Tito

Srbin tenkista u Sovjetskoj armiji: Tito nam zabranio da idemo na Kosovo

"Moja jedinica je poslije oslobođenja sjevera Srbije trebala da ide na Kosovo, ali je Tito to izričito zabranio. Pobunili su se Šiptari koji su trebali da idu na Sremski front. Da su Sovjeti otišli, danas bi bilo drugačije."

Dugove SFRJ Srbija plaća do 2041: Jutros isplaćeno 11 miliona evra

Beograd - Rano jutros Srbija je iz budžeta isplatila tačno 11 miliona evra i to po osnovu zajmova iz perioda sedamdesetih i osamdesetih godina.

Oskrnavljeno spomen obilježje Titu u Piperima

Na brdu Vežešnik u Piperima nepoznate osobe oskrnavile su obnovljeno spomen obilježje podignuto nekadašnjem predsjedniku SFRJ Josipu Brozu Titu, prenio je podgorički portal CdM.

Opasan otpad sa Titovog "Galeba" brine Zadrane

ZADAR - Danima u Zadru prašinu podiže azbest jer je čak 78 tona otpada sa Titovog "Galeba", broda koji je zaštićeno kulturno dobro, odloženo u Zadru.

Titov "Galeb" uskoro postaje muzej, radovi u toku

Školski brod "Galeb" iz vremena nekadašnjeg doživotnog predsjednika SFRJ Josipa Broza Tita otegljen je juče iz "Dalmonta", brodogradilišta u Kraljevici, u Brodogradilište "Viktor Lenac".

Kako je glasio vic o Titu zbog kojeg je novinarka završila na Golom otoku

Dan mladosti za vrijeme Jugoslavije slavio se 25. maja. Tito se u to vrijeme slavio kao božanstvo, pjevane su mu pjesmice, a jedna od najpoznatijih, "Druže Tito, ljubičice bela", koštala je mladu novinarku Ženi Lebl dvije i po godine robije na Golom otoku, gdje je završila sa samo 22 godine.

Prije 40 godina umro Josip Broz Tito

BEOGRAD - Na današnji dan prije četiri decenije umro je doživotni predsjednik Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije (SFRJ) Josip Broz Tito.

Titova "Jadranka" završila u Austriji

​Ministarstvo odbrane zaradilo je prošle godine gotovo 1,8 miliona evra od viška naoružanja i vojne opreme, uključujući i nekadašnji predsjednički brod Josipa Broza Tita – jahtu "Jadranka". To, između ostalog, stoji u godišnjem zvještaju o radu Ministarstva.

Kirk Daglas poznavao Tita, za noć u Jugoslaviji prokockao 100.000 dolara

Kirk Daglas umro je u 104. godini, a mnogi se sada prisjećaju zanimljivosti iz glumčevog života, kao što je njegov susret sa Josipom Brozom Titom, ali i boravak u Jugoslaviji.

Srbija će dugove iz vremena Tita vraćati još dvije decenije

BEOGRAD - Putevi u Srbiji u koje su ugrađeni krediti dizani za vrijeme Josipa Broza Tita dosad su više puta popravljani, a industrijski kapaciteti sasvim moguće nisu preživjeli tranziciju.

Najčitanije