Trebinje

Rekordan broj plivača u Trebinju: Nikola Telebak prvi doplivao do Bogojavljenskog krsta

TREBINJE - Ovogodišnji Nosilac Bogojavljenskog krsta, koji je starješina Sabornog hrama u Trebinju, otac Mladen Žulović, osveštao i potom bacio u osveštanu rijeku Trebišnjicu, ove godine je Trebinjac Nikola Telebak (19), mladi član Plivačkog kluba "Leotar", kome je ovo drugo po redu bogojavljensko plivanje.

Milena Spaić pravi prirodne sapune, tinkture, balzame i aromapreparate

Trebinjka Milena Spaić već godinama iz hercegovačkog ljekovitog bilja koristi ne samo ljekovitost, već miris i ljepotu, praveći različite kozmetičke preparate, najprije iz hobija, a u posljednje vrijeme i u komercijalne svrhe.

Povlastice ugroženim Trebinjcima kod legalizacije objekata

TREBINJE - Grad Trebinje je prva lokalna zajednica u Republici Srpskoj koja subvencioniše pojedine kategorije stanovništva u postupku legalizacije bespravno izgrađenih objekata, pa je skupštinska većina na zasjedanju u petak donijela odluku da uplati dio naknada za rente i troškova uređenja gradskog građevinskog zemljišta u postupku legalizacije.

Čubrilović u posjeti istočnoj Hercegovini: Podrška republičkih institucija Trebinju

TREBINJE - Predsjednik Narodne skupštine RS Nedeljko Čubrilović izrazio je zadovoljstvo zbog napretka Trebinja, koje, kako je rekao nakon posjete Gradskoj upravi i "Elektroprivredi RS", iz dana u dan doživljava novi preobražaj, koji se očituje u novim investicijama, novim razvojnim šansama, ali i energetskim projektima.

Počela zimska škola fizike u Trebinju

TREBINJE - U trebinjskoj Gimnaziji "Jovan Dučić" danas je otvorena Druga zimska škola fizike, čiji su organizatori grad Trebinje, Republički pedagoški zavod i Društvo fizičara istočne Hercegovine.

Ana Kokić sa burmom na ruci nastupila u Trebinju

TREBINJE - Pjevačica Ana Kokić je, nakon zvanične objave prekida braka sa vaterpolistom Nikolom Rađenom prije sedam dana, ipak nastupila u nedjelju veče na dočeku Pravoslavne nove godine u Trebinju - sa burmom na ruci, koju je ponosno pokazivala, držeći mikrofon u desnoj ruci.

Skraćena kampanja za izbor gradonačelnika Trebinja

TREBINJE - Iako se očekivalo da će predizborna kampanja za vanredne izbore za gradonačelnika Trebinja početi danas, mjesec dana prije izbora, Mirko Ćurić, v.d. gradonačelnika i kandidat za ovu funkciju SNSD-a i ostalih osam stranaka trebinjske pozicije, potvrdio je da će kampanja biti skraćena na 15 dana i početi 2. februara.

Džinovski krompir stigao do trebinjske pijace

TREBINJE - Trebinjac Milo Vidaković uzgojio je u svome selu Baljivac neobično teške krompire pa je ovgodišnji rod bio trostruko veći.

U Trebinju pao prvi snijeg ove zime

TREBINJE - U Trebinju je u srijedu ujutro osvanuo prvi ovogodišnji snijeg koji je počeo da pada u noći između utorka i srijede i u srijedu ujutro nastavio još većim intenzitetom.

Kandidatima za gradonačelnika Trebinja rođendan na dan izbora

TREBINJE - Dva kandidata za gradonačelnika Trebinja na prijevremenim izborima rođena su istog datuma. Ništa to ne bi bilo čudno da Mirku Ćuriću iz SNSD-a i Saši Borjanu iz PDP-a nije rođendan na dan održavanja izbora, 17 februara. I kandidati iznenađeni, kažu bez obzira na izborni rezultat slavlja će biti.

Najčitanije