Trovanje

Pili sredstvo za dezinfekciju ruku, troje umrlo

SANTA FE - Tri osobe u Novom Meksiku su preminule, jedna je ostala trajno slijepa zbog trovanja metanolom, a troje su u kritičnom stanju nakon što su popili sredstvo za dezinfekciju ruku, rekli su zvaničnici.

Osoblje "Šejk šaka" nije namjeravalo otrovati njujorške policajce

NJUJORK - Njujorška policija saopštila je danas da su rezultati istrage pokazali da nije bilo kriminalne namjere osoblja lanca brze hrane "Šejk šak" nakon što su se tri policajca razboljela i pošto je izražena sumnja da je njihovo piće bilo otrovano izbjeljivačem.

Policajci u Njujorku otrovani izbjeljivačem?

NJUJORK - Tri policajca su se razboljela i hitno prebačena u bolnicu nakon što su u restoranu brze hrane u Njujorku popila piće za koje se vjeruje da je bilo kontaminirano izbjeljivačem.

Zagađenom hranom trovao beskućnike, razlog je gnusan

Vilijam Robert Kejbl, 38-godišnjak iz kalifornijskog grada San Andreas optužen je da je zagađenom hranom otrovao osam beskućnika i svakog od njih snimao da bi zabilježio njihove reakcije.

Srpski psihijatar osumnjičen da je trovao kolege u Beču sin poznatog pisca

Srpski psihijatar uhapšen u Austriji zbog sumnje da je otrovao kolege koktelom sedativa, sin je Dragana Velikića, nekadašnjeg ambasadora Srbije u Austriji, potvrđeno je "Blicu" u diplomatskim krugovima. Vid Velikić je na saslušanju u policiji negirao krivična djela koja mu se stavljaju na teret, što je za austrijske medije potvrdio i njegov advokat.

Više od 700 umrlih od trovanja alkoholom: Mislili da liječi koronu

TEHERAN - Više od 700 ljudi umrlo je u Iranu usljed uvjerenja da metil- alkohol liječi od virusa korona, rekao je danas zvaničnik iranskog Ministarstva zdravlja Husein Hasanijan.

Djevojka uhapšena zbog sumnje da je antifrizom otrovala muškarca

Hrvatska policija uhapsila je Kristinu Ferko (27) zbog sumnje da je 22. januara otrovala 41-godišnjaka antifrizom, koji je u teškom stanju završio u bolnici.

Radnici ArcelorMittala se otrovali hranom

ZENICA - Blizu 30 radnika kompanije ArcelorMittal Zenica zatražilo je ljekarsku pomoć usljed stomačnih tegoba, a 15 ih je zadržano na Odjelu za infektivne bolesti Kantonalne bolnice Zenica.

Medicinska sestra trovala novorođenčad, osuđena na doživotnu robiju

Njemački sud osudio je na doživotni zatvor bivšu medicinsku sestru koja je novorođenim bebama bespotrebno davala sedative i anestetike.

Slučaj trovanja djevojčice u vrtiću: Zakazano saslušanje vaspitačica

Mjesec dana od trovanja djevojčice u vrtiću "Naša radost" u Rači još se ne zna ko je kriv i odgovoran za to što je u flašici sa etiketom vode bio "asepsol".

Najčitanije