Trava

Naučnici objavili zašto psi jedu travu

Ako ste ikada nekog pitali zašto psi jedu travu, vrlo vjerovatno je odgovor bio da je to zato što im je loše i kako bi se natjerali na povraćanje.

Stotinu građana učestvovalo danas u branju trave ive na Ozrenu

DOBOJ - Nekoliko stotina građana danas je učestvovalo na manifestaciji "Branje trave ive na Ozrenu", koja se povodom praznika Usjekovanja glave Svetog Jovana Krstitelja održava na lokalitetu Gostilj na Ozrenu.

Usporeno košenje trave u Banjaluci

BANJALUKA - Trava koja je u nekim naseljima narasla skoro do pojasa ugrožava bezbjednost mještana, a najgora situacija je na dječjim igralištima, gdje treba što prije pokositi travu, žale se građani.

Uklonite fleke od trave na najjednostavniji način

Fleke od trave mogu biti teške za pranje.

Prva žena serijski ubica u Srbiji: Baba Anujka

Najpoznatiji serijski ubica sa prostora nekadašnje Jugoslavije je žena koja je početkom 20. vijeka u južnom Banatu postala poznata zbog toga što je posjedovala tajne recepture za brzu i sigurnu smrt.

Više drveća i trave - duži život!

Zelenilo i drveće produžavaju život ljudima koji žive u kvartovima okruženim stablima i travom, navode španski naučnici.

Albanska blamaža na otvaranju stadiona: Umjesto trave zalili navijače

U Tirani je utakmicom između Albanije i Francuske otvoren stadion Air Albania, moderno zdanje koje će biti dom albanske reprezentacije.

Pampas trava, trend u uređenju doma koji obožavamo

Posljednjih nekoliko sezona je najveći trend u dekoraciji enterijera ukrasna pampas trava.

Limunska trava ublažava nervozu i liječi depresiju

Limunska trava (Cymbopogon citratus) je višegodišnja suptropska i tropska biljka, a njeno blagotvorno dejstvo poznato je od davnina.

Kantarion - moćna "gospina trava" za ženske boljke

Zbog izuzetne djelotvornosti kantarion ili gospina trava (Hypericum perforatum), veoma je cijenjen u narodu, a ljekovita svojstva poznata su duže od dva milenijuma.

Najčitanije