Torlak

"Torlak" poslije decenije i po proizvodi domaću vakcinu protiv gripa

Beogradski Institut za virusologiju, vakcine i serume "Torlak" poslije decenije i po počeće sa proizvodnjom domaće vakcine protiv sezonskog gripa "torvaksflu", za koju se očekuje da će biti dostupna u oktobru, a najkasnije u novembru.

Ispred "Torlaka" redovi dugi stotine metara za testiranje na koronu

BEOGRAD - Ispred Instituta za virusologiju, vakcine i serume "Torlak" danas su ogromni redovi za testiranje na virus korona, a po slobodnoj procjeni rano popodne je po toplom vremenu čekalo oko 1.000 ljudi.

Korona ušla u Torlak, 12 inficiranih

BEOGRAD - Zamjenica direktora Insituta Batut Darija Kisić Tepavčević prenijela je danas da je kod 12 zaposlenih u Institutu za virusologiju, vakcine i serume Torlak potvrđeno prisustvo virusa korona.

Kraj ere "Torlakovih" vakcina u BiH

BANJALUKA, SARAJEVO - Institut za virusologiju, vakcine i serume "Torlak" iz Srbije, koji je imao monopol u nabavci vakcina za tržište BiH, zvanično je izgubio dozvolu za stavljanje lijeka u promet i nema više status registrovanih vakcina, potvrđeno je iz Agencije za lijekove i medicinska sredstva u BiH.

Torlak izgubio dozvolu za uvoz vakcina u BiH

SARAJEVO - Institut za virusologiju, vakcine i serume Torlak iz Srbije neće više uvoziti u BiH, jer je izgubio certifikat u Srbiji, što znači da više nemaju dozvolu za stavljanje vakcina u promet u našu zemlju.

Najčitanije