Trebinje

Trebinjska izložba "Foto BiH": 102 fotografije bh. autora

TREBINJE - U Muzeju Hercegovine u Trebinju ovog vikenda otvorena je 13. izložba fotografija "Foto BiH", koja prikazuje 102 fotografije autora iz BiH, među kojima su i članovi Foto-kino kluba iz Trebinja.

Proslavljen dan trebinjske biskupije

TREBINJE - Novoimenovani mostarsko-duvanjski biskup i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski monsinjor Petar Palić predvodio je u katedrali Rođenja blažene djevice Marije u Trebinju svetu misu povodom Dana trebinjske biskupije i obilježavanja Svetog arhanđela Mihovila, sveca zaštitnika.

Laptopi i tableti učenicima iz zavičaja kod Trebinja

TREBINJE - Učenicima područnog odjeljenja Osnovne škole "Jovan Jovanović Zmaj" u Lastvi, kod Trebinja, stigli su dva laptopa i pet tableta, koje su za njih obezbijedili članovi Udruženje Trebinjaca "Jovan Dučić" u Beogradu.

Mirko Ćurić, gradonačelnik Trebinja: Aerodrom istorijski projekat

Gradnja aerodroma je istorijski projekat za Trebinje i timovi inženjera već uveliko su na terenu, rekao je u intervju za "Nezavisne" Mirko Ćurić, trebinjski gradonačelnik.

Dogodine prvi dvojezični razred u RS

TREBINJE - Direktor Francuskog instituta u BiH i savjetnik za kulturu u Ambasadi Francuske u BiH Žan Kristof Tibo i predsjednik Skupštine grada Trebinja Dragoslav Banjak najavili su da će u trebinjskoj Gimnaziji "Jovan Dučić" od naredne školske godine biti otvoreno dvojezično srpsko-francusko odjeljenje.

Dutina: U poljoprivredu uloženo više od 1.200.000 KM

Od osnivanja Agrarnog fonda grada Trebinja, tokom posljednje tri i po godine, u poljoprivredu je uloženo više od 1.200.000 KM iz lokalnog budžeta, uključujući projekte hercegovačkih kuća, otkupnih stanica i programa podrške poljoprivrednim proizvođačima, rekao je Srni direktor ovog fonda Veselin Dutina.

U Trebinju počeo francusko-njemački kino-karavan

Projekcijom francuskog filma "Kao dječaci" u trebinjskom Kulturnom centru je započeo "Bioskopski karavan", francusko-njemački koprodukcijski projekat, kome su, osim gradonačelnika Trebinja Mirka Ćurića, prisustvovali i ambasador Njemačke u BiH Margaret Marija Ueber i Žan-Kristof Tabuj, direktor Francuskog instituta i savjetnik za kulturu u Ambasadi Francuske u BiH.

Četvorka osumnjičenja za zločine u Mostaru

TREBINJE - Službenici Policijske uprave Trebinje su dokumentovali i Tužilaštvu BiH dostavili izvještaj protiv Jura Šunjića i tri nepoznata lica zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo "Ratni zločin protiv čovječnosti".

Aktivan požar u trebinjskim brdima

Aktivan je požar u Trebinjskim brdima, gori u nepristupačnom terenu, a vatra ne ugrožava naseljena mjesta, rekao je Srni komandir Teritorijalne vatrogasne jedinice Trebinje Spasoje Rosić.

Završena peta likovna kolonija "Kolo"

TREBINJE - Zajedničkom izložbom radova i proglašenjem najboljih u Muzeju Hercegovine u Trebinju zatvorena je ovogodišnja, 5. međunarodna umjetnička kolonija "Kolo".

Najčitanije