Trebinje

Najviše kiše palo u Trebinju

Najviše kiše u protekla 24 časa palo je u Trebinju, čak 58 litara po metru kvadratnom, a velika količina padavina zabilježena je i u ostalim mjestima u Hercegovini.

Racija u Trebinju, oduzet kokain i hladno oružje

TREBINJE - U raciji koju je trebinjska policija provodila u petak veče radi kontrole ugostiteljskih objekata i održavanja povoljnog stanja bezbjednosti, te sprečavanja maloljetničke delikvencije, u jednom ugostiteljskom objektu u Trebinju je oduzet zamotuljak kokana od lica S.L., jedan nož od lica D.B, kao i dvije željezne cijevi.

Narandžasto upozorenje za Trebinje, očekuje se i do 100 litara kiše

TREBINJE - Hidrometeorološki zavod Republike Srpske (RS) izdao je za danas narandžasto upozorenje za područje Hercegovine, u čijim pojedinim dijelovima se očekuju obilne padavine.

Rasprava o odlasku radnika vratila trebinjske odbornike u klupe

TREBINJE - Radna snaga iz Trebinja odlazi sve više u Dubrovnik na stalna ili povremena zaposlenja, o čemu su danas raspravljali i odbornici u gradskoj skupštini, zaključivši da se moraju učiniti dodatni napori da se što više mladih ljudi zadrži ili da se oni koji su otišli vrate u svoj grad.

Migrantkinja iz Avganistana: Spavali smo na zemlji po najvećem pljusku i jeli lišće

Povratak u moju zemlju nije opcija, ni najmanjim dijelom nije opcija i nikada neće biti. Nikada se neću vratiti, ja nemam ništa. Zamislite da nemate apsolutno ništa, ni dom, ni prijatelje, da ste sve izgubili, ispričala je Sonia, dvadesetjednogodišnja djevojka koja se trenutno nalazi u tranzitnom migrantskom kampu Vranje u Srbiji.

U Trebinju promovisana knjiga "Borba za Republiku Srpsku"

TREBINJE - Četvrta po redu knjiga srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika "Borba za Republiku Srpsku", koju je priredio Milan Ljepojević, u izdanju "Nezavisnih novina", izazvala je veliku zainteresovanost čitalačke publike u Hercegovini.

Počela obnova puta Trebinje-Ljubinje vrijednosti 12 miliona KM

TREBINJE - Preduzeće "Hercegovina putevi" zvanično je danas počelo radove na rehabilitaciji magistralnog puta Ljubinje-Trebinje dužine 59 kilometara, u vrijednosti 12.379.000 KM, rekao je vršilac dužnosti direktora Javnog preduzeća "Putevi Republike Srpske" Nenad Nešić.

Vodu za piće u Trebinju preventivno prokuvavati

TREBINJE - Iz trebinjskog "Vodovoda" potrošačima preporučuje da prije upotrebe vodu za piće iz preventivnih razloga prokuvavaju, jer su obilne i jake padavine prouzrokovale neznatno povećanje mutnoće na izvorištu gradskog i lokalnog vodovoda Lastva.

Trebinjci dobijaju nova igrališta

TREBINJE - U Trebinju je u proteklih tri godine uloženo nekoliko miliona maraka u sportsku infrastrukturu, od čega se neki projekti još realizuju, a neki su planirani i za narednu godinu.

Poskok ugrizao lovca za šaku

TREBINJE - U Trebinju su u proteklih nekoliko dana registrovana dva ujeda zmija, od kojih je jedan ujed poskoka, potvrđeno je u Službi hitne medicinske pomoći u Trebinju.

Najčitanije