Trebinje

Otvoren uređeni gradski park

MODRIČA - Gradski park u Modriči otvoren je danas nakon uređenja koje su sa 55.500 KM finansirali kabinet predsjednika Republike Srpske, Vlada Srpske i ova opština.

Otac iz talačke krize robija u Foči

TREBINJE - Miroslav Milišić (31) iz Trebinja od danas robija u Kazneno-popravnom zavodu u Foči zbog izazivanja talačke krize u junu, u kojoj je kao taoce držao punih pet časova svoje dvoje maloljetne djece od 11 i devet godina, pod prijetnjom da će ih raznijeti ručnom bombom koju je sve vrijeme držao u rukama.

Arheološka istraživanja kod Trebinja: Otkrivaju tajne stare crkve

TREBINJE - Arheolozi trebinjskog Muzeja Hercegovine počeli su istraživanja u srednjovjekovnom hramu svetog Ilije u selu Mesari, nedaleko od Trebinja.

Arif Čustović oživljava plovila: Jedini trebinjski majstor za barke

TREBINJE - Trebinjac Arif Čustović (67), stolar, jedini je majstor u ovome kraju koji pravi barke, i to uspješno radi više od pola vijeka. Majstor Arif ne zna ni broj napravljenih barki, koje u Trebinju nazivaju lađama.

Gorio automobil u Trebinju

TREBINJE - U trebinjskom naselju Mokri dolovi protekle noći izbio je požar na jednom automobilu, rečeno je Srni u Policijskoj stanici Trebinje.

U Trebinju izloženi radovi koji "ne igraju na prvu loptu"

TREBINJE - Izložba radova likovnih umjetnika Srđana Apostolovića, Zdravka Joksimovića, Dobrivoja Krgovića i Dušana Petrovića, pod nazivom "4/prostor 3", proteklog vikenda otvorena je u galeriji Kulturnog centra u Trebinju.

Prevrnuo se kamion sa drvima, dvojica teže i jedan lakše povrijeđen

TREBINJE - Danas u 13,40 časova, u mjestu Zminjac, na putu između trebinjskog sela Domaševo i sela Krtinje u opštini Ljubinje, prevrnuo se kamion sa drvima, a u ovoj saobraćajnoj nezgodi su povrijeđena tri lica sa prezimenima Denda, Turnić i Zotović, od kojih se za dvojicu sumnja na teže tjelesne povrede, a treći je lakše povrijeđen.

Protest u Trebinju: Hoće da "protjeraju" biste iz gradskog parka

TREBINJE - Udruženje Jugoslovenske vojske u otadžbini i nevinih žrtava Drugog svjetskog rata, njihovih potomaka i poštovalaca Trebinje zatražilo je na protestnom okupljanju izmještanje bista narodnih heroja iz gradskog parka i spomen-ploče iznad ulaza u Stari grad, posvećene partizanskim jedinicama koje su oslobodile Trebinje u Narodnooslobodilačkom ratu.

Likeri od ljekovitih biljaka koji bude sva čula

Kada neko spomene žalfiju, majčinu dušicu ili kadulju, prva pomisao je na čajeve, no mladi Trebinjac Mitar Todorović od ovih sastojaka proizvodi likere, čime je dobio titulu najvećeg proizvođača likera od ljekovitog bilja u istočnoj Hercegovini.

Pet godina Trebinjcu koji je držao svoju djecu kao taoce

TREBINJE - Trebinjac Miroslav Milišić (31), koji je početkom juna ove godine izazvao talačku krizu držeći nekoliko časova kao taoce svoje dvoje maloljetne djece od 11 i devet godina, pod prijetnjom da će ih raznijeti ručnom bombom koju je sve vrijeme držao u rukama, nagodio se s okružnim tužiocem da prihvati kaznu zatvora od pet godina.

Najčitanije