Tržište

Hrvatska proglašava ekonomski pojas u Jadranu

ZAGREB - Hrvatski premijer Andrej Plenković najavio je da će hrvatska vlada u ponedjeljak usvojiti prijedlog odluke o proglašenju isključivog ekonomskog pojasa na Jadranu.

Mišustin najavio mjere za stabilizaciju domaćih cijena hrane

MOSKVA - Ruski premijer Mihail Mišustin najavio je danas da će vlada pripremiti mere za stabilizaciju domaćih cijena hrane, dan nakon što je predsjednik Vladimir Putin kritikovao zvaničnike i aktere na prehrambenom tržištu zbog podizanja cijena hljeba, brašna, šećera i suncokretovog ulja.

Agenti LIDL-a istražuju kupovnu moć bh. građana

BANJALUKA, SARAJEVO - Agenti LIDL-a, poznatog trgovinskog lanca, počeli su istraživanje tržišta BiH, odnosno ispitivanje kupovne moći bh. građana, što dokazuje da je ovaj njemački gigant zainteresovan da posluje i u našim gradovima.

Namjera proizvodnje vakcine ima pozitivan efekat na tržište nafte

Saopštenja brojnih zemalja o namjeri da proizvedu vakcinu protiv virusa korona ove godine, izostanak vanrednih mjera većih razmjera i nastavak poslovne aktivnosti daju pozitivan efekat na tržište nafte i daju razlog za optimizam, izjavio je ruski ministar energetike Aleksandar Novak.

Isporuka televizora na rekordno visokom nivou, dva proizvođača se izdvajaju

Globalna isporuka televizora je, tokom trećeg tromjesečja ove godine, zabilježila rekordne rezultate. Prema izvještaju analitičke kompanije TrendForce, ističe se da je u ovom tromjesečju isporučeno 62 miliona TV uređaja.

Dječiji romobil Scooter Avenger nesiguran za upotrebu

Agencija za nadzor nad tržištem BiH upozorila je građane na nesigurnost dječijeg romobila koji je pronađen na tržištu BiH jer ne ispunjava propisane bezbjednosne zahtjeve.

Uspostavljena ravnoteža na tržištu nafte

Ruski ministar energetike Aleksander Novak izjavio je danas da je globalno tržište nafte bilo stabilno u posljednjih nekoliko mjeseci i da je uspostavljena ravnoteža između snabdijavanja i potražnje.

Mini-Šengen - moguće jedinstveno tržište na zapadnom Balkanu

BANJALUKA, BRISEL - Iako se ovih dana mnogo govori o uspostavljanju mini-Šengena, u mnogo diskusija koje se vode još nisu jasni brojni detalji kako bi taj sporazum funkcionisao u praksi.

Svinjska kuga u Njemačkoj pojeftinila šnicle u Austriji

Zbog pojave afričke svinjske kuge u Njemačkoj, meso u susjednoj Austriji je jeftinije.

Nafta jeftinija zbog ukidanja blokade u Libiji

Nafta je danas pojeftinila nakon što je libijski vojni komandant Kalifa Haftar izjavio da će biti ukinuta blokada izvoza ovog energenta iz Libije, koja je bila na snazi od januara.

Najčitanije