti šest mjeseci, piše magazin "Špigl".

Varala na vozačkom, došla policija, muž ugrizao vlasnika auto-škole

Vozački ispit u Austriji morala je da prekine policija nakon što su instruktori otkrili da jedna polaznica auto-škole pokušava da zaobiđe pravila.

Troje Slovenaca pokušalo da uđe u Hrvatsku s lažnim testovima

ZAGREB - Policija u hrvatskom mjestu Buje podnijela je krivične prijave protiv troje slovenačkih državljana, koji su u petak na graničnom prelazu Plovanija pokušali da uđu u Hrvatsku s falsifikovanim nalazima PCR testa na virus korona, saopštilaje danas istarska policija.

Najčitanije