Tržište

Cijena nafte ponovo u padu

LONDON - Cijena nafte danas je u padu, drugi dan zaredom usljed zabrinutosti od eventualnog pada potražnje za ovim energentom nakon što je američki predsjednik Donald Tramp umanjio nedavno izraženi optimizam povodom trgovinskih razgovora sa Pekingom.

Tri proizvoda za djecu povučena s tržišta

SARAJEVO - Agencija za nadzor nad tržištem BiH izdala je upozorenje za tri nesigurna proizvoda na tržištu BiH - dječija hodalica "Alpina Yurutec", dječija stolica za hranjenje proizvođača "HK Trade Bander" i trotinet "H-1" proizvođača "Luxsen Trade Company", čiji su uvoznici kompanije iz Brčkog.

Regionalnim tržištem do dodatnih 17 milijardi evra BDP-a

SARAJEVO, BANJALUKA - Prema analizama MMF-a i Svjetske banke, regionalne integracije u ekonomskom smislu i jedinstveno tržište u regionu donijeli bi godišnji rast veći od četiri odsto, a na kraju i nominalno veći BDP za 15 milijardi do 17 milijardi evra.

Izvoz robe iz Srbije 8,58 milijardi evra

BEOGRAD - Vrijednost izvoza robe iz Srbije u periodu januar-jun ove godine iznosila je 8,58 milijardi evra i bila je veća za 6,7 odsto nego u istom periodu prethodne godine, objavio je danas Republički zavod za statistiku.

Kinezi drže većinu svjetskog tržišta dronova

Svjetsko tržište dronova za civilne namjene, na kojem dominiraju kineski proizvođači, utrostručiće se u sljedećih 10 godina, na 14,3 milijarde dolara, prema najnovijem istraživanju, dok američki dužnosnici upozoravaju na sigurnosne rizike.

Napravite prva četiri koraka ka kvalitetnom istraživanju tržišta

​Istraživanja pokazuju da su današnji korisnici mnogo više okrenuti modernim medjima i internetu za svoja privatna istraživanja određenih proizvoda.

Huawei dominira 5G tržištem sa 50 komercijalnih ugovora

Tokom "5G is now" samita u Šangaju, upravni direktor kompanije Huawei je iskoristio priliku da istakne kompanijin dosadašnji uspjeh na polju 5G poslovanja.

Fenovi marke "Sonar" povučeni sa tržišta BiH

ISTOČNO SARAJEVO - Na tržištu BiH pronađena su dva tipa fenova za sušenje kose marke "Sonar" koji spadaju u grupu nesigurnih proizvoda jer predstavljaju opasnost od strujnog udara.

U Njemačkoj raste broj nezaposlenih

Nezaposlenost u Njemačkoj je neočekivano porasla u maju, prvi put u skoro dvije godine.

Uništena tri fena i 18 svjetiljki

BANJALUKA - Sa tržišta Republike Srpske povučena su i uništena tri električna fena za kosu i 18 svjetiljki zbog rizika od strujnog udara, požara ili neadekvatne zaštitne funkcije.

Najčitanije