Titanik

Čovjek koji je pronašao "Titanik" traga za avionom Amelije Erhart

Avanturista koji je pronašao "Titanik" je sada u novoj misiji. Želi da pronađe "Elektru", davno izgubljeni avion Amelije Erhart, poznatog pilota, koja je nestala 2. jula 1937. godine. Sudeći po "Vašington postu", Robert Balard planira da izuči maleno ostrvo u Pacifičkom okeanu po imenu Nikumaroro, koje je ranije bilo poznato kao Gardner ostrvo.

Da li je Džek ipak mogao da stane na vrata pored Rouz?

​Kolege Leonarda Dikaprija iz ostvarenja „Bilo jednom u Holivudu“, Margo Robi i Bred Pit, kao najveću kontroverzu modernog filma naveli su uzrok smrti Džeka Dosona, junaka filma „Titanik“.

Prvo i posljednje putovanje "Titanika"

Prije 107 godina, u nedjelju, 14. aprila 1912. godine, 20 minuta prije ponoći, tačnije u 23.40, dogodila se medijski najpoznatija i jedna od najvećih pomorskih havarija prošlog vijeka. Sljedećeg jutra sve naslovnice svjetskih i domaćih novina osvanule su s naslovom da je "Titanik" potonuo.

Na Titaniku su bila četiri čovjeka iz BiH, niko od njih nije preživio

Na najvećoj pomorskoj tragediji, potonuću ''Titanika'' 1912. godine s 14. na 15. april poginula su i četvorica muškaraca iz Bosne i Hercegovine.

Kapetan tvrdi: Titanik nije potonuo zbog sudara s ledenim brijegom

Britanski putnički brod Titanik, koji je potonuo na današnji dan prije 107 godina, nije potonuo zbog sudara sa ledenim brijegom, tvrdi kapetan L.M.Kolins.

Kopija "Titanika" isplovljava 2022. godine

Novi "Titanik", vjerna replika originala koji je potonuo u sudaru sa santom leda prije više od jednog vijeka, isploviće iz luke u Dubaiju 2022. godine.

Godinama nisu smjeli da kažu da su pronašli Titanik

Govorilo se da je projektovan da bude nepotopiv. Ipak mnogo se nagađalo o razlozima zbog kojih je slavni Titanik potonuo, a mnogi su bili doista protivrječni.

Prvi meni sa "Titanika" prodat za 114.000 evra

LONDON- Meni prvog obroka koji je poslužen na "Titaniku" prodat je na aukciji za 114.000 evra, a pripadao je Drugom oficiru Čarslu Lajtoleru, najvišem preživkelom oficiru sa čuvenog broda.

Poješće ga bakterija: Titanik će nestati za nekoliko godina

Džasmin Foks-Skeli podsjetila je u članku za "BBC" na naučnu činjenicu da najslavnija brodska olupina na svijetu, Titanik, za nekoliko godina više neće postojati.

Novi dokazi ukazuju da su masoni možda uticali na istragu o Titaniku

Na istragu o potonuću Titanika možda su uticali masoni, ukazuju novi dokazi.

Najčitanije