Testovi

Slovenija će priznavati testove iz BiH

Vlada Republike Slovenije donijela je Pravilnik kojim se priznaju PCR i brzi antigenski testovi urađeni u Bosni i Hercegovini, saopšteno je na sajtu vlade Slovenije.

Slovenija ukida besplatne testove

Sa nešto više od polovine vakcinisane odrasle populacije Slovenija je nisko na evropskoj ljestvici, pa je ministar zdravstva u ponedjeljak ponovo pozvao sve da se vakcinišu, ocijenivši da će za to biti kritičan sljedeći mjesec.

Mađarska donirala BiH 40.032 PCR testova

SARAJEVO - Peter Sijarto, ministar inostranih poslova Mađarske, uručio je danas BiH 40.032 PCR testova proizvođača "Makura", vrijednih oko 445.000 eura.

Pokušali preći granicu sa falsifikovanim PCR testovima

SARAJEVO - Službenici Granične policije u Bijeljini nisu dozvolili ulazak u BiH dvojici državljana Srbije, nakon što su prilikom graničnih provjera predočili falsifikovane potvrde PCR testa na kovid 19.

Republika Srpska nabavlja 90.000 PCR testova

BANJALUKA - Upravni odbor Kompenzacionog fonda Republike Srpske odobrio je danas isplatu 3.780.000 KM, sa PDV-om, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske za nabavku 90.000 RT-PCR testova.

Beroš ljut zbog čekanja na testove

ZAGREB - Ministar zdravstva Hrvatske Vili Beroš izjavio je danas da je ljut zbog čekanja na testove na virus korona i da je u toku dogovor kako odgovoriti na povećane potrebe za utvrđivanje pozitivnih.

RS kupuje dodatnih 50.000 brzih testova na virus korona

BANJALUKA - U Republici Srpskoj biće nabavljeno dodatnih 50.000 brzih testova na virus korona, koji se koristi u zdravstvenim ustanovama šorom Srpske.

Nema razloga za nastavak nuklearnih testova

VAŠINGON - SAD ne vide razlog da nastave sa vršenjem nuklearnih testova i nisu obavijestile Rusiju o namjeri da istupe iz Sporazuma o sveobuhvatnoj zabrani nuklearnih proba /CTBT/, izjavio je specijalni izaslanik američkog predsjednika za kontrolu oružja Maršal Bilingslea.

Šeranić: Još nisu potrebni serološki testovi

BANJALUKA - Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić izjavio je da se u Srpskoj testiranje na virus korona radi uzimanjem briseva koji mogu govoriti o statusu zaraženosti pacijenta, ali ne i serološkim testovima koji govore o statusu antitijela u krvi.

Jovetić donirao Srbiji 2.000 testova

Kapiten fudbalske reprezentacije Crne Gore Stevan Jovetić, nakon što je donirao medicinsku opremu svom narodu, nije zaboravio ni Srbiju i donirao je testove za korona virus.

Najčitanije