Trovanje

Slučaj trovanja djevojčice u vrtiću: Zakazano saslušanje vaspitačica

Mjesec dana od trovanja djevojčice u vrtiću "Naša radost" u Rači još se ne zna ko je kriv i odgovoran za to što je u flašici sa etiketom vode bio "asepsol".

Učenici iz BiH se otrovali hranom u Makarskoj?

SREBRENIK, MAKARSKA - Učenici Osnovne škole "Špionica" kod Srebrenika, koji su zbog tegoba završili u Hitnoj, prvo u Makarskoj, a potom i kad su se vratili kući, tvrde da su se otrovali hranom iz hotela "Bonaca" u Makarskoj tokom ekskurzije prošle sedmice, ali to negiraju taj hotel i agencija koja je bila organizator ekskurzije, te navode da je u pitanju možda i prehlada.

Poznat uzrok masovnog trovanja u Tuzlanskom kantonu

TUZLA - Bakterija salmonela uzrok je masovnog trovanja hranom stanovnika Tuzlanskog kantona, potvrđeno je u kantonalnom Zavodu za javno zdravstvo.

Petoro djece zadržano u bolnici zbog trovanja hranom

TUZLA, MAGLAJ - Na Klinici za zarazne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli trenutno je hospitalizirano deset osoba, od kojih je petoro djece, zbog trovanja hranom u objektu brze prehrane u Srebreniku.

Novi slučaj trovanja hranom u Maglaju

Osam radnika maglajske fabrike "Natron-Hayat" juče je primljeno u Dom zdravlja Maglaj sa žalbama na trovanje hranom, potvrdio je dežurni u Operativnom centru Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (MUP ZDK).

Pokrenuta procedura za proglašenje epidemije: 71 osoba otrovala se hranom

TUZLA, SREBRENIK - Zavod za javno zdravstvo Tuzlanskog kantona pokrenuo je danas proceduru za proglašenje epidemije trovanja hranom, nakon što je 71 osoba prijavila slučaj trovanja poslije konzumiranja hrane iz jednog objekta brze prehrane u Srebreniku.

Zbog trovanja hranom kod Olova još jedno dijete primljeno u bolnicu

SARAJEVO - Na Klinici za infektivne bolesti Kliničkog centra Sarajevo danas je primljeno još jedno dijete zbog sumnje na trovanje hranom u Sportsko-rekreativnom centru "Ajdinovići" kod Olova.

I djeca iz Istočnog Sarajeva otrovana hranom u Olovu?

ISTOČNO SARAJEVO - Dalibor Bošković, portparol JZU Bolnica "Srbija" Istočno Sarajevo, kazao je u petak "Nezavisnim" da su dva tinejdžera primljena u Bolnicu u Istočnom Sarajevu nakon što su boravili u SRC Ajdinovići.

Dvoje djece u teškom stanju zbog trovanja?

OLOVO, SARAJEVO - U Klinici za infektivne bolesti KCUS jutros je hospitalizirano desetero djece sa povišenom temperaturom, prolivom i povraćanjem, dok dvoje mališana ima izraženu težu kliničku sliku, a ostala su sa srednje teškom kliničkom slikom, saopšteno je danas iz ove zdravstvene ustanove.

KCUS: U bolnici desetoro djece, dvoje u težem stanju

SARAJEVO - Na Klinici za infektivne bolesti KCUS-a jutros je hospitalizovano desetoro djece s povišenom temperaturom, proljevom i povraćanjem, saopšteno je iz Kliničkog centra.

Najčitanije