Torlak

Torlak proizveo milion i po doza sputnjik V vakcine

BEOGRAD - Institut za virusologiju, vakcine i serume "Torlak" je zajedno sa svojim ruskim partnerima do sada proizveo 1.500.000 doza sputnjik V vakcine komponente 1 i komponente 2, izjavila je direktorka ovog instituta Vera Stoiljković.

U Srbiju stigla supstanca za sputnjik V iz Rusije

BEOGRAD - U Srbiju je danas, na Institut "Torlak", dopremljena značajna količina supstance za proizvodnju vakcine Sputnjik V, saznaje Tanjug.

Zeljković: Iz "Torlaka" pedesetak doza seruma protiv zmijskog otrova

BANJALUKA - Direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislav Zeljković izjavio je danas da će Srpska dobiti oko 50 doza antiviperinum seruma protiv zmijskog otrova, ali da je ostalo da se završe određene tehničke stvari neophodne kako bi ga isporučio beogradski Institut "Torlak".

Vučić: "Torlak" efikasan kao kalašnjikov

BEOGRAD - Institut Torlak je "efikasan kao kalašnjikov", rekao je Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, obraćajući se Vladimiru Putinu, predsjedniku Rusije, nakon što su danas označili početak proizvodnje vakcine "Sputnik V" u Srbiji, dok je građanima Srbije poručio da je danas iz bratske Rusije u Srbiju stiglo efikasno oružje protiv virusa korona.

Počela proizvodnja "Sputnjika V" u Srbiji

BEOGRAD - Predsjednici Srbije i Rusije Aleksandar Vučić i Vladimir Putin označili su večeras početak proizvodnje vakcine "Sputnjik V" u Srbiji, na Insitututu "Torlak".

Srbija počinje proizvodnju "Sputnjika V"

BEOGRAD - Ministar za inovacije Nenad Popović izjavio je danas za Tanjug da će ruska vakcina protiv virusa korona "Sputnjik V" početi da se proizvodi u Srbiji, na Institutu "Torlak" do 20. maja.

Direktor Torlaka: Proizvodnja vakcine osiguraće kontinuitet imunizacije

BEOGRAD - Direktor Instituta "Torlak" Vera Stoiljković izjavila je da bi proizvodnja vakcine u ovoj ustanovi značila da je ona građanima u svakom trenutku na raspolaganju, kontinuitet imunizacije nikada ne bi bio doveden u pitanje.

Proizvodnja "Sputnjika" na "Torlaku" moguća za devet-deset mjeseci

BEOGRAD - Proizvodnja ruske vakcine protiv virusa korona "Sputnjik V" u Srbiji bi mogla da počne za devet do deset mjeseci, izjavio je ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović.

Popović: Počeli razgovori o proizvodnji vakcine "Sputnjik" u Srbiji

BEOGRAD - Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Srbije Nenad Popović izjavio je danas u Rusiji da su počeli zvanični razgovori o proizvodnji vakcine "sputnjik ve" na teritoriji Srbije i najavio skoru posjetu ruskih stručnjaka beogradskom Institutu za virusologiju, vakcine i serume "Torlak".

Nakon 15 godina krenula distribucija prvih doza "Torlakovih" vakcina

BEOGRAD - Prvi put poslije 15 godina građani Srbije moći će da se vakcinišu vakcinom protiv sezonskog gripa Instituta "Torlak", čija je distribucija počela danas.

Najčitanije