Tirana

Dačić traži izvinjenje Tirane zbog uvreda i falsifikata

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da od zvanične Tirane očekuje izvinjenje, ali i da osudi i distancira se od izjave vršioca dužnosti ministra za Evropu i spoljne poslove Genta Cakaja kojom je uvrijedio državu Srbiju i njeno rukovodstvo.

Oštećen turski spomenik u Tirani

TIRANA - Nepoznati počinioci oštetili su danas pored Vještačkog jezera u Velikom parku u Tirani spomenik posvećen žrtvama neuspjelog državnog udara u Turskoj 2016. godine.

Skandal u Tirani na CEFTA: Prištinska delegacija flašom gađala Markovića

TIRANA - Sastanak na nivou zamjenika ministara u okviru sporazuma CEFTA prekinut je danas u Tirani, nakon što su članovi delegacije iz Prištine flašom gađali šefa srpske delegacije Ivana Markovića.

U Tirani razgovarali o stanju u BiH: Svi za dogovor, a niko se ni sa kim ne slaže

TIRANA - Kada će biti formirana vlast na nivou BiH, da li će ona u NATO i kako će biti riješen status Kosova, neka su od pitanja o kojima su u Tirani govorili regionalni zvaničnici, koji ističu da je dogovor neophodan, ali je i više nego očigledno da brojnih neslaganja u njihovim stavovima i te kako ima.

Vučić poručio Kurtiju: Protesti u Tirani me ne zanimaju!

BEOGRAD -- Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da ga ne zanimaju protesti u Tirani, jer je, kako kaže, "navikao na demonstracije".

Na protestu protiv dolaska Dodika i Vučića demonstranti se sukobili sa policijom

TIRANA - U Tirani je večeras organizovan protest protiv dolaska predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Dodik i Meta za uspostavljanje boljih odnosa i saradnje

TIRANA - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik i predsjednik Albanije Ilir Meta dogovorili su danas u Tirani da je potrebno uspostaviti bolje odnose i saradnju između dvije zemlje.

Dodik: Nismo ispunili dio dogovora koji smo imali sa EU

TIRANA - Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik i član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović učestvuju na sastanku lidera Brdo - Brijuni procesa u Tirani danas i sutra.

Dodik odgovorio na najavljene proteste u Tirani zbog njegovog dolaska

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik ne obazire se na izjave zvaničnika pokreta Samoopredjeljenje – da su predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i on nepoželjne osobe u Albaniji.

Kurti u Tirani sprema demonstracije protiv Vučića i Dodika

TIRANA - Pokret "Samoopredjeljenje" Aljbina Kurtija organizovaće večeras u Tirani, gdje se održava regionalni skup Brdo-Brioni, protest protiv dolaska predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

Najčitanije