Trebinje

Uskoro gradnja nove pijace u Trebinju

TREBINJE - Nova pijaca ispred bivše upravne zgrade Građevinskog preduzeća "Neimarstvo" u Trebinju uskoro će početi da se gradi, a ugovor o finansiranju projekta već je potpisan s Evropskom unijom, koja će finansirati najveći dio.

Trebinjca spasavali iz kola za navodnjavanje, teško povrijeđen

TREBINJE - Trebinjski vatrogasci spasili su danas u popodnevnim satima sredovječnog Trebinjca koji je upao u kolo za navodnjavanje na rijeci Trebišnjici i zadobio teže tjelesne povrede, ali je van životne opasnosti.

Narodna biblioteka Trebinje proglašena za najbolju u RS

TREBINJE - Narodna biblioteka Trebinje dobitnik je nagrade "Đorđe Pejanović“, kao najbolja biblioteka u Republici Srpskoj u 2021. godini.

Nebojša Dugalić pred Trebinjcima po drugi put izveo monodramu “Reči o svečoveku”

TREBINJE - Poznati srpski glumac Nebojša Dugalić izveo je u pozorišnoj sali Kulturnog centra monodramu "Reči o svečoveku", rađenu po tekstovima vladike Nikolaja Velimirovića.

Satler nastavio posjetu Trebinju - obišao Gradsku pijacu

TREBINJE - Šef Delegacije Evropske unije u BiH Johan Satler nastavio je svoju posjetu Trebinju, upriličenu povodom Dana Evrope, obilaskom Gradske pijace, gradske galerije u kojoj izlažu djeca sa posebnim potrebama, te debatom sa mladim Trebinja.

Otvorena izložba digitalnih grafika "Dekompresija"

Izložba digitalnih grafika "Dekompresija" beogradskog umjetnika Matije Rajkovića otvorena je u utorak uveče u Galeriji Kulturnog centra Trebinje.

Gimnazijalci zablistali na takmičenju iz fizike

TREBINJE - Na republičkom takmičenju iz fizike učenik drugog razreda Gimnazije "Jovan Dučić" Trebinje Spasoje Kukurić osvojio je prvo mjesto, a u konkurenciji prvih razreda Savo Crnogorčić je osvojio treće mjesto.

Predstava "Hrkači" NP RS u Trebinju u okviru projekta "Narodno sa narodom"

Predstava Narodnog pozorišta Republike Srpske (NP RS) "Hrkači" autora i reditelja Nikole Pejakovića u srijedu, 4. maja gostuje u Trebinju, gdje će u 20 časova nastupiti pred publikom u Kulturnom centru Trebinje.

U Trebinju otvoren dvodnevni skup bibliotekara

Bibliotekarstvo, kao i sve druge grane kulture, potrebno je modernizovati i nadograđivati, a to najbolje rade mladi bibliotekari, rečeno je u Trebinju na otvaranju dvodnevnog skupa bibliotekara iz Republike Srpske, Srbije, Crne Gore i regiona.

Tri decenije Vojske Srpske: Iz njihovih redova se stvarala Republika

TREBINJE - Molitvama, pomenenom i prisjećanjem na sve pale borce proteklog Odbrambeno-otadžbinskog rata, nakon čega je gradskim ulicama uslijedio defile vojske i naroda Trebinja, u ovom gradu je počelo obilježavanje 12. maja, Dana Vojske Republike Srpske i Dana trećeg pješadijskog Republika Srpska puka koji baštini tradiciju VRS.

Zemljotres oštetio 58 objekata u Trebinju

TREBINJE - Javnoj ustanovi „Ekologija i bezbjednost“ iz Trebinja do utorka je prijavljeno 58 oštećenja privatnih objekata, nastalih usljed zemljotresa koji je pogodio Hercegovinu u petak i subotu.

Otvaranje bazena u Trebinju uveličaće reprezentacije Srbije i Crne Gore

TREBINJE - U Trebinju će danas, vaterpolo utakmicom reprezentacija Srbije i Crne Gore, biti svečano otvoren objekat zatvorenog bazena čiju je gradnju sa 13 miliona KM finansiralo preduzeće "Hidroelektrane na Trebišnjici".

Mitrović: Aerodrom u Trebinju čeka Predsjedništvo

BANJALUKA - Predsjedništvu BiH proslijeđen je dokument koji se odnosi na izgradnju aerodroma u Trebinju, ali još nije razmatran i nije poznato kada će biti, izjavio je ministar komunikacija i transporta u Savjetu ministara Vojin Mitrović.

Trebinjci cijelu noć na nogama: "Nema mjesta za paniku"

TREBINJE - Iako su građani većinom proveli cijelu noć na nogama, najvažnije da nema povrijeđenih i žrtava, istakao je Stevan Bekan, načelnik štaba za vanredne situacije grada Trebinje.

Najčitanije