Trgovci

Problemi zbog uredbe o vraćanju cijena: Trgovcima se ne isplati nabavljati pojedinu robu

BANJALUKA - Uredbu o vraćanju cijena na prethodni nivo, koju je Vlada Republike Srpske donijela u cilju kontrole cijena za osnovne životne namirnice i druge proizvode, treba staviti van snage, jer može proizvesti ogromne probleme pa i nestašicu određene robe, smatraju trgovci i privrednici.

Škrebić: Trgovci da ne vrše neosnovana poskupljenja

BANJALUKA - Tržišna inspekcija na lokalnom i republičkom nivou pojačala je kontrole, s obzirom na nagla poskupljenja proteklih dana, posebno sredstava za održavanje higijene i zaštitnih maski, rekao je vršilac dužnosti direktora Inspektorata Republike Srpske Dragutin Škrebić.

Trgovci u RS za razgovor o cijeni struje

BANJALUKA - Najveći trgovinski lanci u Republici Srpskoj ne žele da potpišu nove ugovore o snabdijevanju električnom energijom jer smatraju da poskupljenje nije opravdano te da trgovinska djelatnost podnosi najveći teret povećanja cijena. Prema njihovim kalkulacijama, struja će biti skuplja i do 60 odsto.

Trgovci na zelenim pijacama u RS prodali robu vrijednu 1, 43 miliona KM

BANJALUKA - Vrijednost prodaje poljoprivrednih proizvoda na zelenim pijacama u Republici Srpskoj u avgustu bila je 1,43 miliona KM i veća je od julske za 1,4 odsto, podaci su Republičkog zavoda za statistiku.

Trgovci u zatvoru zbog rasta cijena hrane

KARAKAS - Predsjednik Venecuele Nikolas Maduro saopštio je da su 34 menadžera supermarketa zatvoreni pod optužbom da su sakrivali hranu i manipulisali cijenama.

Italijanski trgovci otpustiće 50.000 radnika zbog neradne nedjelje

Italijanski trgovački lanci procijenili su da će morati otpustiti desetine hiljada zaposlenika ako vlada ustraje na prijedlogu zabrane rada nedjeljom.

Kupci upadaju u zamke sniženja: "Akcija" platiš jedan - dobiješ jedan

BANJALUKA - Krajem ljeta, kada sniženja izbijaju iz skoro svakog izloga, kupci često upadaju u zamke vještih trgovaca, koji ih "love u mutnom" tako što nude lažne akcije i gratise i tako ih dovode u zabludu.

Ugostitelji i trgovci dužni više od 50 miliona KM

BANJALUKA - Poslodavci u sektoru samostalnih djelatnosti Fondu PIO Republike Srpske duguju gotovo 86 miliona maraka (85.941.965) po osnovu doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje.

Najčitanije