Test

PCR test karta za ulazak u zemlje EU

BANJALUKA, SARAJEVO - Dok je građanima BiH od juče olakšan ulazak u Srbiju, jer tu državu mogu posjetiti bez negativnog PCR testa, isti mora biti priložen na granicama mnogih zemalja EU, jer se BiH zbog pandemije još nalazi na crvenim listama.

I dalje obavezan PCR test za ulazak u Srbiju

BEOGRAD - Vlada Srbije je, na preporuku Kriznog štaba za borbu protiv virusa korona, donijela odluku da sve dosadašnje mjere ostanu i dalje na snazi, što znači obavezan pi-si-ar (PCR) test za ulazak u Srbiju i rad ugostiteljskih objekata do 20.00 časova.

Pokušali da uđu iz Srbije u Hrvatsku s lažnim PCR testovima

OSIJEK - Zbog sumnje da su u Hrvatsku pokušali da uđu s krivotvorenim PCR testovima na virus korona, osječko-baranjska policija podnijeće krivične prijave protiv dvojice srpskih državljana, saopštila je danas lokalna policija.

Slovenija počela masovno testiranje

LJUBLJANA - U Sloveniji danas počinje masovno dobrovoljno testiranje na virus korona, najavljeno je iz slovenačkog Ministarstva zdravlja.

Federalno ministarstvo traži naredbu za obavezan PCR pri ulasku u BiH

SARAJEVO - Federalno Ministarstvo zdravstva zatražilo je od Savjeta ministara da pred predstojeće novogodišnje i božićne praznike izda naredbu da sva lica pri ulasku u BiH moraju imati negativan pi-si-ar test ne stariji od 48 časova, uključujući i ona iz Srbije, Hrvatske i Crne Gore.

Slovenija počinje masovno testiranje do kraja godine

LJUBLJANA - Slovenija planira da do kraja godine počne masovno testiranje građana pošto je naručila milion i po brzih antigen testova na virus korona, izjavio je danas ministar zdravlja te zemlje Tomaž Gantar.

Naučnik: Od masovnog testiranja biće malo koristi, a dosta štete

ZAGREB - Brzim antigenskim testiranjem, kakvo se odnedavno provodi u Zagrebu, potrošiće se puno novaca za malo koristi te vrlo vjerovatno i podosta štete bude li se testiranju pristupilo masovno, bez ikakve trijaže i uvida u zdravstveno stanje ljudi koji se dolaze testirati, upozorio je u otvorenom pismu hrvatski naučnik dr sc. Vladimir Trkulja sa Zavoda za farmakologiju Medicinskog fakulteta Univerziteta u Zagrebu.

Falsifikovali testove na koronu da bi ušli u Crnu Goru

TREBINJE - Trebinjska policija podnijela je zvještaj Okružnom tuzilaštvu protiv četiri Trebinjca koji su osumnjičeni da su falsifikovali testove na korona virus, kako bi ušli u Crnu Goru.

Rusija uspješno testirala hipersoničnu raketu "Cirkon"

Rusija je uspješno testirala hipersoničnu raketu "Cirkon" u Bijelom moru koja je, preletjevši 450 kilometara, pogodila cilj u Barencovom moru, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane Rusije.

Haos na šangajskom aerodromu zbog naredbe za masovno testiranje

Na šangajskom međunarodnom aerodromu Pudong nastao je haos nakon što su kineske zdravstvene vlasti naredile da se svi zaposleni na robnom transportu testiraju na virus korona, što je dovelo do svađe bijesnog osoblja sa zvaničnicima.

Najčitanije