Trgovska gora

Crnadak i Golić o Trgovskoj gori: Vrbine bolja lokacija

BANJALUKA - Igor Crnadak, ministar inostranih poslova Bosne i Hercegovine pred sutrašnje obraćanje na generalnoj skupštini Međunarodne agencije za atomsku energiju u Beču danas je sa Srebrenkom Golić, ministarkom za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske razgovarao o problemu odlaganja radioaktivnog otpada na Trgovskoj gori.

Višković i Vranješ: Neprihvatljivo odlagalište radioaktivnog otpada

BANJALUKA - Premijer Republike Srpske Radovan Višković rekao je danas da je jedno od najvažnijih pitanja za Srpsku namjera Hrvatske da odlaže radioaktivni otpad na lokalitetu Trgovske gore, istakavši da je neprihvatljivo da se odlagalište gradi uz granicu sa BiH, u neposrednoj blizini rijeke Une i opštine Novi Grad.

Komšić: Problemi sa Hrvatskom moraju biti tretirani zajedno

SARAJEVO - Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić komentarisao je navode o namjerama Republike Hrvatske da nuklearni otpad odlaže na Trgovskoj gori te je u izjavi istaknuo kako svi granični i pogranični problemi sa Republikom Hrvatskom moraju biti tretirani zajedno.

"Fon der Lejen da se uključi u problem Trgovske gore"

SARAJEVO - Poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, Saša Magazinović, upozorio je novoizabranog predsjednika Evropske komisije Ursulu fon der Lejen na problem namjere Hrvatske da nuklearni otpad odlaže na lokaciji Trgovska gora, na samoj granici sa BiH.

Ćorić: Još nije donesena konačna odluka o odlagalištu radioaktivnog otpada

Ministar ekologije i energetike Hrvatske Tomislav Ćorić izjavio je da još nije donesena konačna odluka o tome da Trgovska gora bude lokacija za odlaganje radioaktivnog otpada i da, ukoliko se to desi, BiH će moći izraziti svoje sumnje.

Šarović: Imamo pravo da dižemo glas zbog "Trgovske gore"

​SARAJEVO - Predsjednik Srpske demokratske stranke i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović u komentaru na današnje proteste u Sarajevu protiv moguće gradnje odlagališta nuklearnog otpada na granici Hrvatske sa Bosnom i Hercegovinom, poručio je da je u pitanju legitiman čin dizanje glasa protiv ovog jednostranog poteza susjedne Hrvatske.

Zbog Trgovske gore protest ispred Ambasade Hrvatske u Sarajevu

SARAJEVO – Ispred Ambasade Hrvatske u Sarajevu počelo je mirno ukupljanje građana sa zahtjevom da Hrvatska ne gradi odlagalište radioaktivnog otpada na lokaciji Trgovska gora, blizu granice sa BiH.

Golić: Neću odustati od borbe protiv odlagališta radioaktivnog otpada

BANJALUKA - Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić najavila je nastavak svih dozvoljenih aktivnosti kako bi se Hrvatska spriječila u namjeri da izgradi odlagalište nisko i srednjoradioaktivnog nuklearnog otpada na Trgovskoj gori, na granici s Bosnom i Hercegovinom.

Golić: Dodik se aktivno uključio u rješavanje problema na Trgovskoj gori

BANJALUKA - Do kraja avgusta biće proglašen Park prirode "Una" što bi trebalo da utiče na odluku Hrvatske o odlaganju nuklearnog otpada u blizini granice, odnosno nekoliko kilometara od Novog Grada, istakla je ministarka za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić.

Petković: Ne treba davati političke izjave o Trgovskoj gori

BANJALUKA - Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Milan Petković izjavio je danas Srni da ne treba davati političke izjave i likovati u vezi s inicijativom Hrvatske da izgradi odlagalište radioaktivnog otpada na Trgovskoj gori, na granici sa BiH, jer u tom slučaju ne može biti ničije političke pobjede ni poraza, već mogu biti poraženi samo građani.

Najčitanije