Trebinje

Preminuo novinar i fotoreporter Željko Duka

TREBINJE - U Trebinju je juče u 60. godini iznenada preminuo Željko Duka, novinar i fotoreporter Glasa Trebinja.

Izložba Veselina Brkovića: Prepoznatljivi crteži iz brojnih serijala

U Galeriji Kulturnog centra Trebinje proteklog vikenda je otvorena 31. samostalna izložba crteža Veselina Brkovića, akademskog slikara iz Trebinja, koji je trenutno i dekan Akademije likovnih umjetnosti Trebinje.

Trebinje na listi svjetskih destinacija

TREBINJE- Trebinje kao jedna od najpoželjnijih turističkih destinacija regiona potvrdilo je i da pripada samom vrhu svjetskog turizma na konferenciji „Globalni dani zelenih destinacija“ gdje je ova lokalna zajednica kao prva u BiH izabrana među “Top 100” priča o održivosti sa projektom Hercegovačke kuće, kao i jedan projekat iz Mrkonjić Grada.

U Trebinju obilježeno 30 godina od početka ratnih dejstava

TREBINJE - Služenjem pomena poginulim borcima odbrambeno-otadžbinskog rata u Raptima kod Trebinja danas je obilježeno 30 godina od početka ratnih dejstava na području Trebinja.

Performans u Trebinju: BiH kao zemlja mira i slobode

TREBINJE - Na platou ispred Kulturnog centra Trebinje izveden je performans pod nazivom "Misli sloboda: Između danas i sutra", priznate bh. umjetnice sa adresom u Njujorku Edine Selesković. Performans se izvodi u okviru kampanje pod nazivom "12 dana mira", koju je pokrenulo Ministarstvo spoljnih poslova BiH, s ciljem pozicioniranja BiH kao zemlje mira i slobode.

Pijan udario policajca na trotoaru pa pobjegao

TREBINJE - Trebinjac N.B. je u srijedu veče oko 20.30 časova vozilom reno modus udario pripadnika Sektora kriminalističke policije PU Trebinje U.V. koji se u tom momentu nalazio na trotoraru, a zatim pobjegao.

Bugarska pomaže obnovu škole kod Trebinja

TREBINJE- Objekat škole u Mjesnoj zajednici Petrovo Polje koja djeluje pri trebinjskoj školi “Vuk Karadžić” rekonovira se zahvaljujući Ministarstvu spoljnih poslova Republike Bugarske.

Bolnica Trebinje: Kiseonik spašava živote, nije vrijeme za prepucavanja

TREBINJE- Kiseonik koji se koristi u svim zdravstvenim ustanovama u Republici Srpskoj, pa tako i u JZU Bolnica Trebinje, nije štetan po zdravlje, u skladu je sa svim potrebnim propisima, a upotrebljava se u svim bolnicama, kako u regionu tako i u cijeloj Evropi, te pacijenti i zabrinuta rodbina nemaju razloga za strah, saopšteno je danas iz Bolnice Trebinje.

Osumnjičen da je Trebinjku ucjenjivao eksplicitnim fotografijama

TREBINJE - Bilećanin D.K. osumnjičen je da je ucjenjivao Trebinjku da će objaviti njene eksplicitne fotografije i snimke, ukoliko ne stupi u seksualne odnose sa njim, saznaju "Nezavisne".

U Trebinju služen pomen komandantu koji je išao ispred svih

TREBINJE- U Trebinju je, ispred spomenika trebinjskog Vojvode Nedeljka Vidakovića, služen pomen ovom komandantu “Bobanske čete” i njegovim saborcima stradalim u Odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Najčitanije