Testiranje

Komercijalno testiranje na korona virus uskoro jeftinije i u FBiH

SARAJEVO - Nakon što je RS snizila cijene komercijalnog testiranja na koronavirus, uskoro će se to dogoditi i u Federaciji BiH, saznaje Klix.ba.

Srbija povećava kapacitete za testiranje na virus korona

BEOGRAD - Srbija će povećati kapacitete za testiranje na virus korona, a 27 privatnih laboratorija koje su dobile dozvolu za pi-si-ar (PCR) testove čekaju određene sertifikate da bi počele da rade, izjavio je danas državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Srbije Berislav Vekić.

Dozvolu za brzo testiranje na koronu dobilo 27 privatnika u Srbiji

Dozvolu da obavljaju serološka testiranja na zahtjev pacijenata dobilo je 27 privatnih laboratorija u Srbiji, rečeno jeTanjugu u Ministarstvu zdravlja.

Institut počinje komercijalno testiranje, cijena 200 KM

BANJALUKA - Institut za javno zdravstvo će početi komercijalno testiranje građana u vezi sa turističkim odlascima, kazao je Branislav Zeljković, v.d. direktora Instituta za javno zdravstvo RS.

Predstavljen brzi test o otkrivanju bolesti, uskoro i u Loparama

MILDORF - Na forumu "Ekonomska saradnja njemačkih kompanija sa privrednicima i institucijama Republike Srpske" u gradu Mildorf u NJemačkoj danas je prikazan brzi test o otkrivanju virusa korona, patent kompanije "Domatek".

Njemačka besplatno testira one koji se vraćaju sa odmora

BERLIN - Njemačka će ponuditi besplatne testove na virus korona ljudima koji se vraćaju sa odmora, u cilju spriječavanja novog talasa infekcija, saopštile su danas vlasti, pošto je ta država zabilježila najveći broj dnevnih slučajeva u poslednja dva mjeseca.

Novi Golf se nije proslavio na čuvenom švedskom testu

Kada se na "testu sjevernog jelena" nađe model čiji prethodnici nose epitet najprodavanijeg automobila u Evropi, mnogi će sa nestrpljenjem iščekivati njegove rezultate.

Bavarska najavila besplatno testiranje na aerodromima

BERLIN - Premijer njemačke pokrajine Bavarske Markus Seder najavio je besplatne testove na korona virus na aerodromima za povratnike sa odmora.

Testiranje na kovid-19 u Bihaću počinje sljedeće sedmice

BIHAĆ - Mikrobiološka laboratorija Kantonalne bolnice u Bihaću započeće sljedeće sedmice testiranja uzoraka na virus korona nakon što je od Ministarstva zdravstva FBiH stiglo dugo očekivano odobrenje za obavljanje ove djelatnosti.

Testiranje na koronu čeka dozvolu Ministarstva zdravstva USK

BIHAĆ - Kantonalna bolnica u Bihaću posjeduje aparat za testiranje uzoraka na virus korona, ali njega nije moguće staviti u funkciju bez odgovarajuće dozvole i odobrenja Ministarstva zdravstva USK.

Najčitanije