Tržište

Rekordne cijene aluminijuma u svijetu drmaju domaće tržište

​SARAJEVO, BANJALUKA - Cijene aluminijuma na svjetskom tržištu su na najvišem nivou u posljednjih 13 godina, a ovaj rast već se odrazio i na tržište u Bosni i Hercegovini.

Pčelari u USK dižu kredite kako bi spasili pčelinjake

BIHAĆ - Pčelari na području Unsko-sanskog kantona kažu kako ne pamte goru godinu kada je u pitanju proizvodnja meda te ističu da je u pitanje doveden opstanak velikog broja košnica na ovim prostorima

Povučeni sladoledi milka zbog etilen-oksida u Hrvatskoj

Sa tržišta u Hrvatskoj su povučene tri vrste sladoleda na štapiću proizvođača milka zbog utvrđenog etilen-oksida u aditivu koji se koristi u proizvodnji sladoleda, saopštilo je danas Ministarstvo poljoprivrede.

Bitkoin pao ispod 30.000 dolara

NJUJORK - Bitkoin je pao danas ispod 30.000 dolara prvi put od 22. juna, povlačeći za sobom i druge digitalne valute.

Sa tržišta BiH povučeni električna lampa i fluorescentni prsluk

SARAJEVO - Sa tržišta BiH povučeni su električna lampa tip "yg29-1" i florescentni prsluk "autosistem 1126" jer nisu sigurni za upotrebu.

"Eksplodirala" prodaja klima

BANJALUKA, BIJELJINA - Tropske vrućine i temperature koje su se u prethodnih nekoliko dana penjale i do 40. podioka na Celzijusovoj skali donijele su veću potražnju za klima-uređajima širom Republike Srpske.

Majkrosoft dostigao tržišnu kapitalizaciju od dva biliona dolara

Kompanija Majkrosoft je zvanično ušla u najelitniji klub korporacija čija tržišna vrijednost prelazi 2.000 milijardi dolara.

EU izdvaja milijarde za zajedničko regionalno tržište

BANJALUKA, BRISEL - Evropska komisija je prije nekoliko dana na sastanku sa zapadnobalkanskim liderima u Tirani predstavila investicioni plan za zapadni Balkan vrijedan gotovo 30 milijardi evra, ali da bi novac stigao potrebno je da zemlje u regionu učine više na integrisanju regionalnog tržišta.

Stanić: RS postaje prepoznatljiva na međunarodnom tržištu kapitala

BIJELJINA - Republika Srpska izlaskom na Londonsku berzu postaje prepoznatljiva na međunarodnom tržištu kapitala od vodećih investitora na tržištima kao što su SAD, Zapadna Evropa, ali i iz drugih dijelova svijeta, rekao je Bojan Stanić iz Privredne komore Srbije.

Oporavak tržišta nafte još nije blizu završetka

Proizvođači nafte iz grupe OPEC+ imaju oprezan stav jer oporavak tržišta još uvijek nije blizu završetka, izjavio je ministar energetike Saudijske Arabije.

Najčitanije