Trovanje

UN: Ruski zvaničnici vjerovatno umiješani u trovanje Navaljnog

NJUJORK - Stručnjaci Ujedinjenih nacija za ljudska prava saopštili su danas da su zvaničnici ruske vlade vrlo vjerovatno umiješani u trovanje ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog prošle godine i tvrde da je namjera bila da se uputi "zlokobno upozorenje" u cilju ućutkivanja neistomišljenika.

Misteriozna smrt 35 andskih kondora

Misteriozna smrt 35 kondora, jedne od najvećih ptica na svijetu, predmet je istrage u Boliviji, gdje ove ptice najčešće lete iznad Anda.

Navaljni: Tvrdim da Putin stoji iza mog trovanja

BERLIN - Kritičar Kremlja Aleksej Navaljni ne sumnja da predsjednik Rusije Vladimir Putin stoji iza njegovog navodnog trovanja i kaže da se ne plaši ruskog predsjednika.

Pokušaj trovanja Trampa: Pokrenuta istraga

Paket koji sadrži otrov ricin poslat je predsjedniku Donaldu Trampu, a presrela ga je policija ranije ove nedjelje, prije nego što je isporučen u Bijelu kuću.

Rasprava oko trovanja Navaljnog zaoštarava odnose Njemačke i Rusije

OMSK - Raspava oko uzroka lošeg zdravstvenog stanja Alekseja Navaljnija zaoštrava odnose između Njemačke, u kojoj se ruski opozicioni lider trenutno liječi, i Rusije, koja negira optužbe Berlina da je Navaljni otrovan novičokom.

Najmanje 25 osoba u Norveškoj otrovano ugljen monoksidom

OSLO - Najmanje 25 osoba, uglavnom mladih, prebačeno je u bolnicu u Oslu zbog trovanja ugljen monoksidom nakon što su prisustvovali zabavi u podzemnom bunkeru, pišu norveški mediji.

Ruski ljekari Nijemcima: Kako ste utvrdili da je Navaljni otrovan?

OMSK - Bolnica u Omsku u kojoj se liječio ruski bloger i opozicioni lider Aleksej Navaljni zatražila je od njemačkih kolega iz bolnice "Šarite", gdje ja sada na liječenju, da objave podatke na osnovu kojih su utvrdili da se radi o trovanju.

Borel: EU osuđuje mogući pokušaj trovanja Navalnog

BRISEL - Preliminarni rezultati ispitivanja Univerziteske bolnice Charite u Berlinu ukazuju na to da je ruski opozicioni lider Aleksej Navalni otrovan tokom boravka u Sibiru, poručio je večeras šef diplomatije EU Žosep Borel.

Merkel: Istražiti slučaj trovanja Navaljnog

BERLIN - Njemačka kancelarka Angela Merkel pozvala je Rusiju da istraži slučaj navodnog trovanja ruskog opozicionara Alekseja Navalnog.

Njemački doktori: Navaljni vjerovatno otrovan

BERLIN - Testiranje je pokazalo da je ruski opozicioni lider Aleksej Navaljni vjerovatno otrovan, saopštila je danas berlinska klinika Šarite, u koju je prebačen iz Rusje na liječenje.

Najčitanije