Travnik

Optuženi za lažiranje saobraćajki kako bi naplatili osiguranje

JAJCE - Opštinski sud u Jajcu potvrdio je optužnicu Kantonalnog tužilaštva Travniku protiv Ajdina Kadunića, Mukadese Kadunić te Irzala Mangafića koja je proitv njih podignuta zbog sumnje da su fingirali saobraćajne nezgode i doveli u zabludu policijske službenike da sačine izvještaje o izvršenom prekršaju sa lažnim podacima, a radi namirenja štete od osiguravajućih društava

Nesvakidašnji prizor kod Travnika: Zmija izašla na snijeg

TRAVNIK - Na svom Facebook profilu planinar iz Travnika Emir Mujčić objavio je videosnimak zmije koja gmiže po snijegu na obroncima Komara, planine u srednjoj Bosni.

Produžen pritvor konobarici osumnjičenoj za ubistvo gazde

TRAVNIK - Četrdesetjednogodišnjoj Sanji Đonlić iz Travnika, koja je uhapšena prije mjesec dana, zbog sumnje da je u kafiću "Astor" u travničkom naselju Kalibunar, ubila 58-godišnjeg vlasnika tog objekta Husu Tahirovića, produžen je pritvor za još dva mjeseca.

Policijski komesar zatvorenika vodio kao radnika na bolovanju

​TRAVNIK - Opštinski sud u Travniku potvrdio je optužnicu Kantonalnog tužilaštva u Travniku protiv policijskog komesara Sulejmana Tukara zbog krivičnog djela zloupotreba položaja ili ovlaštenja.

Urušio se most na putnom pravcu Bugojno-Novi Travnik

BUGOJNO - Na putnom pravcu Bugojno-Novi Travnik došlo je do urušavanja pomoćnog mosta usljed izlivanja rijeke Vrbas.

Tijelo muškarca pronađeno u ugostiteljskom objektu

TRAVNIK - U jednom ugostiteljskom objektu u travničkom naselju Kalibunar jutros je pronađeno beživotno tijelo muškarca.

Poljoprivrednik iz Travnika: Mlijeko prosipam svinjama jer nema ko da kupi

Zašto mladi čovjek odlazi iz BiH i zašto poljoprivreda kao nekada nema sjaja prikazano je u nekoliko minuta potresnog videa koji otkriva tužnu priču Želimira Čovića iz Donjeg Putićeva na području opštine Travnik.

Objavljena fotografija vozača neposredno nakon tragične nesreće u Novom Travniku

Građane Novog Travnika u petak je pogodila teška tragedija. Vozač opel astre Nermin Rustempašić, koji je bio u alkoholisanom stanju, oko 21.30 sati usmrtio je dvije osobe, te tri teško povrijedio u centru ovog grada u Srednje-bosanskom kantonu.

Za 24 sata na putevima u BiH ugašeno šest života

Od petka naveče do subote oko podneva na putevima širom BiH ugasilo se šest života, a više osoba je povrijeđeno.

Pritvor vozaču osumnjičenom da je ubio majku i kćerku

NOVI TRAVNIK - Sudija za prethodni postupak Kantonalnog suda u Novom Travniku odredio je jednomjesečni pritvor Nerminu Rustempašiću, koji je pod dejstvom alkohola izazvao saobraćajnu nesreću u Novom Travniku u kojoj su poginule majka i kćerka, a tri dječaka povrijeđena

Najčitanije