Trgovina

Promet trgovine na malo u junu veći za 8,5 odsto

Ukupan desezonirani promet trgovine na malo u BiH u junu, posmatran u tekućim cijenama, veći je za 8,5 odsto u odnosu na maj, objavila je Agencija za statistiku BiH.

Ministar policije TK optužen za trgovinu uticajem

TUZLA - Opštinski sud Tuzla potvrdio je optužnicu Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona protiv Sulejmana Brkića (54) zbog sumnje da je kao ministar unutrašnjih poslova u Vladi TK počinio produženo krivično djelo primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem u sticaju sa krivičnim djelom zloupotreba položaja i ovlašćenja.

Optuženi oslobođeni krivice za trgovinu djetetom

BANJALUKA - Dobojlije Alija Aljić (51) i Mehmed Bosak (47), kojeg terete za trgovinu djetetom, i Ismet Bosak (19), kojeg terete za obljubu, danas su u banjalučkom Okružnom sudu oslobođeni optužbi.

Nastavljen dvocifren pad maloprodaje u Japanu i u maju

Promet u trgovini na malo u Japanu pao je po dvocifrenoj stopi u maju, drugi mjesec zaredom, pošto su mjere zatvaranja privrede s ciljem suzbijanja pandemije korona virusa teško pogodile povjerenje potrošača i izglede za ekonomski oporavak.

Bivša atletičarka negirala optužbe za trgovinu ljudima

Bivša izraelska atletičarka Svetlana Gnezdilov (51), nacionalna rekorderka u sedmoboju, negirala je krivicu nakon što je privedena pod optužbom da je organizovala trgovinu ljudima i da je angažovala osobe za prostituciju, prenio je "Russia today".

Srušen mit o namjeni Velikog kineskog zida

Izraelski arheolozi su srušili mit po kojem je Kineski zid bio predviđen samo za zaštitu od naleta Mongola.

U aprilu promet trgovine na malo manji za 24,4 odsto

SARAJEVO - Ukupan desezonirani promet trgovine na malo u BiH u aprilu, posmatran u tekućim cijenama, manji je za 24,4 odsto u odnosu na mart, objavila je Agencija za statistiku BiH.

Građani Banjaluke namirnice sve više kupuju u autletu

BANJALUKA - Prva i jedina autlet prodavnica prehrambenih i higijenskih proizvoda u Banjaljuci otvorena je prije više od godinu, a zbog situacije izazvane epidemijom virusa korona sve veći broj građana odlučuje se da najvažnije potrepštine upravo tu nabavlja.

Trgovcima u RS pazar mršaviji za 24%

​BANJALUKA - Promet u trgovinama na malo u Republici Srpskoj u aprilu bio je manji za gotovo 24 odsto u odnosu na mjesec ranije.

Trgovina na malo u BiH u martu zabilježila pad od 11,8 odsto

SARAJEVO - Trgovina na malo u BiH u martu, gledajući u tekućim cijenama, zabilježila je pad od 11,8 posto u odnosu na februar 2020. godine, pokazatelji su istraživanja koje je uradila Agencija za statistiku BiH, a predstavnici iz ove oblasti smatraju da će se taj pad odnositi i na april.

Najčitanije