Travnik

Borba za egzistenciju: Dječak cijepanjem drva zarađuje za život

NOVI TRAVNIK - Trinaestogodišnji Ibrahim Mahalbašić iz sela Margetići, kod Novog Travnika, za život i egzistenciju zarađuje cijepajući drva kod komšija u selu.

Plinskim bombama raznesena dva bankomata, eksplozija probudila stanovnike

NOVI TRAVNIK - Tokom protekle noći nepoznati počinivioci postavili su plinsku bombu u dva bankomata u sklopu trgovačkog objekta poduzeća Best na adresi Trg Federacije u Novom Travniku (zgrada "federalka").

Eldin Bulić nakon devet godina optužen da je pokušao ubiti kupce vozila

​NOVI TRAVNIK - Kantonalni sud u Novom Travniku potvrdio je optužnicu protiv Eldina Bulića (35), koja ga tereti da je prije više od devet godina pokušao ubiti dvojicu muškaraca, a koji su od njega namjeravali kupiti po vozilo.

Sahranjen dječak kojeg je usmrtio gol u Travniku

TRAVNIK - Veliki broj ljudi iz Turbeta, ali i drugih mjesta okupio se danas na groblju u Kazićima kako bi sahranili nesretno preminulog dječaka Ahmeda Saldumu.

Za ubistvo punca osuđen na 16 godina i osam mjeseci robije

TRAVNIK - Kantonalni sud u Novom Travniku osudio je Ćamila Hašića (27) iz tog grada na 16 godina i osam mjeseci robije za ubistvo čobanina Dževada Ramulja (51), a koji mu je, prema dostupnim saznanjima, bio punac.

Izborna tišina uoči izbora u Travniku i Foči u FBiH

SARAJEVO - U BiH je počela izborna tišina uoči prijevremenih izbora za načelnike federalnih opština Travnik i Foča, koji će biti održani sutra.

U nedjelju prijevremeni izbori za načelnika Travnika i Foče u FBiH

SARAJEVO - Prijevremeni izbori za načelnika opština Travnik i Foča u Federaciji BiH biće održani u nedjelju, 11. aprila.

Ženu za kosu izvukao iz lokala pa je prijeteći pištoljem ugurao u auto

TRAVNIK - Opštinski sud u Travniku osudio je Zejida Š. na godinu zatvora jer je sa pištoljem došao u lokal u Travniku iz kojeg je za kosu izvukao oštećenu M.P. i uz prijetnju tim oružjem ugurao je u auto udarajući je pritom drškom pištolja.

Prevrnuo se šleper na putu Travnik-Donji Vakuf

BANJALUKA - Na putu Travnik-Donji Vakuf u mjestu Oborci prevrnuo se šleper zbog čega je otežan saobraćaj, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Sud u Travniku potvrdio, Sejmenu zbog droge prijeti do 10 godina robije

TRAVNIK - Opštinski sud u Travniku potvrdio je optužnicu koja četrdesetdvogodišnjeg Safeta Sejmena tereti da je dilovao drogu, a zbog čega mu prijeti i do 10 godina robije.

Najčitanije