Trišić

Trišić-Babić: Srbi nisu napustili institucije BiH, oni poštuju zaključke Narodne skupštine

SARAJEVO - Ana Trišić-Babić, savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, poručila je američkom specijalnom izaslaniku za zapadni Balkan Gabrijelu Eskobaru da SAD ne treba da se bore da se Srbi vrate u institucije BiH, jer predstavnici Republike Srpske u zajedničkim organima nisu ni napustili te institucije, nego i dalje rade u skladu sa zaključcima Narodne skupštine Republike Srpske.

Trišić-Babić: Turkovićeva postupa neovlašteno, bez saglasnosti Predsjedništva

Ministar inostranih poslova u Savjetu ministara Bisera Turković već duže vrijeme postupa neovlašteno i vuče nelegalne diplomatske poteze bez saglasnosti Predsjedništva BiH, što je slučaj i sa upućivanjem nota ambasadama Rusije, Srbije i Kine u BiH, rekla je savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH Ana Trišić-Babić.

"Sastanak sa Rotom bio diplomatski, nikakvo predavanje ili suđenje"

SARAJEVO - Sastanak sa državnim sekretarom Ministarstva spoljnih poslova Njemačke Mišelom Rotom danas u Predsjedništvu BiH u Sarajevu bio je diplomatski sa ciljem iznalaženja rješenja o krizi u BiH i kako ponovo uhvatiti korak prema EU, a ne predavanje ili suđenje, rekla je Srni savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH Ana Trišić Babić.

Cijene goriva u Republici Srpskoj u blagom padu

BANJALUKA, PRIJEDOR - Cijene goriva na pumpama u Srpskoj već su u blagom padu, ali i u narednom periodu očekuje se dodatno niža vrijednost ovog energenta.

Cijena goriva u Srpskoj konačno će padati

BANJALUKA, PRIJEDOR - Iako se cijena goriva na pumpama u Srpskoj u proteklih sedam dana nisu mijenjale, stručnjaci iz ove oblasti ističu da se takav trend očekuje i u narednim danima, ali i da će doći do pada cijena, što je sigurno dobra vijest za privredu, ali i za potrošače.

Trišić Babić: Skandalozan postupak Atovića, u MIP-u "i slijepi i gluvi"

SARAJEVO - Postupak konzula BiH u Frankfurtu Admira Atovića koji poziva na rat je skandalozan, a u Ministarstvu inostranih poslova u Savjetu ministara na to su "i slijepi i gluvi", izjavila je Srni savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH Ana Trišić Babić.

Trišić Babić: Razočaranje rezultatima samita

BANJALUKA - Savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH za spoljnu politiku Ana Trišić Babić izjavila je da je, najblaže rečeno, razočarana rezultatima Samita EU-Zapadni Balkan na Brdu kod Kranja kojim je opredjeljenje prema proširenju potvrđeno, ali bez konkretnog preuzimanja obaveze.

Ukinut pritvor Milanu Trišiću

SARAJEVO - Sud BiH ukinuo je pritvor i odredio mjere zabrane Milanu Trišiću koji je osumnjičen za zločin protiv čovječnosti na području Bratunca 1992. godine.

Ana Trišić-Babić za "Nezavisne": U Sarajevu više nema povjerenja

Sankcije nikad nisu dobar način da se rješavaju problemi i ne mislim da je bila ispravna odluka SAD da se uvedu sankcije, smatra Ana Trišić-Babić, bivši zamjenik ministra spoljnih poslova BiH i savjetnik predsjednika RS.

Najčitanije