Tržište

Đubrivo skraćuje brazdu i umanjuje prinos pšenice

BANJALUKA - Poljoprivredni proizvođači kažu da će biti prinuđeni da ove godine u proljećnoj sjetvi smanje brazde zbog previsoke cijene mineralnog đubriva u Srpskoj, ali i da neće moći ni da urade prihranu pšenice, što će se na kraju odraziti na sam prinos ove poljoprivredne kulture.

MOR: Pandemija odlaže oporavak globanog tržišta rada do 2023.

Globalnom tržištu rada biće potrebno više vremena da se oporavi od uticaja korona krize nego što se ranije mislilo i nezaposlenost će ostati iznad nivoa prije kovida najmanje do 2023. zbog neizvjesnosti u vezi s tokom i trajanjem pandemije, saopštila je Međunarodna organizacija rada (MOR).

Cijene nafte porasle od početka godine deset odsto, Brent košta 86 dolara

​NJUJORK - Evropska nafta Brent se trguje danas blizu najvišeg nivoa od 2014. godine, usljed ograničene ponude i popuštanja zabrinutosti vezanih za uticaj omikron na ekonomije.

Tri proizvoda povučena sa tržišta u Srbiji

BEOGRAD - Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije objavilo je da zbog hemijskog rizika sa tržišta povlači tri proizvoda proizvođača "Zara Home".

Breton: EU da uloži 500 milijardi evra u nuklearke nove generacije

PARIZ - Evropska unija moraće da uloži 500 milijardi evra u nuklearne elektrane nove generacije do 2050. godine, rekao je povjerenik Unije za unutrašnje tržište Tijeri Breton.

Nastavljen rast akcija u SAD poslije praznične pauze

​NJUJORK - Referentni indeks Njujorške berze S&P 500 ojačao je na startu prvog trgovačkog dana u 2022, pri čemu američka tržišta akcija izgleda nastavljaju i u novoj godini oporavak od udara pandemije, a najviše su skočile dionice "Tesle" nakon objave rekordnih pokazatelja o isporukama vozila u četvrtom kvartalu.

Penju se cijene nafte na početku trgovanja u novoj godini

NJU DELHI - Cijene nafte su ojačale danas, započevši novu 2022. godinu s pozitivnim kretanjem, ali na njihov uspon bio ograničen zbog strahovanja vezanih za nastavak rasta broja zaraženih kovidom-19.

Sa tržišta BiH povučena dva modela roštilja i laserski pokazivač

ISTOČNO SARAJEVO - Sa tržišta BiH povučena su dva sklopiva roštilja od 60 i 65 centimetara zbog rizika od požara i opekotina, kao i laserski pokazivač koji predstavlja rizik od povrede oka, a njihovim kupcima se preporučuje da ih prestanu koristiti i vrate u trgovinu maloprodaje.

Cijena nafte u porastu

​LONDON - Cijena nafte danas je u porastu jer se očekuje da će soj omikron virusa korona imati ograničen uticaj na potražnju za gorivom.

Omikron obara cijene nafte

LONDON - Cijena nafte na svjetskom tržištu danas je u padu za tri odsto zbog rasta broja zaraženih sojem omikron virusa korona u Evropi i SAD što izaziva zabrinutost kod investitora od novih blokada.

Najčitanije