TikTok

Tramp zabranio TikTok i WeChat

Donald Tramp odlučio je da preduzme radikalan potez protiv kineskih aplikacija. Ministarstvo trgovine SAD objavilo je da će od nedjelje zabraniti biznis transakcije između SAD i aplikacija TikTok i WeChat.

Tramp: Neću produžiti rok za prodaju ili zabranu TikToka

NJUJORK - Američki predsjednik Donald Tramp izjavio je da 15. septembar ostaje rok u kojem kineska aplikacija za razmjenu kratkih video sadržaja TikTok mora da proda svoje poslovanje u SAD nekoj američkoj firmi ili će biti zabranjena.

Ko je žena koja preuzima kormilo TikToka u najtežim trenucima

Glavni izvršni direktor TikToka Kevin Majer podnio je ostavku manje od tri mjeseca otkako je preuzeo tu dužnost, usred američkog pritiska na kineskog vlasnika da proda tu popularnu video-aplikaciju za koju Bijela kuća smatra da je bezbjednosni rizik.

Šef TikToka dao ostavku poslije samo tri mjeseca

Glavni izvršni direktor TikToka Kevin Majer podnio je ostavku nakom manje od tri mjeseca otkako je preuzeo tu dužnost, prema internim dokumentima u koje je uvid imala agencija Rojters.

TikTok tuži Trampa zbog zabrane aplikacije

NJUJORK - Kineska kompanija BajtDens, vlasnik video-aplikacije TikTok, tužiće administraciju predsjednika SAD Donalda Trampa zbog nastojanja da zabrani popularnu aplikaciju zbog zabrinutosti za nacionalnu bezbjednost.

TikTok predstavio prve kreatore kojima će plaćati za video sadržaje

TikTok je predstavio prve kreatore kojima će plaćati video sadržaje koje objavljuju na popularnoj video aplikaciji. Za naplatu sadržaja TikTok je postavio i određene uslove.

Twitter zainteresovan za kupovinu TikToka

Twitter se obratio kineskoj kompaniji ByteDance, vlasniku TikToka, kako bi izrazio interesovanje za preuzimanje američkih operacija te aplikacije za dijeljenje video-snimaka, prenosi Reuters, pozivajući se na izvore upoznate sa situacijom, dok eksperti izražavaju sumnju po pitanju sposobnosti Twittera da prikupi finansije neophodne za potencijalni sporazum.

Senat poslušao Trampa: Jednoglasno glasali za zabranu TikTok-a

Senat SAD jednoglasno je potvrdio zakon kojim se zaposlenima u federalnim službama zabranjuje korišćenje aplikacije TikTok na službenim elektronskim uređajima.

TikTok uklanja deepfake sadržaje

TikTok menja pravila moderacije, a kako bi korisnike zaštitio od dezinformacija. Nove odluke došle su zbog američkih predsjedničkih izbora, a u centru pažnje su se našli deepfake sadržaji koji postaju sve uverljiviji.

Tramp: Nemam ništa protiv da Microsoft kupi TikTok

Predsjednik SAD Donald Tramp izjavio je danas da nema ništa protiv da Microsoft kupi kinesku aplikaciju za objavljivanje kratkih video klipova TikTok.

Najčitanije