Trgovska gora

Košarac: Turkovićeva ponovo opstruisala rješavanje pitanja Trgovske gore

SARAJEVO - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac izjavio je da je ministar inostranih poslova Bisera Turković na Kolegijumu uoči sjednice iz neobjašnjivih razloga ponovo potencirala da se sa dnevnog reda sjednice skine konstituisanje ekspertskog tima za Trgovsku goru.

Košarac: Na narednoj sjednici imenovati ekspertski tim za Trgovsku goru

BIJELJINA – Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac očekuje da će Savjeta ministara već na narednoj sjednici donijeti odluku o formiranju ekspertskog tima, a kasnije i pravnog kako bi se onemogućila namjera Hrvatske da skladišti radioaktivni otpad u Trgovskoj gori, neposredno uz bh. granicu.

Golić: Anulirati poteze Turkovićeve i formirati ekspertski tim

BANJALUKA - Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić pozvala je Savjet ministara i Predsjedništvo BiH da anuliraju sve poteze ministra inostranih poslova u Savjetu ministara Bisere Turković u vezi s izgradnjom odlagališta nuklearnog otpada na Trgovskoj gori i da bude imenovan ekspertski tim protiv čijeg formiranja je Turkovićeva bila.

"Svi koji mogu pomoći da se uključe u rješavanje problema nuklearnog otpada"

SARAJEVO - Poslanici u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Saša Magazinović, Edita Đapo i Jasmin Emrić pozvali su danas Savjet ministara i sve koji mogu pomoći da se uključe u rješavanju problema odlaganja nuklearnog otpada na Trgovskoj gori.

Tresla se Trgovska gora, rodile se svađe

Procjenjuje se da će izgradnja odlagališta na Trgovskoj gori ugroziti 250.000 stanovnika u 13 opština u slivu rijeke Une. Jasno je svakome od nas da će radioaktivni otpad negativno uticati na životnu sredinu.

Golić: Hitno anulirati neprimjeren potez Turkovićeve

BANJALUKA - Ministarka za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić izjavila je da apsolutno ne stoje tvrdnje ministra spoljnih poslova u Savjetu ministara Bisere Turković da bi formiranje Ekspertskog tima za Trgovsku goru značilo "uduplavanje već postojeće strukture", jer ekspertski tim podrazumijeva angažman ljudi koji su stručnjaci za profile koji se ne zapošljavaju u organima uprave.

Dodik: Nerazumna odluka Turkovićeve, ali ne iznenađuje

BANJALUKA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da je neprihvatljiva i nerazumna odluka ministra spoljnih poslova u Savjetu ministara Bisere Turković da sa dnevnog reda sjednice Savjeta skine odluku o formiranju ekspertskog tima za Trgovsku goru, ali da ga ne iznenađuje imajući u vidu na koji način ona obavlja svoj posao.

Košarac: Turkovićeva "opalila šamar" stanovništvu uz rijeku Unu

SARAJEVO - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac rekao je danas da je ministar inostranih poslova u Savjetu ministara Bisera Turković "opalila šamar" ljudima koji žive uz rijeku Unu time što je povukla odluku o formiranju ekspertskog tima BiH za rješavanje pitanja Trgovske gore.

Drljača: Turkovićeva daje veliki značaj nebitnim stvarima

NOVI GRAD - Načelnik opštine Novi Grad Miroslav Drljača smatra da je neprihvatljivo objašnjenje ministra inostranih poslova BiH Bisere Turković da bi formiranje Ekspertskog tima za Trgovsku goru značilo "uduplavanje već postojeće strukture", kojim obrazlaže povlačenje odluke o formiranju tog tima sa dnevnog reda sjednice Savjeta ministara.

Turković o Trgovskoj gori: Imenovanje tima bi dupliralo već postojeću strukturu

SARAJEVO – Na jučerašnjoj sjednici Savjeta ministara u Sarajevu sa dnevnog reda je skinuta odluka o formiranju ekspertskog tima za Trgovsku goru i to na zahtjev ministarke inostranih poslova BiH Bisere Turković, a ona je danas to obrazložila rekavši da bi imenovanje ovog tima dupliliralo već postojeću strukturu koja postoji za ta pitanja u Ministarstvu spoljne trgovine i ekonomskih odnosa.

Najčitanije