Trgovska gora

Radoš biciklističkom rutom ukazao na problem "Trgovske gore"

NOVI GRAD - Nenad Radoš iz Novog Grada stigao je danas u Bijeljinu, gdje je završio biciklističku rutu dugu oko 550 kilometara tokom koje je podsjetio na opasnost od odlagališta radioaktivnog otpada na Trgovskoj gori u opštini Dvor, na samoj granici sa BiH.

Biciklistička ruta protiv odlagališta radioaktivnog otpada

NOVI GRAD - Nenad Radoš iz Novog Grada sutra će iz rodnog grada krenuti na putovanje dugo oko 500 kilometara, tokom kojeg će obilazeći biciklom gradove u BiH skrenuti pažnju na opasnost od odlagališta radioaktivnog otpada, te na apsurd da je BiH, blokiranjem formiranja ekspertskog tima, sama sebi vezala ruke da Hrvatsku spriječi u namjeri da radioaktivni otpad odlaže na samoj granici.

Košarac: Ponašanje Zagreba je zabrinjavajuće

SARAJEVO - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac izrazio je danas zabrinutost zbog činjenice da institucije u Hrvatskoj ne odustaju od izgradnje odlagališta radioaktivnog otpada na lokalitetu Trgovske gore.

Košarac: BiH mora hitno odgovoriti na ofanzivu Hrvatske

BANJALUKA - BiH nema pravo da sjedi skrštenih ruku dok Hrvatska, s druge strane, ozbiljno priprema odlagalište za radioaktivni otpad i istrošeno nuklearno gorivo na Trgovskoj gori, u blizini Une, ali zbog opstrukcija šefice diplomatije BiH Bisere Turković stanje bi moglo da se dodatno zakomplikuje na našu štetu.

Izabran konzorcijum ponuđača za mjerenje radioaktivnosti u opštini Dvor

NOVI GRAD - Konzorcijum ponuđača koji čine Institut za medicinska istraživanja i medicinu rada, Institut "Ruđer Bošković" i Agronomski fakultet iz Zagreba izabran je za posao mjerenje radioaktivnosti na području opštine Dvor, gdje Hrvatska namjerava da gradi centar za zbrinjavanje radioaktivnog otpada.

Potrebna jača saradnja vladinog i nevladinog sektora protiv nuklearnog otpada

NOVI GRAD - Nevladin sektor u BiH ujedinjen je u rješavanju problema u vezi s odlaganjem otpada na Trgovskoj gori, a sve u interesu zaštite građana, te poručuju da je od izuzetne važnosti i saradnja sa vladinim sektorom.

Golićeva zamolila UNDP da pomognu u rješavanju problema Trgovske gore

BANJALUKA - Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić sastala se danas u svom kabinetu sa rezidentnom predstavnicom Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH Stelianom Nederom, a na sastanku se razgovaralo o dosadašnjoj saradnji UNDP i Ministarstva, započetim i planiranim projektima.

Đapo: Što prije početi rješavati problem na Trgovskoj gori

SARAJEVO - Ministar ekologije i turizma Federacije BiH (FBiH) Edita Đapo izjavila je Srni da što prije treba početi rješavati problem izgradnje odlagališta radioaktivnog otpada na Trgovskoj gori u Hrvatskoj da bi BiH mogla da tu odluku sruši pred međunarodnim institucijama.

Košarac: Propusti se dešavaju jer se ne poštuje mehanizam koordinacije

SARAJEVO - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac ističe da je rješavanje pitanja Trgovske gore gorući problem i da je primarna obaveza zaštita zdravlja stanovništva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH).

Koordinaciono tijelo za Trgovsku goru obratiće se Tegeltiji

SARAJEVO - Članovi Koordinacionog tijela BiH za problematiku odlaganja radioaktivnog otpada i istrošenog nuklearnog goriva na lokaciji Trgovska gora danas su na video-konferenciji izrazili zabrinutost zbog činjenice da je Hrvatska preduzela niz aktivnosti u vezi izgradnje odlagališta na toj lokaciji i donijeli zaključak da se obrate predsjedavajućem Savjeta ministara Zoranu Tegeltiji.

Najčitanije