Tranzit

Evropska komisija: Crna Gora i dalje ključna tranzitna zemlja za drogu

PODGORICA - Međunarodni šverc droge i ubistva povezana sa klanovima i dalje su tipična obilježja crnogorske kriminalne scene, sa tim grupama se dovodi u vezu osam tona kokaina koji je zaplijenjen u inostranstvu, navodi se u izvještaju Evropske komisije.

Turković: Ministarstvo će predložiti mjere reciprociteta za Hrvatsku

SARAJEVO - Referišući se na informaciju i činjenicu da je građanima BiH onemogućen čak i tranzit kroz Hrvatsku, nesporno je da će ministarstvo na čijem sam čelu već sutra, prvi naredni radni dan, predložiti reciprocitet, rekla je zamjenica predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH i ministrica inostranih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković.

MUP Hrvatske za "Nezavisne": Tranzit dozvoljen svima

ZAGREB - Tranzit kroz Hrvatsku je dozvoljen svima ukoliko osobe koje putuju imaju dokumente temeljem kojih će im biti dozvoljen ulazak u odredišnu državu, odnosno dokaz da će im druge države kroz koje tranzitiraju takođe dozvoliti tranzit.

Rusija i Ukrajina postigle sporazum o tranzitu gasa

Rusija i Ukrajina su, uz posredovanje Evropske komisije, postigle na sastanku u Berlinu u četvrtak, načelni sporazum o tranzitu gasa.

Rijetka astronomska pojava: Danas Merkur prolazi ispred Sunca

U ponedjeljak, 11. novembra, planeta Merkur će obaviti svoje skoro trosatno putovanje ispred Sunčevog diska, a ukoliko bude vedro, ovaj astronomski događaj iz BiH će se moći pratiti djelimično, odnosno njegov prvi dio.

Izmijenjena dionica ograničenja na zapadnom tranzitu u Banjaluci

Ograničenje brzine na 50 kilometara na sat, postavljeno početkom jula na dijelu zapadnog tranzita, od pasarele do kružnog toka na Laušu, dobilo je novi, četvrti preokret - sa početnih 30 metara ta dionica je produžena na 170.

Otvorena novoizgrađena dionica Istočnog tranzita u Banjaluci

BANJALUKA - Novoizgrađena i posljednja dionica istočnog tranzita u naselju Obilićevo, kojom je izvršeno spajanje sa dionicom u pravcu novog mosta na rijeci Vrbas, vrijedna 1,5 miliona KM, otvorena je i puštena u rad.

Počinje obnova poveznice Zapadnog tranzita i Lauša

BANJALUKA - Temeljna obnova i proširenje saobraćajnice u Ulici Momčila Popovića, poveznici Zapadnog tranzita i Lauša, počeće u nekoliko narednih dana, najavljeno je iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

Lančani sudar na zapadnom tranzitu u Banjaluci

BANJALUKA - Lančani sudar četiri automobila desio se danas nešto poslije 12 časova na zapadnom tranzitu u Banjaluci.

Asfaltirana nova dionica Istočnog tranzita u Banjaluci

Prvi sloj asfaltne podloge danas je postavljen na novoj dionici Istočnog tranzita u Obilićevu, čime su radovi na ovom pravcu od vitalnog značaja za gradski saobraćaj, ušli u završnu fazu, saopšteno je iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

Najčitanije