Trovanje

Djevojka uhapšena zbog sumnje da je antifrizom otrovala muškarca

Hrvatska policija uhapsila je Kristinu Ferko (27) zbog sumnje da je 22. januara otrovala 41-godišnjaka antifrizom, koji je u teškom stanju završio u bolnici.

Radnici ArcelorMittala se otrovali hranom

ZENICA - Blizu 30 radnika kompanije ArcelorMittal Zenica zatražilo je ljekarsku pomoć usljed stomačnih tegoba, a 15 ih je zadržano na Odjelu za infektivne bolesti Kantonalne bolnice Zenica.

Medicinska sestra trovala novorođenčad, osuđena na doživotnu robiju

Njemački sud osudio je na doživotni zatvor bivšu medicinsku sestru koja je novorođenim bebama bespotrebno davala sedative i anestetike.

Slučaj trovanja djevojčice u vrtiću: Zakazano saslušanje vaspitačica

Mjesec dana od trovanja djevojčice u vrtiću "Naša radost" u Rači još se ne zna ko je kriv i odgovoran za to što je u flašici sa etiketom vode bio "asepsol".

Učenici iz BiH se otrovali hranom u Makarskoj?

SREBRENIK, MAKARSKA - Učenici Osnovne škole "Špionica" kod Srebrenika, koji su zbog tegoba završili u Hitnoj, prvo u Makarskoj, a potom i kad su se vratili kući, tvrde da su se otrovali hranom iz hotela "Bonaca" u Makarskoj tokom ekskurzije prošle sedmice, ali to negiraju taj hotel i agencija koja je bila organizator ekskurzije, te navode da je u pitanju možda i prehlada.

Poznat uzrok masovnog trovanja u Tuzlanskom kantonu

TUZLA - Bakterija salmonela uzrok je masovnog trovanja hranom stanovnika Tuzlanskog kantona, potvrđeno je u kantonalnom Zavodu za javno zdravstvo.

Petoro djece zadržano u bolnici zbog trovanja hranom

TUZLA, MAGLAJ - Na Klinici za zarazne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli trenutno je hospitalizirano deset osoba, od kojih je petoro djece, zbog trovanja hranom u objektu brze prehrane u Srebreniku.

Novi slučaj trovanja hranom u Maglaju

Osam radnika maglajske fabrike "Natron-Hayat" juče je primljeno u Dom zdravlja Maglaj sa žalbama na trovanje hranom, potvrdio je dežurni u Operativnom centru Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (MUP ZDK).

Pokrenuta procedura za proglašenje epidemije: 71 osoba otrovala se hranom

TUZLA, SREBRENIK - Zavod za javno zdravstvo Tuzlanskog kantona pokrenuo je danas proceduru za proglašenje epidemije trovanja hranom, nakon što je 71 osoba prijavila slučaj trovanja poslije konzumiranja hrane iz jednog objekta brze prehrane u Srebreniku.

Zbog trovanja hranom kod Olova još jedno dijete primljeno u bolnicu

SARAJEVO - Na Klinici za infektivne bolesti Kliničkog centra Sarajevo danas je primljeno još jedno dijete zbog sumnje na trovanje hranom u Sportsko-rekreativnom centru "Ajdinovići" kod Olova.

Najčitanije