Trninić

Trninić: Preseljenje terminala će rasteretiti saobraćaj u Gradišci

BANJALUKA - Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić izjavio je Srni da će preseljenje carinskog terminala za teretni saobraćaj iz centra grada na novu lokaciju na autoputu Banjaluka-Gradiška doprinijeti značajnom rasterećenju saobraćaja u Gradišci.

Trninić: Decembar rok za izradu projekta za brzi put Bijeljina-Podromanija

BANJALUKA - Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić izjavio je danas Srni da je u toku izrada generalnog projekta za brzi put Bijeljina-Zvornik-Milići-Vlasenica-Sokolac-Podromanija, te da je rok za završetak decembar, nakon čega će biti poznati ostali detalji u vezi sa ovim strateškim poslom.

Trninić: Infrastrukturno povezivanje jedan od prioriteta Srpske

BEOGRAD - Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić izjavio je danas Srni da je infrastrukturno povezivanje u regionu jedan od prioriteta Srpske i da je zadovoljstvo da će danas i u narednih nekoliko dana biti ozvaničen početak važnih projekata kao što su izgradnja autoputa Beograd-Sarajevo i mosta na Savi između BiH i Hrvatske.

EBRD za puteve u Srpskoj do sada obezbijedila 351 milion evra

BANJALUKA - Evropska banka za obnovu i razvoj do sada je obezbijedila 351 milion evra za izgradnju autoputeva i obnovu regionalnih i magistralnih puteva u Republici Srpskoj, konstatovano je danas na sastanku ministra saobraćaja i veza Srpske sa delegacijom EBRD-a.

Trninić: Po planu pripreme izgradnje autoputa Banjaluka-Prijedor

BANJALUKA - Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić rekao je da planiranom dinamikom teku pripreme izgradnje autoputa od Banjaluke do Prijedora i da će projekat biti na vrijeme realizovan.

Doboj zainteresovan za sudbinu ŽRS

DOBOJ - Za sudbinu "Željeznica RS", jedinog javnog preduzeća čije je sjedište u Doboju, veoma je zainteresovana Gradska uprava, jer je u toj firmi zaposlen veliki broj radnika iz ovog grada.

"Austrijanci žele da razviju novi sistem transporta u Doboju"

BEČ - Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić izjavio je danas Srni da je austrijska kompanija "Rail Cargo Austria", koja se bavi željezničkim utovarom i transportom robe, sa akcentom na kontejnerski transport, zainteresovana da takav sistem razvija u Doboju.

Trninić: Prioritet povezivanje Banjaluke i Beograda

BIJELJINA - Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić, koji će danas prisustvovati svečanom puštanju u saobraćaj dionice autoputa "Miloš Veliki" od Obrenovca do Ljiga, rekao je Srni da Srpska pokušava da prati Srbiju kada je riječ o investiranju u saobraćajnu infrastrukturu, a prioritet joj je povezivanje Banjaluke sa Beogradom.

Trninić: Savjet ministara dvije godine koči korištenje mosta "Bratoljub"

BANJALUKA - Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić izjavio je da Savjet ministara već dvije godine odugovlači stavljanje u funkciju mosta "Bratoljub" između BiH i Srbije.

Trninić u Trebinju: Bolja putna mreža kroz Hercegovinu

TREBINJE - Hercegovina i Trebinje kao centar ove regije nisu, niti smiju biti zapostavljeni u odnosu na druge krajeve Republike Srpske kada je u pitanju putna i uopšte komunikaciona infrastruktura, jer će uskoro, tamo gdje je najneophodnije, početi rekonstrukcija putne mreže.

Najčitanije