Travnik

Kod Travnika pronađeno tijelo muškarca

TRAVNIK - Na lokalitetu Dolac na Lašvi kod Travnika jutros oko 10 sati pronađeno je tijelo muškarca, a uviđaj na mjestu događaja još uvijek traje.

Vozilo OS BiH sletjelo sa puta, kilometarske kolone kod Travnika

TRAVNIK - Vozilo Oružanih snaga Bosne i Hercegovine sletjelo je sa puta na prevoju između Travnika i Donjeg Vakufa, zbog čega je obustavljen saobraćaj na ovom dijelu puta.

Pronađen mrtav u bunaru, mještani tvrde da je najavio samoubistvo

​U mjestu Suhi Dol kod Travnika pronađeno je beživotno tijelo muškarca, a prema tvrdnjama mještana radi se o samoubistvu.

Radnika u kamenolomu usmrtio bager

NOVI TRAVNIK - Tridesetpetogodišnji Adil Ramulj preminuo je od povreda koje je zadobio kada ga je udario bager dok je radio na kamenolomu u mjestu Šenkovići u opštini Novi Travnik.

Mekić optužen za trostruko ubistvo i silovanje starice

TRAVNIK - Kantonalni sud u Novom Travniku potvrdio je optužnice protiv Narcisa Mekića, koji je osumnjičen za razbojništvo, silovanje i ubistvo Ankice Krstanović (75) i ubistva Denisa Seferovića (24) i Muhameda Meškina (23), te protiv Almira Kurbegovića zbog pomoći Mekiću nakon počinjenih zločina.

U Travniku napravljena porcija od 2.160 ćevapa

​Povodom obilježavanja Dana opštine u Travniku je danas napravljena najveća porcija ćevapa u BiH.

U Travniku će biti napravljena najveća porcija ćevapa u BiH

U povodu obilježavanja Dana opštine, u Travniku će u četvrtak, 21. marta, biti napravljena najveća porcije ćevapa u BiH te održan okrugli stol "Brendiranje travničkog ćevapa u okviru brendiranja tradicionalne kuhinje BiH".

Kod Travnika nestao dječak s poteškoćama u razvoju

TRAVNIK - Semin Bradić, dječak s poteškoćama u razvoju, iz sela Krpeljići kod Travnika nestao je u petak, a osim oko 200 mještana potrazi se danas priključila Federalna uprava civilne zaštite.

Optuženi za lažiranje saobraćajki kako bi naplatili osiguranje

JAJCE - Opštinski sud u Jajcu potvrdio je optužnicu Kantonalnog tužilaštva Travniku protiv Ajdina Kadunića, Mukadese Kadunić te Irzala Mangafića koja je proitv njih podignuta zbog sumnje da su fingirali saobraćajne nezgode i doveli u zabludu policijske službenike da sačine izvještaje o izvršenom prekršaju sa lažnim podacima, a radi namirenja štete od osiguravajućih društava

Nesvakidašnji prizor kod Travnika: Zmija izašla na snijeg

TRAVNIK - Na svom Facebook profilu planinar iz Travnika Emir Mujčić objavio je videosnimak zmije koja gmiže po snijegu na obroncima Komara, planine u srednjoj Bosni.

Najčitanije