The Beatles

Ozi Ozborn odabrao pjesmu za sopstvenu sahranu

Čitava karijera Ozija Ozborna koketirala je sa pojmom smrti, ali pjevač Black Sabbatha ne želi da bilo šta iz njegovog posljednjeg kataloga svira na njegovoj sahrani - kada dođe taj neželjeni dan.

Džon Lenon, muzički revolucionar i zagovornik mira

Kada sam imao pet godina, majka mi je rekla da je sreća ključ života. Kada sam pošao u školu, pitali su me šta želim da budem kada porastem. Napisao sam "srećan". Rekli su mi da nisam razumio zadatak, a ja sam im odgovorio da oni nisu razumjeli život, kazivao je ovako o životu Džon Lenon, engleski muzičar, kompozitor i gitarista "The Beatlesa", a svojevremeno i politički aktivista, zagovornik mira i umjetnik.

"The Beatles" zvanično ne postoje tačno 50 godina

​Na današnji dan prije 50 godina Pol Makartni je na konferenciji za novinare najavio svoj prvi samostalni album "Makartni" i tako zvanično stavio do znanja ono što se već godinu dana govorkalo, da "The Beatles" više ne postoje.

"The Beatles" obara vlastite rekorde

Legendarna liverpulska četvorka uspjela je da obori vlastiti rekord i da se sa albumom "Abbey Road" nađe na vrhu top liste 50 godina od izlaska originalnog izdanja.

Fotografije Beatlesa prodate na aukciji za 290.000 evra

Na stotine do sada neviđenih fotografija Bitlsa sa njihovih prvih koncerata u SAD prodate su za 253.000 funti (oko 290.000 evra) na aukciji u Engleskoj, prenosi AP.

Jedan od najboljih albuma svih vremena slavi 50. rođendan

Kultni album legendarnih Bitlsa "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band" napunio je 50 godina što se u Liverpulu obilježava festivalom koji će trajati do 16. juna.

Pola vijeka najboljeg rok albuma svih vremena

Album "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band" grupe "The Beatles", koji se smatra najboljom pločom svih vremena i u skoro svim izborima kritičara i publike i dalje završava na samom vrhu liste, objavljen je pre 50 godina.

Najčitanije