Travnik

Novi smrtni slučaj u FBiH: Preminuo pacijent iz Travnika

SARAJEVO - U FBiH je u posljednja 24 časa registrovan još jedan smrtni slučaj od posljedica zaraze novim virusom korona, rekao je član Kriznog štaba federalnog Ministarstva zdravstva Sanjin Musa.

Djevojčica poginula u padu sa osmog sprata

TRAVNIK - Novi Travnik od danas je zavijen u crno jer je trinaestogodišnja djevojčica iz tog mjesta poginula kada je pala sa balkona solitera u Ulici kralja Tvrtka.

Soliter pod blokadom zbog zaraženog muškarca

SARAJEVO - Kantonalni štab civilne zaštite Srednjobosanskog kantona, uz podršku policije, potpuno je blokirao soliter i sve stanare u Novom Travniku zbog muškarca pozitivnog na virus korona, koji tu živi.

Po mjesec robije za svakih 10.000 KM

NOVI TRAVNIK - Kantonalni sud u Novom Travniku osudio je Armina Plecića (55) zvanog Pičun iz Bugojna na dvije godine zatvora jer je, kako se navodi u presudi, kao suvlasnik u preduzeću "Optima maz" oštetio tu firmu te drugog suvlasnika za 236.977 KM.

Zavod 'Duga': Njegovateljice moraju i da kuvaju i čiste učionice

​NOVI TRAVNIK - Njegovateljice Edukacijsko-rehabilitacijskog centra "Duga" Novi Travnik zadužene su i za čišćenje učionica pri odlasku korisnika kućama, dok subotom po rasporedu rade poslove kuvarice.

Tri osobe povrijeđene u udesu, među njima i devetogodišnje dijete

TRAVNIK - Tri osobe su povrijeđene u saobraćajnoj nezgodi koja se jutros oko 7.30 dogodila na magistralnom putu M-5, u mjestu Kanare kod Travnika.

Dvije i po godine zatvora zbog nesreće u kojoj su poginule dvije osobe

NOVI TRAVNIK - Kantonalni sud u Novom Travniku osudio je Ivana Bošnjaka (23) na dvije godine i šest mjeseci zatvora zbog izazivanja saobraćajne nesreće u alkoholisanom stanju, nakon koje su život izgubile dvije osobe.

Potvrđena presuda, za smrt majke i kćerke 15,5 godina robije

Vrhovni sud Federacije Bosne u Hercegovine potvrdio je presudu Kantonalnog suda Novi Travnik, kojom je Nermin Rustempašić, koji je, vozeći automobil u pijanom stanju, usmrtio majku i kćerku te nanio povrede trojici dječaka, osuđen je na 15 godina i šest mjeseci zatvora.

Stravična nesreća kod Travnika: Mladić podletio pod kamion i poginuo

TRAVNIK - Teška saobraćajna nesreća dogodila se danas oko 14 sati na magistralnom putu Travnik - Donji Vakuf u mjestu Oborci u kojoj je poginula jedna osoba.

Konobarici 13 godina zatvora za ubistvo gazde

NOVI TRAVNIK - Vijeće Kantonalnog suda u Novom Travniku, kojim je predsjedavao sudija Darmin Avdić, danas je izreklo nepravosnažnu presudu kojom je Sanja Đonlić zvana Žuta osuđena na 13 godina zatvora za ubistvo Huse Tahirovića.

Najčitanije