Trgovinski rat

Početak kraja trgovinskog rata: Kina i SAD potpisale sporazum

Američki predsjednik Donald Tramp i potpredsjednik Kine Liu He, glavni trgovinski pregovarač zemlje, potpisali su danas u Vašingtonu trgovinski sporazum između dvije zemlje, čime je okončan dvogodišnji period zategnutih odnosa.

SAD i Kina blizu okončanja trgovinskog rata

VAŠINGTON - SAD i Kina su veoma blizu okončanju trgovinskog rata, izjavio je američki predsjednik Donald Tramp.

Kriza na glavnom tržištu: Pala prodaja američkog auto-giganta u Kini

PEKING - Prodaja automobila američke kompanije "General Motors" (GM) u Kini opala je za 17,5 odsto u periodu jul - septembar.

Kina izuzima američku surutku i lubrikante od carina

PEKING - Kina je objavila danas odluku o izuzeću od dodatnih uzvratnih carina za 16 vrsta američke robe, uključujući surutku i sastojke od ribe koji se koriste u ishrani životinja, kao i određene lubrikante, navodi se u saopštenju Ministarstva finansija.

Tramp naredio američkim kompanijama da napuste Kinu

VAŠINGTON - Američki predsjednik Donald Tramp izjavio je u petak da je naredio američkim kompanijama da napuste Kinu, nakon što je Peking najavio uvođenje carina na američku robu vrijednu 75 milijardi dolara, raspirijući trgovinski rat između dvije najveće svjetske ekonomije.

Ko bi i koliko mogao da profitira od trgovinskog rata Kine i SAD?

MINHEN - Dodatne američke tarife na uvoz robe iz Kine kojima prijeti Tramp negativno bi se odrazile na Kinu, dok bi ujedno donele umjerenu korist SAD, Evropi i Britaniji.

SAD optužile Kinu za manipulaciju juanom: Šta to znači i koje su posljedice?

VAŠINGTON - Sjedinjene Američke Države zvanično su proglasile Kinu manipulatorom kursom, odnosno valutom, što je potez koji će dodatno pojačati napetosti između dvije najveće svjetske privredne sile, javlja BBC

Strahovi od recesije zbog Trampovih trgovinskih ratova

Sa zaoštravanjem trgovinskih tenzija i novim prijetnjama američkog predsjednika Donalda Trampa da će uvesti carine Meksiku ako ta zemlja ne zaustavi dolazak migranata u SAD, povećavaju se strahovi od recesije ne samo u najvećoj svjetskoj privredi, veći i globalno, pišu svjetski mediji.

"Trgovinski rat Amerike i Kine može smanjiti cijene ruskih resursa"

MOSKVA - Trgovinski rat SAD i Kine može da smanji cijene ruskih resursa, izjavio je ruski ministar za ekonomski razvoj Maksim Oreškin.

Tramp: Kina bi bila mudra da sada pregovara

VAŠINGTON - Američki predsjednik Donald Tramp savjetovao je Kinu da pregovora s njim u cilju postizanja trgovinskog sporazuma.

Najčitanije