Trikovi

Riješite se masne kose uz ove trikove

Nekima se kosa masti povremeno, najčešće jer su čekali s pranjem kose koji dan duže no što treba, dok je drugima to svakodnevan problem koji najčešće nastaje zbog hormona i pretjeranog lučenja sebuma.

Trikovi s kojima će pljeskavice s roštilja uvijek biti sočne

Ako ste već pokušali sve trikove za pljeskavice na roštilju, ali one i dalje nisu dovoljno sočne, možete prepisati od majstora roštilja i poslužiti se hladnim maslacem. Naribajte ga i nježno umiješajte u mesnu smjesu pa oblikujte pljeskavice.

Čudesna moć bebi pudera: Otjeraće mrave i pomoći otpetljati nakit

Babi puder može vam dobro doći u raznim situacijama s kojima se susrećemo gotovo svakodnevno, pa bi bilo dobro da ga uvijek imate kod kuće. Osim što kožu vaše bebe čini mekom i što fino miriši, jedan je od jeftinijih proizvoda kojim možete zamijeniti puno stvari.

Duvanjem lako i brzo ogulite kuhano jaje

Sve popularnija aplikacija TikTok, osim za dozu smijeha, koristi se i za razne savjete, recepte, trikove...

Trikovi da vam noge nakon brijanja izgledaju njegovano

Gotovo svaka žena zna onaj razočaravajući osjećaj kad kratko nakon brijanja osjeti da dlačice ponovno rastu, a na nogama se pojave crne tačkice. To što glatke noge ne ostaju duže vremena glatke krivac mogu biti i greške koje radite prilikom brijanja.

Šest trikova za mame koje rade od kuće

​Vjerovatno već nedjeljama pokušavate da žonglirate sa raznoraznim ulogama koje imate u svom domu - uloga roditelja, nastavnika, zaposlenog.

Trikovi za jednostavno otvaranje tegli

U nedostatku svježeg voća i povrća često posegnemo za teglama, kako bismo uživali u slasnim zalogajima. Bilo da je riječ o salatama, omiljenom džemu ili slatkom, svako pronađe nešto za sebe.

Pet trikova koji garantuju bolji san

​Jasno je kao dan koliko je san u toku noći nezamjenljiv. Ovih pet trikova će vam pomoći da se izborite sa insomnijom i spavate kao beba:

Pomoću ovih trikova auto će vam trajati duže

Ako ste vlasnik starog automobila koji ne želite prodati, jer ne možete kupiti novi, postoje stvari koje možete učiniti kako biste ga što duže održali u životu.

Trikovi u kuhinji: Kako izmjeriti sastojke bez vage

​Koliko puta ste se našle u situaciji da ne možete tačno da odmjerite sastojke koji su vam potrebni. Međutim, postoji način.

Najčitanije