Toranj

Evakuisan Ajfelov toranj

Ajfelov toranj danas je evakuisan, a francuske snage bezbjednosti postavile su zaštiti kordon oko ove oblasti u Parizu poslije anonimne dojave o postavljenoj bombi, prenose mediji.

Ajfelov toranj otvoren nakon 104 dana

Ajfelov toranj ponovo je otvoren za posjetioce nakon najdužeg perioda njegovog zatvaranja u mirnodopsko vrijeme.

Ponovo se otvara Ajfelov toranj

PARIZ - Ajfelov toranj u Parizu ponovo će biti otvoren za posjetioce 25. juna nakon najdužeg zatvaranja poslije Drugog svjetskog rata zbog pandemije virusa korona, saopštila je danas uprava ovog zdanja.

Najviši kameni toranj na svijetu na koji se niko ne smije popeti

Najviši kameni toranj na svijetu izgeda poput kakve tačkice u Tasmanskom moru, graničnom moru Tihog okeana između istočne obale Australije i ostrva Tasmanije na zapadu, Novoga Zelanda, Norfolka i Nove Kaledonije na istoku.

Televizijski toranj do čijeg vrha pužu bebe

Televizijski toranj Žižkov u istoimenoj četvrti u Pragu građen je od 1985. do 1992. godine, a izvor je brojnih neslaganja. Dok ga jedni smatraju izvrsnim primjerom moderne arhitekture, drugi ga nazivaju ruglom češkog glavnog grada.

I u Kanadi zapaljen 5G toranj

MONTREAL - U blizini Montreala prošle noći izgorio je toranj 5G mreže u podmetnutom požaru, a šteta se procjenjuje na više od milion dolara.

Ajfelov toranj: Nekada nepoželjan, danas najveći simbol Pariza

Ono što je za Berlin Brandenburška kapija, za London sat Big Ben, za centar Katalonije Barselonu crkva Sagrada familija, Koloseum za Rim, za Pariz je Ajfelov toranj.

Toranj usisava smog, čisti vazduh i proizvodi dijamante

Vlasti u Pekingu uspješno su testirale toranj za prečišćavanje vazduha u Pekingu, koji važi za jednog od najzagađenijih gradova u svijetu. Kako navode mediji, vazduh oko kule je bio čistiji za oko 55 odsto.

Rusi grade Teslin toranj na mističnoj srpskoj planini

Izgradnja tornja i naselja "Nikola Tesla" na planini Rtanj u fazi je projektovanja, a početak gradnje se očekuje na proleće.

Završena drama u Parizu, uhapšen "penjač" na Ajfelov toranj

Bezbjednosne službe evakuisale su u ponedjeljak Ajfelov toranj nakon što se nepoznati muškarac popeo na ovu popularnu parišku građevinu, piše RT.

Najčitanije