Tržište

Četiri igračke povučene sa tržišta BiH zbog ftalata

SARAJEVO - Više dječjih igračaka, odnosno tri lutke i konjić, povučeno je sa tržišta BiH, a razlog je veća količina ftalata od dozvoljene, objavila je Agencija za nadzor nad tržištem BiH.

Buknulo crno tržište nafte u Srpskoj

BANJALUKA - Enorman rast cijena goriva posljednjih mjeseci podstakao je crno tržište u Republici Srpskoj na kojem se dizel i benzin trenutno mogu kupiti za jednu marku jeftinije nego na benzinskim pumpama.

Bitkoin ponovo na nizbrdici

Bitkoin je pao danas ispod 30.000 dolara na najniži nivo u posljednjih nedjelju dana pošto je tržište ponovo zahvatila averzija prema rizičnim ulaganjima.

80 odsto nezaposlenih posao čeka duže od godinu dana

SARAJEVO, BANJALUKA - Stepen dugotrajne nezaposlenosti je i dalje visok te je oko 79,5 odsto nezaposlenih bilo bez posla duže od godinu dana.

NFT tržište je pred kolapsom

Prodaja NFT-ova, odnosno nezamjenljivih tokena, je zabilježila pad od 92 procenta u odnosu na najbolji period iz prethodne godine.

Tržišna inspekcija češlja teren zbog poskupljenja

BANJALUKA - Zbog naglog poskupljenja proizvoda na globalnom nivou kao što su gorivo i osnovne životne namirnice, najviše kontrola u prva tri mjeseca ove godine je izvršila Tržišna inspekcija, potvrđeno je "Nezavisnim" iz Republičke uprave za inspekcijske poslove.

Propast "tržišta surogat majki" - sukob u Ukrajini zaustavio trgovinu bebama

KIJEV - Rat u Ukrajini zaustavio je "tržište" takozvanih surogat majki, žena koje za novac rađaju djecu parovima sa Zapada.

"Henkel" napušta rusko tržište

BERLIN - Njemački proizvođač kozmetike, kućne i industrijske hemije "Henkel" saopštio je danas da prekida poslovne aktivnosti u Rusiji.

Cijene nafte u daljem rastu

​LONDON - Cijene nafte na svjetskom tržištu danas su u porastu pošto prijetnja od novih sankcija protiv Rusije izaziva zabrinutost oko isporuka.

Šolc: Okončana je faza globalizacije sa niskim cijenama

​BERLIN - Njemački kancelar Olaf Šol ocijenio je danas da je okončana faza globalizacije sa niskim cijenama.

Manjak repromaterijala koči auto-industriju u RS

BANJALUKA, TESLIĆ, LAKTAŠI - Zbog ratnog stanja u Ukrajini došlo je do nedostatka repromaterijala za automobilsku industriju u cijeloj Evropi, što se osjetilo i u ovoj industriji u Srpskoj.

Dolar ojačao prema rivalskim valutama

Dolar je nastavio danas da jača prema glavnim rivalskim valutama uoči objave izvještaja o zapošljavanju u SAD, koji bi mogao da podstakne Federalne rezerve (FED) na veće podizanje kamatne stope, za 50 baznih poena sljedećeg mjeseca.

Cijena nafte u padu

LONDON - Cijena nafte danas je na svjetskom tržištu pala za više od šest dolara zbog bojazni od pada potražnje za ovim energentom u Kini, pošto je u Šangaju uvedena blokada radi suzbijanja širenja virusa korona.

Slovenci dolaze po nove radnike

​BANJALUKA - Strani poslodavci već godinama odvode radnike iz BiH, a domaćem tržištu rada prijeti novi odliv kadra jer predstavnici desetina firmi iz Slovenije krajem mjeseca dolaze u Banjaluku kako bi pronašli radnu snagu koja im nedostaje.

Najčitanije