Trebinje

Da li postoji raskol u trebinjskom PDP-u?

TREBINJE- Nakon nedavne ostavke jednog od uglednih članova trebinjskog PDP-a Nebojše Bovana i njegovog imenovanja na mjesto direktora Srednje tehničke škole, sve su glasniji komentari i spekulacije da je u gradskom odboru ove stranke u Trebinju došlo do raskola u kome jednu struju predvodi predsjednik Slavko Vučurević, a drugu narodni poslanik Ljubiša Krunić.

Narandžasto upozorenje za područje Trebinja i Mostara

BIJELJINA - Meteoalarm je danas za područje Trebinja i Mostara izdao narandžasto upozorenje zbog najavljene maksimalne dnevne temperature vazduha više od 35 stepeni Celzijusa, dok je za ostala područja u Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) na snazi žuto upozorenje.

Vatrogasci odbranili kuće, otkriveno i ko je kriv za požar

TREBINJE - Pripadnici Vatrogasne jedinice Trebinje ugasili su u ponedeljak ujutro, oko 5 časova, požar većih razmjera koji je izbio u nedelju, oko podneva, na području prigradske Mjesne zajednice Petrovo Polje, a koji je, prema policijskom izvještaju, izvan ljudskim faktorom.

Umjetnički radovi kao odgovor na iskušenja

Udruženje likovnih umjetnika istočne Hercegovine "Milorad Ćorović" priredilo je u subotu naveče, u Dučićevoj ulici u Trebinju, 9. Godišnju izložbu umjetničkog stvaralaštva svojih članova, koja se tradicionalno svakoga ljeta održava u Dučićevoj ulici.

Dolapi na Trebišnjici: Izum sa Nila koji ispisuje trebinjsku istoriju

Francuski geograf i etnolog Gijom Ležan boraveći u Trebinju u ljeto 1858. godine opisao je "plavu Trebišnjicu" i za nju rekao: "Široka, ali bez dubina, ona širi svoju bistru površinu između obrađenih brežuljaka i bašta, koje oplođava pomoću kola ili norias, kako bi rekli u Španiji".

Trebinjski koalicioni partneri: Prvi zadatak pomoć FK Leotar

Sve stranke koalicione većine trebinjskog lokalnog parlamenta izražavaju spremnost da pomognu šest klubova, premijerligaša iz Trebinja, kako bi se u nastupajućoj, ali i svim narednim sezonama, mogli takmičiti bez otežavajućih materijalnih okolnosti.

Cvijanovićeva i Ćurić uručili ključeve stanova mladim bračnim parovima

TREBINJE - Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović i gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić uručili su danas u Trebinju ključeve 40 stanova u stambenoj zgradi izgrađenoj namjenski za mlade bračne parove, koji će svoje stanove ubuduće otplaćivati po nekomercijalnim cijenama kvadrata od svega 1.250 KM sa PDV-om.

HET opjeskario crkvu iz 17. vijeka

TREBINJE - Radnici preduzeća "Hidroelektrane na Trebišnjici" opjeskarili su u trebinjskom selu Orašje, u oblasti Popovo Polje, staru crkvu iz 17. vijeka, posvećenu Usjekovanju glave Svetog Jovana Krstitelja.

U Trebinju obilježen Vidovdan: Dan stradanja i junaštva

TREBINJE - Na području grada Trebinja obilježen je Vidovdan, koji se, osim kao krsna slava Trećeg puka i Vojske Republike Srpske, u ovom gradu obilježava i kao dan stradanja i junaštva spskog naroda na ovim prostrima.

Beograđani rado hrle u Trebinje

BEOGRAD - Turistička ponuda Trebinja je predstavljena ovog vikenda u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu.

Najčitanije