Toplana

Funkcionalan sistem "Eko-toplane" prihvatljiv za okolinu

BANJALUKA - Profesor Amir Rašid, rukovodilac razvojnog tehničkog sektora Instituta za tehnologiju Kraljevskog univerziteta u Stokholmu, posjetio je u četvrtak banjalučko preduzeće "Eko-toplane" i poručio kako je riječ o funkcionalnom sistemu koji je prihvatljiv za okolinu.

Prezentacija u Eko toplanama Banjaluka: Predstavljeni rezultati snimanja mreže

BANJALUKA - Predstavnici danske kompanije "Drone Systems" u petak su u "Eko-toplanama" Banjaluka prezentovali rezultate snimanja stanja distributivne mreže termovizijskim kamerama, koje je obavljeno krajem marta.

Grijanje u Doboju produženo do četvrtka

DOBOJ - Gradska toplana u Doboju nastaviće isporuku toplotne energije za korisnike do četvrtka, 18. aprila, saopšteno je iz Toplane.

Odlične ocjene za grijanje na biomasu

PORTOROŽ - Prezentacijom projekta "Prelazak na održivi izvor energije: Od fosilnog goriva do obnovljivog izvora energije - primjer grada Banjaluke" predstavnici "Eko-toplana" Banjaluka prikazali su sistem daljinskog grijanja na međunarodnoj konferenciji "Održivo i čisto snabdijevanje energijom za grijanje i hlađenje", održanoj od 31. marta do 2. aprila u Portorožu.

Dronovi provjeravaju mrežu banjalučke Toplane staru 45 godina

BANJALUKA - Termovizijsko snimanje stanja distributivne mreže sistema daljinskog grijanja Banjaluke, iz vazduha specijalnim dronom, precizno će utvrditi stanje vrelovoda i toplovoda, kao i sve potencijalne kvarove na ovoj mreži, rekli su u preduzeću "Eko toplane" Banjaluka.

Pripreme za početak rekonstrukcije distributivne mreže

BANJALUKA - Termovizijsko snimanje stanja distributivne mreže u okviru sistema daljinskog grijanja Banjaluke, biće obavljeno dronom, u periodu od 27. do 29. marta 2019. godine. Ovo snimanje će obaviti danska kompanija "Drone Systems" ApS, koja je od strane Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), a u saradnji sa Gradom Banjaluka i Eko toplanama angažovana na poslovima snimanja distributivne mreže.

Sa mazutom otišao i zagađeni vazduh iz Banjaluke

BANJALUKA - Grad Banjaluka ove zime je bio jedan od rijetkih u BiH koji nije imao problema s aerozagađenjem jer su građani u proteklih sto dana udisali uglavnom vazduh prve klase, pokazuju podaci dostupni na sajtu Gradske uprave.

Zamjena energenta gradu Banjaluci uštedjela 12 miliona KM

BANJALUKA - Prelaskom s mazuta na biomasu kao energent za daljinsko grijanje, grad Banjaluka i Vlada RS prvi puta nisu morali finansijski intervenisati, a u gradskoj kasi je po tom osnovu ostalo oko 12 miliona maraka.

Cijenu isključenja grijanja plaćaju svi

BANJALUKA - Prije nego što donesu konačnu odluku o napuštanju sistema daljinskog grijanja i prelasku na neki od alternativnih metoda zagrijavanja, potrošači u objektima kolektivnog stanovanja treba da budu svjesni mogućnosti, ali i ograničenja svog životnog prostora, smatra struka.

Dvije banjalučke ulice tokom vikenda bez grijanja

BANJALUKA - Isporuka toplotne energije u ulicama Anđe Knežević i Italijanskog bataljona Meteoti u Banjaluci biće prekinuta sutra i prekosutra, zbog sanacije kvarova usljed dotrajalosti distributivne mreže, saopšteno je iz banjalučkog preduzeća "Eko-toplane".

Najčitanije