Titanik

Godišnjica najpoznatije pomorske nesreće "nepotopivog"

Najveći i najluksuzniji brod sa početka 20. vijeka "Titanik" potopljen je na današnji dan 1912. godine - poginule su 1.523 osobe, računajući putnike i osoblje.

Selin Dion otkrila zašto se Džek nije spasio u Titaniku

Prošle su 22 godine otkako je film "Titanik" prikazan u bioskopima, a rasprave o tome da li se Džek mogao popeti na vrata i spasti ne jenjavaju.

Dan kada je Banjaluka drhtala

Tog 27. oktobra u 9.11 sada već davne 1969. šest Rihtera treslo je vrbasku ljepoticu, iz čijih ruševina je iznikla nova Banjaluka, koju su podigla solidarnost i ljubav njenih građana, čija su srca kucala kao jedno od onog trenutka kada je "krivi sat" prestao da kuca.

Čovjek koji je pronašao "Titanik" traga za avionom Amelije Erhart

Avanturista koji je pronašao "Titanik" je sada u novoj misiji. Želi da pronađe "Elektru", davno izgubljeni avion Amelije Erhart, poznatog pilota, koja je nestala 2. jula 1937. godine. Sudeći po "Vašington postu", Robert Balard planira da izuči maleno ostrvo u Pacifičkom okeanu po imenu Nikumaroro, koje je ranije bilo poznato kao Gardner ostrvo.

Da li je Džek ipak mogao da stane na vrata pored Rouz?

​Kolege Leonarda Dikaprija iz ostvarenja „Bilo jednom u Holivudu“, Margo Robi i Bred Pit, kao najveću kontroverzu modernog filma naveli su uzrok smrti Džeka Dosona, junaka filma „Titanik“.

Prvo i posljednje putovanje "Titanika"

Prije 107 godina, u nedjelju, 14. aprila 1912. godine, 20 minuta prije ponoći, tačnije u 23.40, dogodila se medijski najpoznatija i jedna od najvećih pomorskih havarija prošlog vijeka. Sljedećeg jutra sve naslovnice svjetskih i domaćih novina osvanule su s naslovom da je "Titanik" potonuo.

Na Titaniku su bila četiri čovjeka iz BiH, niko od njih nije preživio

Na najvećoj pomorskoj tragediji, potonuću ''Titanika'' 1912. godine s 14. na 15. april poginula su i četvorica muškaraca iz Bosne i Hercegovine.

Kapetan tvrdi: Titanik nije potonuo zbog sudara s ledenim brijegom

Britanski putnički brod Titanik, koji je potonuo na današnji dan prije 107 godina, nije potonuo zbog sudara sa ledenim brijegom, tvrdi kapetan L.M.Kolins.

Kopija "Titanika" isplovljava 2022. godine

Novi "Titanik", vjerna replika originala koji je potonuo u sudaru sa santom leda prije više od jednog vijeka, isploviće iz luke u Dubaiju 2022. godine.

Godinama nisu smjeli da kažu da su pronašli Titanik

Govorilo se da je projektovan da bude nepotopiv. Ipak mnogo se nagađalo o razlozima zbog kojih je slavni Titanik potonuo, a mnogi su bili doista protivrječni.

Najčitanije