Toksini

Čajevi koji će vam najefikasnije pomoći da očistite organizam od toksina

​Narandžina kora ili celulit je stanje kože i epidermisa koji se manifestuje u vidu neravnina na koži, najčešće u oblasti zadnje lože (noge i zadnjica), a može se javiti i na drugim dijelovima tijela.

9 znakova da vam je jetra puna toksina

Jetra provodi hranljive materije do ostalih unutrašnjih organa i vodi računa o tome da svaki od njih dobije neophodnu količinu nutrijenata. Reguliše sastav krvi i čisti je, stvarajući idealan balans proteina, masti i šećera u njenom sastavu. Za to vrijeme, uništava stare i nefunkcionalne krvne ćelije.

Sedam jasnih znakova da vam je tijelo puno toksina

Toksine unosimo u organizam na razne načine, a neke od njih je nemoguće.

Štetni toksini iz vazduha uticali na evoluciju?

Pod naslovom "Zašto je zagađenost vazduha tako opasna" New York Times je objavio članak čiji autori tvrde da zagađenost vazduha nije moderan problem i poručuju da se "odgovor možda nalazi u našem DNK".

Šta sve može čaša tople vode

Još su drevni Kinezi znali da čaša tople vode kojom započnete dan može imati brojne dobrobiti za organizam. Ali imajte na umu da ne smije biti prevruća, jer temperatura iznad 50 stepeni Celzijusovih može rezultirati opekotinama u ustima i grlu, piše Reader's Digest.

Izbacite toksine iz tijela

Bubrezi su filteri našeg organizma, odnosno organi koji pomažu da izbacimo toksine i održavaju zdravlje cijelog tijela.

Očistite crijeva od toksina

Viktorija Semjonova, stručnjak za prirodno liječenje, otkriva recept za radikalno čišćenje crijeva!

Napitak koji čisti pluća od toksina iz cigareta

Ako ste pušač ili bivši pušač vaša pluća vrlo vjerojvatno su krcata toksinima iz cigareta. Da biste ih pročistili koristiće vam napitak ljekovitih svojstava napravljen od tri biljna snagatora, đumbira, luka i kurkume

Najčitanije