Trgovine

U trgovini prehrambenim proizvodima promet u aprilu pao za 23 odsto

Ukupan promet trgovine na malo u BiH u aprilu ove godine, posmatran u tekućim cijenama, zabilježio je pad od 24,4 odsto u odnosu na mart ove godine.

Protesti zatvorili radnje širom SAD

VAŠINGTON - Američki trgovci na veliko i malo zatvorili su neke od svojih prodavnica širom zemlje zbog nereda tokom protesta zbog smrti Afroamerikanca Džordža Flojda tokom policijske intervencije.

Košarac: Legalista sam, poštovaću odluku institucija

BANJALUKA - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac smatra da je SNSD još jednom pokazao da je najjača i najorganizovanija politička partija, koja je pokazala snagu time što je otvorila disciplinski proces protiv njega zbog ponašanja u doba vanrednog stanja izazvanog virusom korona.

Košarac: BiH odobren izvoz svinjskog mesa u Sjevernu Makedoniju

BANJALUKA - BiH je danas odobren izvoz svinjskog mesa u Sjevernu Makedoniju, nakon što je u Republici Srpskoj i Brčko distriktu prekinuto vakcinisanje svinja protiv klasične svinjske kuge, kazao je ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac.

Kazne do 10.000 KM za firme koje prekrše Uredbu o kontroli cijena u RS

BANJALUKA - U Republici Srpskoj sutra na snagu stupa Uredba o propisivanju mjere neposredne kontrole cijena, koju je Vlada Republike Srpske donijela kao privremenu mjeru radi sprečavanja poremećaja na tržištu u vezi sa snabdijevanjem robom, nastalih usljed širenja virusa korona u Republici Srpskoj.

Košarac: Dosljedno na putu ka EU, uz uvažavanje ustavnih nadležnosti

SARAJEVO - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara BiH Staša Košarac poručio je da će dosljedno slijediti jedan od najvažnijih spoljnopolitičkih ciljeva BiH - članstvo u EU, uključujući puno uvažavanje ustavnih nadležnosti RS, FBiH i Brčko distrikta.

Evropske države s najnepouzdanijim online prodavnicama

Na osnovu nedavne globalne analize 22,5 miliona internet stranica online prodavnica u vlastitoj bazi podataka Scamadviser.com je utvrdio da tri posto web stranica zavređuju povjerenje ispod 30%, a 13% analiziranih web sajtova zavređuje povjerenje ispod 70%.

I danas zatvorene trgovine na Kosovu

​KOSOVSKA MITROVICA - Trgovinske radnje na sjevernom dijelu Kosova i Metohije i danas, drugi dan zaredom, su zatvorene, javio je dopisnik Srne.

Savanović: Sindikat trgovine u RS apsolutno protiv rada nedjeljom

​BANJALUKA - Predsjednik Sindikata trgovine, ugostiteljstva i uslužnih djelatnosti Republike Srpske Goran Savanović tvrdi da ne postoji ni jedan razlog da trgovine i tržni centri RS rade i nedjeljom.

Crna Gora zabranila rad trgovina nedjeljom

PODGORICA - Vlada Crne Gore usvojila je danas izmjene i dopune Zakona o unutrašnjoj trgovini kojima se zabranjuje rad trgovina na veliko i malo nedjeljom i praznicima.

Najčitanije