Tržište

Namjera proizvodnje vakcine ima pozitivan efekat na tržište nafte

Saopštenja brojnih zemalja o namjeri da proizvedu vakcinu protiv virusa korona ove godine, izostanak vanrednih mjera većih razmjera i nastavak poslovne aktivnosti daju pozitivan efekat na tržište nafte i daju razlog za optimizam, izjavio je ruski ministar energetike Aleksandar Novak.

Isporuka televizora na rekordno visokom nivou, dva proizvođača se izdvajaju

Globalna isporuka televizora je, tokom trećeg tromjesečja ove godine, zabilježila rekordne rezultate. Prema izvještaju analitičke kompanije TrendForce, ističe se da je u ovom tromjesečju isporučeno 62 miliona TV uređaja.

Dječiji romobil Scooter Avenger nesiguran za upotrebu

Agencija za nadzor nad tržištem BiH upozorila je građane na nesigurnost dječijeg romobila koji je pronađen na tržištu BiH jer ne ispunjava propisane bezbjednosne zahtjeve.

Uspostavljena ravnoteža na tržištu nafte

Ruski ministar energetike Aleksander Novak izjavio je danas da je globalno tržište nafte bilo stabilno u posljednjih nekoliko mjeseci i da je uspostavljena ravnoteža između snabdijavanja i potražnje.

Mini-Šengen - moguće jedinstveno tržište na zapadnom Balkanu

BANJALUKA, BRISEL - Iako se ovih dana mnogo govori o uspostavljanju mini-Šengena, u mnogo diskusija koje se vode još nisu jasni brojni detalji kako bi taj sporazum funkcionisao u praksi.

Svinjska kuga u Njemačkoj pojeftinila šnicle u Austriji

Zbog pojave afričke svinjske kuge u Njemačkoj, meso u susjednoj Austriji je jeftinije.

Nafta jeftinija zbog ukidanja blokade u Libiji

Nafta je danas pojeftinila nakon što je libijski vojni komandant Kalifa Haftar izjavio da će biti ukinuta blokada izvoza ovog energenta iz Libije, koja je bila na snazi od januara.

Pompeo pozvao članice ASEAN-a na prekid veza sa kineskim poduzećima

Najviši diplomata Vašingtona pozvao je u četvrtak jugoistočnu Aziju na prekid veza s kineskim poduzećima koja pomažu u izgradnji ostrva u Južnokineskom moru, nekoliko sedmica nakon što su SAD stavili na crnu listu desetke poduzeća koja rade u spornim vodama.

Crno tržište duvana u BiH premašilo 50 posto, svi na gubitku

Legalno tržište duvanskih proizvoda je od 2010. godine do 2020. palo za više od 56 odsto, što za posljedicu ima ogromne gubitke u svim budžetima, upozoravaju ekonomski stručnjaci, predstavnici duvanske industrije kao i Uprave za indirektno oporezivanje (UIO).

Na lagerima se kiseli 20 miliona litara mlijeka

SARAJEVO - Mljekarska industrija je u do sada najtežoj situaciji, tvrde predstavnici poljoprivrednih udruženja iz oba entiteta. Kažu da su viškovi mlijeka ogromni, čak 20 miliona litara je na lageru i nema se kome distribuirati.

Najčitanije