Torta

Korona obustavila proizvodnju zaher torte

BEČ - Bečki hotel "Saher", poznat širom svijeta po original "zaher torti", zbog pandemije virusa korona ne proizvodi ovu poslasticu, koju većina turista koja posjeti glavni grad Austrije ponese sa sobom.

Doboš torta, slatka vrhunska vrijednost Mađarske

​Torta je kreirana da dugo ostane svježa, ukusna i pogodna za transport u ondašnjim uslovima bez rashladnih uređaja. Jedna od specifičnosti doboš torte su tanke kore. Njih treba peći na podmazanom i pobrašnjenom pek-papiru

Najpoznatija njemačka poslastica: Njeno veličanstvo Švarcvald torta

Švarcvald torta je kraljica torti. Svako ko je bar jednom uživao u čarima njenog ukusa i prefinjenog izgleda, složiće se s ovom konstatacijom. A znate li u čemu je njena tajna? U rakiji od višanja.

Kombinacija smišljena u raju: Torta od sira i džin tonik

​Za kraj godine odlučili smo spojiti omiljenu tortu i koktel u jedan nezaboravni desert i njime "nazdraviti“ 2020. godini.

Čokoladna torta od samo tri sastojka

Ko može reći "ne" čokoladnoj torti? One su uglavnom kalorične, ali uz samo tri sastojka, mogu biti manje kalorične a jednako ukusne.

Patišpanj vanila torta

Vrlo jednostavan recept za poslasticu koja će oduševiti i prave gurmane.

Naručila tortu u obliku jednoroga, dobila "horor" za kćerkin rođendan

Aleksandra Šreder iz američkog grada Mičigena dugo je planirala kćerkin peti rođendan, ali kaže da se sve pretvorilo u katastrofu zbog tamošnje poslastičarnice.

Brza čokoladna torta koju će svi obožavati

Recept koji vam donosimo će svakako postati jedan od omiljenih, jer za njegovu izradu nije potrebno mnogo vremena, a ukus neće izostati.

Brza sladoled torta

Sastojci:

Donio tortu da počasti medicinke sestre, nije znao da je unutra marihuana

Jedan deka iz gradića Vorington u Engleskoj, zahvalio se medicinskim sestrama u lokalnoj bolnici, tako što im je odnio tortu sa marihuanom, a da nije bio ni sviestan da poslastica sadrži opijat.

Najčitanije