Toplota

Rashladite dom i bez klima-uređaja

Najefikasniji način da vaš dom rashladite u ljetnom periodu je upotreba klima-uređaja, koji će vrlo uspješno sniziti temperaturu, ali i povećati vaš račun za električnu energiju. Ipak, u praksi su prisutna i rješenja koja neće predstavljati veliki udarac na vaš budžet.

Toplije vrijeme (ne) utiče na širenje virusa korona

PRINSTON - Naučnici sa Univerziteta Prinston procjenjuju da temperatura na sjevernoj polulopti vjerovatno neće znatnije uticati na pandemiju virusa korona.

Kako toplotni talas utiče na ljudski organizam?

Naše tijelo nastoji da održi unutrašnju temperaturu na oko 37 stepeni Celzijusa bez obzira na to da li se nalazimo u snježnoj oluji ili usred toplotnog talasa.

Svijet se nalazi usred vjerovatno 10 najtoplijih godina

Svijet se nalazi usred onoga što će vjerovatno biti najtoplijih 10 godina od kada se vode podaci, a to je 1850. godina, saopštila je Meteorološka kancelarija.

Toplota napada srce i bubrege

LONDON - Klimatske promjene povećavaju rizik obolijevanja od bolesti srca i bubrega, toplotnog udara i drugih bolesti u vezi sa toplotom, upozoravaju naučnici.

Zemlji prijete vrućine nezabilježene 1,2 miliona godina?

Zadržavanje temperatura na 1,5 do 2 stepena iznad predindustrijskih nivoa moglo bi da bude mnogo teže nego što se do sada mislilo, pokazala je nova studija.

Lan, najbolji saveznik toplih dana

Lan je jedan od onih materijala u kojima obožavamo provoditi ljeto - prozračan, lagan i ugodan, što je i razlog zbog kojeg i muškarci i žene kreću u potragu za najboljim lanenim komadima na domaćem tržištu.

Kako da u kući bude toplije

Želite da vam u kući bude toplije, ali pojačavanje grijanja je dodatni trošak za kućni budžet?

Kako da podignete temperaturu u vašem domu?

Ako imate problem sa zagrijavanjem svog doma i astronomskim računima, pravo je vrijeme da isprobate novi trik koji će vam uštedjeti novac.

Najčitanije