Tirana

Čavušoglu u Tirani: Razvoj saradnje Turske i Albanije

ANKARA - Ministar spoljnih poslova Republike Turske Mevlut Čavušoglu prisustvovao je ceremoniji otvaranja Centra za balkanske studije Univerziteta "New York - Tirana" pri turskoj Fondaciji "Maarif" (TMV).

Uvodi se direktan let Zagreb - Tirana

TIRANA - Ambasador Albanije u Hrvatskoj Riza Poda razgovarao je u Zagrebu s predsjednikom Croatia Airlinesa Jasminom Bajićem i direktorom komercijalnog odjeljenja hrvatske avio-kompanije Slavenom Zaboom o uspostavljanju direktnog leta Zagreb-Tirana, javlja albanska novinska agencija ATA.

Kordon policije u centru Tirane, protest protiv "malog Šengena"

BANJALUKA - Pred sastanak lidera Zapadnog Balkana o "malom Šengenu" u Tirani su se okupili građani koji protestuju protiv sporazuma koji je inicirao predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Građani Tirane pomažu ugroženim komšijama nakon zemljotresa

TIRANA - Građani Tirane samoinicijativno su pokrenuli humanitarne aktivnosti sakupljanja hrane, odjeće i drugih osnovnih potrepština za sugrađane čije su kuće stradale u zemljotresu koji je jutros pogodio Albaniju, kaže novinarka iz Tirane, Ergisa Bejkolari za Tanjug.

Potresan prizor zemljotresa: Baka poginula dok je tijelom štitila unuka

TIRANA - Dva stravična zemljotresa pogodila su jutros Tuiranu, prilikom čega je najmanje 14 osoba izgubilo život dok ih je 600 povrijeđeno.

Banjalučanka za "Nezavisne" iz Tirane: Zemljotres nas je probudio

TIRANA - Najveći šok je bilo buđenje pod uticajem najjačeg zemljotresa, koji nas je oko četiri sata sve probudio. Zveckanje stvari u sobi je bilo jako, padale su flaše koje su bile napunjene vodom, rekla je za "Nezavisne" Banjalučanka Ana Kotur-Erkić, aktivistkinja za ljudska prava osoba sa invaliditetom, a koja je trenutno u Tirani.

Otvoren aerodrom u Tirani

TIRANA - Aerodrom "Majka Tereza" u Tirani, koji je na kratko bio zatvoren jutros poslije snažnog zemljotresa, otvoren je za saobraćaj.

Zatvoren aerodrom u Tirani

TIRANA - Aerodrom "Majka Tereza" u Tirani je zatvoren zbog velike štete na terminalima nakon zemljotresa koji je rano jutros pogodio Albaniju.

Albanska blamaža na otvaranju stadiona: Umjesto trave zalili navijače

U Tirani je utakmicom između Albanije i Francuske otvoren stadion Air Albania, moderno zdanje koje će biti dom albanske reprezentacije.

Dačić traži izvinjenje Tirane zbog uvreda i falsifikata

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da od zvanične Tirane očekuje izvinjenje, ali i da osudi i distancira se od izjave vršioca dužnosti ministra za Evropu i spoljne poslove Genta Cakaja kojom je uvrijedio državu Srbiju i njeno rukovodstvo.

Najčitanije